Beşiktaş ‘Devrim yapacağız’

‘Devrim yapacağız’

06.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

IMG Başkanı Michael Dolan ise Doğuş Grubu ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin ardından Beşiktaş ile yaptıkları anlaşmanın tarihi bir önem taşıdığını kaydetti.

‘Devrim yapacağız’

Dolan, Türkiye’ye geldiklerinde ülkenin ve İstanbul’un tarihi yönünü gördüklerini belirterek, ”Bu bizi ciddi anlamda etkiliyor. New York’a baktığınız zaman 100-200 yaşında binalar var. Ancak kendi başlarına tarih içermiyorlar. Türkiye bu şekilde değil.
BEŞİKTAŞ, Türkiye’nin en eski kulübü. Başarılı kulüplerden biri. Taraftarları statta ciddi ses çıkarıyor. Kulübün ticari hakları, stadın yönetimi ve gelişimi, oyuncuların gelişmesi ve başka konularda yardımcı olmak üzere buradayız. Bizim deneyimlerimiz başarıyı yukarı çekecektir. İstanbul, futbol ve Türkiye adına Türkiye’de devrim gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘F.Bahçe’den yemek teklifi gelmedi’

STADI?kendilerinin inşaa edeceğini ifade eden Fikret Orman, toplantı sonrası basın mensuplarıyla F.Bahçe derbisi ile ilgili de konuşurken, Alex’in kadro dışı kalmasının hatırlatılması üzerine ”Biz kendi iç işlerimize bakarız. Başka takımda oyuncu kadro dışı kalmış bizi ilgilendirmez” dedi.
Derbiye gidip gitmeyeceği ile ilgili soruya ise Orman, “Tabii ki de gideceğim. Bize yemek teklifi gelmedi. Gelirse niye gitmeyelim? Onlar dostumuz. Rekabet sahada olur” diye konuştu.

İşte anlaşmanın kapsamı

BEŞİKTAŞ ile IMG-Doğuş işbirliği arasında gerçekleştirilen anlaşma stat projesinin tasarımı ve geliştirilmesi, stat yönetimi, stadın farklı ticari faaliyetlerle ilgili olarak kullanılması sonucunda ek gelir yaratılması, kulübe ait ticari hakların satışı (sponsorluk, reklam, loca ve VIP koltuk satışı) konularında, yeni sezon hazırlık kampının geliştirilmesi, futbol altyapı akademisinin dünya standartlarına ulaştırılması ve Beşiktaş ile ortak projeler geliştirilmesini kapsıyor.

Haberin Devamı

Wembley’i IMG yönetiyor

KATE Moss, Heidi Klum, Taylor Swift, Roger Federer, Maria Sharapova, Raphael Nadal gibi dünyada moda, eğlence ve spor alanlarında en önde gelen isimlerin temsilciliğini üstlenen, aynı zamanda Premier Lig’in içeriği ile ilgili uluslararası yayınlar yapan, 40 yılı aşkın süredir Wimbledon Tenis Şampiyonalarını düzenleyen, FIFA Futbol Mundial, NFL, New York Maratonu gibi dev organizasyonlara imza atan IMG, ünlü Wembley Stadı’nı uzun yıllardan beri yönetiyor.

AltIdore’u yetiştirdiler

IMG-Doğuş konsorsiyumu, Beşiktaş’a futbol altyapı akademisi konusunda da destek verecek. IMG bu konuda özellikle ABD için çok önemli hizmetler veriyor. 1994’ten bu yana Florida’da bulunan IMG Futbol Akademisi sayısız yıldız yetiştirdi. Bu isimler arasında bir dönem Ç.Rize’de oynayan Freddy Adu, 2010-11 sezonunun ikinci yarısında Bursa’da oynayan Jozy Altidore, Damarcus Beasley, Tim Howard ve Clint Mathis gibi tanıdık futbolcular var. Aynı zamanda bu akademi 1999’dan bu yana ABD U17 Milli Takımı’nı da hazırlıyor.