Dünya Kupası Dünya Kupası'nda Fas destanı

Dünya Kupası'nda Fas destanı

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası’na damgasını vuran Fas Milli Takımı, İspanya’dan sonra Portekiz’i de yıktı, tarihi bir başarı kazandı. En Nesyri’nin şık kafa golüyle beraber Fas bir mucizeye daha imza attı, yarı finale çıktı.

Dünya Kupasında Fas destanı

2022 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde Fas ile Portekiz, Al Thumama Stadı’nda karşılaştı. Portekiz’de İsviçre maçında olduğu gibi Ronaldo yedek başladı, hücum hattında Gonçalo Ramos en önemli alternatifti. Fas takım savunmasını kurmaya çalıştı ancak henüz 4’te Portekiz net bir şans yakaladı.

Haberin Devamı

Duran topta gelen ortada Felix’in kafa vuruşunu kaleci Bono kornere çeldi. Hareketli başlayan maçta 6’da da Fas etkili geldi. Ziyech’in kornerinde En Nesyri kafayı vursa da top auta gitti. 30’da Portekiz’de Felix yine geldi, uzaktan şutu savunmaya çarptı, az farkla kornere çıktı.

42. dakikada kanattan iyi gelen Fas’ta Attiat’ın enfes ortasında En Nesyri müthiş bir zamanlamayla kafa vuruşunu yaptı, 1-0’ı sağladı.

44’te Portekiz yüklendi, Bruno Fernandes’in sağdan orta şut karışımı topu üst direkten döndü. Hareket kazanan maçta 45+2’de Fas çok hızlı geldi, soldan Attiat bomboş kaldı ama son vuruşunu çok kötü yaptı.

İkinci yarıda Fas yine net bir fırsat buldu. Serbest vuruşta gelen ortada El Yamiq iyi yükseldi ama kaleci Diogo Costa’yı geçemedi.

Haberin Devamı

Son 20 dakikada baskılarını artıran Portekiz’de 82’de Joao Felix çok sert vurdu, Fas kalecisi Bono aynı güzellikte kurtardı. 90+1’de Ronaldo da denedi, Bono yine geçit vermedi.

Uzatmalarda Fas’ta Cheddira ikinci sarıdan kırmızı kartla atıldı.

Hüngür hüngür ağladı

Portekiz Milli Takımı’nda Cristiano Ronaldo maça yedek başladı. İsviçre karşılaşmasında da yedek kalan ve hafta boyu birçok polemiğe konuk olan Ronaldo, bir kez daha kulübede oturdu. Ronaldo, 51’de oyuna girdi.

Takımına skor katkısı sağlayamayan 37 yaşındaki yıldız son Dünya Kupası’na hüngür hüngür ağlayarak veda etti.

Saiss sakatlandı

Kritik karşılaşmada Fas’ta forma giyen Beşiktaş’ın yıldızı Romain Saiss sakatlandı ve oyundan sedyeyle çıkmak zorunda kaldı. Sağ kasığından sakatlanan Saiss büyük bir üzüntü yaşadı.

‘Mucize değil emek’

Fas’ın teknik direktörü Walid Regragui, tarihi zaferden sonra açıklamalar yaptı. 47 yaşındaki hoca, “Biz herkes tarafından sevilen, yetenekli ve kaliteli bir takımız. Para bu tutkuyu satın alamaz. Bu bir mucize değil, bu bir çalışmanın, emeğin ürünü. Bu mücadele bizi mutlu ediyor. Biz bu Dünya Kupası’nın Rocky Balboa’sıyız. Biz bu ruha sahibiz” dedi. Futbolcularını kutlayan Regragui, “İspanya’dan sonra Portekiz gibi harika bir takımı da yenmeyi başardık. Her şeyimizi verdik. Maçtan önce oyunculara Afrika için tarih yazmamız gerektiğini söyledim. Futbolcularla çok gurur duyuyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Secde ettiler

Fas Milli Takımı’nda İspanya galibiyetinden sonra Portekiz karşısından gelen zaferde de benzer kutlamalar vardı. Faslı futbolcular sahada secde ederek galibiyete olan sevinçlerini gösterdi. Faslı taraftarlar da tribünde dualar etti. Faslı futbolcular ve taraftarlar tarihi zaferi karşılıklı tezahüratlarla taçlandırdı. Öte yandan dünyanın dört bir yanında kutlamalar vardı. Belçika, Hollanda ve Fransa’da Faslı taraftarlar sokaklarda zafer turları attı.

Zafer annelere armağan

Fas’ın tarihi zaferinden sonra saha içerisinde kutlamalar yapıldı. Fas’lı futbolcular ailelerinin yanına giderek sevinçlerini gösterdi. Achraf Hakimi ve Boufal gibi isimler de tribünde bekleyen annelerinin yanına koştu. Futbolcuların anneleri sahaya kadar inerek tarihi zafere eşlik etti.

Erdoğan’dan tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarı finale yükselen Fas Milli Takımı’nı yayınladığı mesajla tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya Kupası’nda yarı finale çıkma başarısını gösteren ilk Afrika takımı olan Fas Milli Takımı’nı canıgönülden kutluyor, tüm Faslı kardeşlerimizi de bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı