Skorer Bursa’da şok: Başkan Yazıcı’ya yakalama emri

Bursa’da şok: Başkan Yazıcı’ya yakalama emri

17.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca Bursaspor Kulübü’nde son 5 yılı kapsayan usulsüzlük ve zimmete para geçirme iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Başkan İbrahim Yazıcı hakkında yakalama emri ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Bursa’da şok: Başkan Yazıcı’ya yakalama emri

Savcılık, bir dönem Bursaspor’da kulüp başkan yardımcılığı görevinde bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kardeşi Osman Çelik hakkında da yakalama kararı verdi. Çelik, Yazıcı ile birlikte soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan ikinci şüpheli oldu.
Bursaspor 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı, yönetici Öztürk Yazıcı ve Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet Gerçeksi’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi ise dün gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişinin sorgulamaları sürerken, Bursa Başkanı İbrahim Yazıcı için çıkarılan yakalama emri, kentteki spor, ekonomi ve siyaset kamuoyunda şok etkisi yarattı. Savcılıkça alınan karar doğrultusunda polis Başkan Yazıcı’nın yakalanması için çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilenlerin, resmi evrakta sahtekârlık, zimmetine para geçirme, görevi kötüye kullanmak gibi suçlardan dolayı kulübü 20 milyon TL zarara uğratmakla suçlandığı da iddia edildi.

Transferler bekliyor
Bursaspor görüştüğü yabancı futbolcular Whittaker, kaleci Carson ve N’guemo anlaşma sağlandı. Ancak üç futbolcunun kulüp hesaplarıyla ilgili yürütülen soruşturma ve devamında gözaltıların dış basına yansımasından dolayı pazartesi gününe kadar zaman istedikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

SAĞLAM, İKİ GÜN İÇERİSİNDE KARARINI VERECEK

"İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?" SORUSUNA TEKNİK DİREKTÖR SAĞLAM, "İKİ GÜN İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRECEĞİM" YANITINI VERDİ

Emre KOŞAK/BURSA, (DHA)

Bursaspor'da yaşanan kaos ortamı, transfer dönemi öncesi teknik direktör Ertuğrul Sağlam başta olmak üzere taraftarlar arasında şok etkisi yarattı.

Transfer görüşmelerinin yapıldığı, hazırlık dönemi çalışmalarının sürdürüldüğü bir ortamda yaşanan bu gelişme Ertuğrul Sağlam'ı kara kara düşündürüyor. Telefonla kendisini arayan DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sağlam, iki gün içerisinde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapacağını söyledi. Sağlam, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise, "Bu süre içerisinde değerlendireceğim" yanıtını verdi.