Skorer Demirel’le yeniden

Demirel’le yeniden

25.11.2008 - 00:16 | Son Güncellenme:

1992’de Osman Solakoğlu’ndan devraldığı Basketbol Federasyonu Başkanlığı’nı 16 yıldır sürdüren Turgay Demirel, seçimden beşinci kez üst üste zaferle çıkarak 2012 yılına kadar potanın patronluğuna devam etme hakkını kazandı

Demirel’le yeniden

Basketbol Federasyonu’nun dün Ankara’da yapılan olağan genel kurulunda Dr. Selam Gökçe ile yarışan Turgay Demirel, 85 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. 136 delgenin katıldığı seçimde Selam Gökçe’ye 51 oy çıktı.
Başkanlık koltuğunu 1992 yılında Osman Solakoğlu’ndan devralan ve dünkü oylama sonunda 2012 yılına kadar yeniden başkanlığa seçilen Demirel, yarım kalan işleri tamamlamak için aday olduğunu belirterek, “Aslında 2010 Dünya Şampiyonası’nı almasaydık aday olmayı düşünmüyordum. Aynı yıl FIBA’nın hem Avrupa, hem de Dünya başkanının da seçimi var. Ben en çok oyu alarak FIBA Avrupa başkan yardımcısı oldum. Burası için en güçlü isim benim. Dünya başkanı da bu defa statü gereği Avrupa’dan olacak. Bu seçimlere federasyon başkanı olarak girmem önemli. FIBA’nın Dünya ya da Avrupa başkanı bir Türk olabilir” dedi.
2010 için özellikle İstanbul’da sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Demirel, “Antalya ve Ankara’da inşaatlar yakında başlayacak. İzmir Halkapınar salonu zaten hazır. Anıtlar Kurulu izin vermediği için Harbiye’ye yeni salon yapma şansımız kalmadı. Fenerbahçe’nin Ataşehir’deki projesine de ulaşım, konaklama ve trafik yüzünden FIBA izin vermedi. İstanbul’da grup maçlarını Abdi İpekçi, finalleri de yeniden düzenleyeceğimiz Sinan Erdem Salonu’nda oynatacağız. Ligin yayın ve isim haklarında önemli artışlar yaparak kulüplerimize kaynaklar yarattık. Önümüzdeki dönem iddaa oyunundan ciddi gelir bekliyoruz. Böylece sadece birinci lig değil, ikinci lig ve bölgesel lig takımlarına da ciddi katkılar yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kurullar belirlendi
Turgay Demirel başkanlığındaki federasyonun kurulları şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu: Kemal Akar, Ayhan Barışıcı, Erol Ertan, Nedim Esgin, Necati Güler, Emin Hisarcıklıoğlu, İmran Işıldar, Hüsnü Karagözoğlu, Atakan Karakaplan, Atilla Kurama, Jülide Sonat, Metin Şahin, Nuri Tan, Ali Osman Tobay, Denetleme Kurulu: İsmail Uslu (Başkan), Münir Karaloğlu, Mehmet Uğurlu ve GSGM tarafından belirlenecek iki üye. Disiplin Kurulu: Akın Suel (Başkan), Feridun Öztop, Ata Dinçer, Tayfun Ilıca, İsmail Bağdatlı.