Almanya Bundesliga Devler Ligi’nde "Alman" finaline doğru

Devler Ligi’nde "Alman" finaline doğru

20.05.2013 - 12:40 | Son Güncellenme:

Bayern Münih ve Borussia Dortmund’un karşı karşıya geleceği UEFA Şampiyonlar Ligi finali, tarihinde dördüncü kez aynı ülke takımlarına ev sahipliği yapacak. Şampiyonlar Ligi finalinde daha önce İspanya, İtalya ve İngiltere’den iki ekip birlikte final oynadı.

Devler Ligi’nde Alman finaline doğru

Almanya’dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund takımlarının karşı karşıya geleceği UEFA Şampiyonlar Ligi finali, organizasyon tarihinde aynı ülke temsilcilerinin dördüncü final eşleşmesi olacak.

Londra’nın Wembley Stadı’nda 25 Mayıs Cumartesi günü oynanacak "Devler Ligi" finalinde Almanya; İspanya, İtalya ve İngiltere’nin ardından iki takımı birden final oynayan dördüncü ülke unvanını kazanacak.

Futbol dünyasının en prestijli kulüp turnuvası olan ve ilk olarak 1955’te Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla başlayan organizasyon, final maçında aynı ülkenin iki temsilcisine ilk olarak 1999-2000 sezonunda ev sahipliği yaptı. Böylece, son 14 yıl içinde düzenlenen finallerde 4’üncü kez aynı ülkenin iki temsilcisi kupayı kazanmak için mücadele verme hakkı kazandı.

Geleneği İspanyollar başlattı

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 1999-2000 sezonu finalinde iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Valencia karşılaştı ve turnuva tarihinde aynı ülkeden iki takımın mücadelesine sahne olan ilk final gerçekleşti. Paris’teki Stade de France’ta oynanan maçı Real Madrid, Fernando Morientes, Steve McManaman ve Raul Gonzalez’in attığı gollerle 3-0 kazanarak kupaya uzanmayı bildi.

İki İtalyan takımı Milan ile Juventus ise 2002-2003 sezonu finalinde Manchester’da bulunan Old Trafford stadında karşı karşıya geldi. Maçın normal süresi ve uzatmalarında gol sesi çıkmayınca, penaltılara gidildi. Penaltı atışları sonucunda 3-2’lik skorla Juventus’u geçen Milan, kupayı müzesine götürmeyi başardı.

"Devler Ligi" tarihinde aynı ülkeden 2 temsilcisinin birbiriyle oynadığı son final mücadelesi, 2007-2008 sezonunda gerçekleşti. İngiliz ekipleri Manchester United ile Chelsea’nin Moskova’da bulunan Luzhniki Stadı’ndaki mücadelesine sahne olan finalde, şampiyon penaltı atışları sonucunda belirlendi. Normal süresi Cristiano Ronaldo ile Frank Lampard’ın karşılıklık golleriyle tamamlanan karşılaşma, uzatma dakikalarında da gol gelmeyince penaltılara kaldı ve penaltı atışları sonucunda Chelsea’ye 6-5 üstünlük kuran "Kırmızı Şeytanlar", kupayı müzesine götürdü.