Galatasaray Canlı yayında açıkladı: Galatasaray transfer listesine aldı, takip etti

Canlı yayında açıkladı: Galatasaray transfer listesine aldı, takip etti

18.10.2023 - 18:35 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay'dan ayrıldıktan sonra boşa çıkan ve Adanaspor ile imza aşamasında anlaşamayan Tuna Üzümcü suskunluğunu bozdu. Tuna Üzümcü, Galatasaray'ın takip ettiği genç oyuncuyu açıkladı.

Canlı yayında açıkladı: Galatasaray transfer listesine aldı, takip etti

Altay'da görevinden ayrılan Tuna Üzümcü, Adanaspor'la görüşmüş ancak anlaşma imza aşamasında bozulmuştu. Tuna Üzümcü, Altay'a veda etmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan Tuna Üzümcü, Altay'dan ayrılık sürecini şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

"2 sezon Altay'da görev aldım. Sinan Kaloğlu'na ayrı bir parantez açmak istiyorum; çok güzel işlere imza attı. Altay olarak farklı bir sezon yaşadık. 20'ye yakın özkaynak oyuncumuza şans verdik. Bu sezon ise maddi yetersizlik sebebiyle önemli oyuncularımızı kaybettik. Kulübümüzün önünü açmak için ayrılık kararı aldım."

Kazımcan Karataş ve Cenk Özkaçar'la ilgili soruya Tuna Üzümcü, "Kazımcan Karataş ve Cenk Özkaçar, Altay altyapısında yetişti. Kazımcan çok düzgün bir karakter, gelişime çok açık. Çok çabuk olgunlaşabilen bir oyuncu. Kazımcan; hem A Milli Takım'da hem de Galatasaray'da faydalı olacaktır" cevabını verdi.

Altay'ın genç savunmacısı Efe Sarıkaya ile ilgili konuşan Tuna Üzümcü, "Efe Sarıkaya'nın gelişimini çıplak gözle takip eden bir insanım. Efe'yi ilk kez Sinan Hoca oynattı, sonrasında bizler de şans verdik. Manchester City ve Atletico Madrid, Efe Sarıkaya'yı takip ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Canlı yayında açıkladı: Galatasaray transfer listesine aldı, takip etti

Efe Sarıkaya'yı Galatasaray'ın takibe aldığını belirten Tuna Üzümcü, "Yurt dışında transferler bizim ülkemizdeki gibi iki menajer ile bir başkan bir araya geldiğinde olmuyor. Efe kendini geliştiriyor. Efe Sarıkaya'nın A Milli Takım'a gidebileceğini düşünüyorum. Efe'yi Eyüpspor ve Bodrumspor istedi, Galatasaray da listesine aldı ve takip etti" diye konuştu.

"Adanaspor'dan teklif aldınız mı?" sorusuna Tuna Üzümcü, "Adanaspor'da 4 yıl kaptanlık yaptım, çok güzel günlerim geçti. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ile istişare yaptık, bir görüşmemiz oldu ancak anlaşma olmadı" cevabını verdi.

Yazarlar