Galatasaray Dursun Özbek'ten olay sözler: Ali Koç onayladı!

Dursun Özbek'ten olay sözler: Ali Koç onayladı!

08.11.2023 - 07:53 | Son Güncellenme:

Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa finalini Türkiye'de oynamak istediklerini açıkladı. Sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek, Ali Koç ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini basına kapalı Divan Kurulu toplantısında anlattı.

Dursun Özbekten olay sözler: Ali Koç onayladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa'nın tarihinde değişikliğe gidildiğini açıklamıştı. Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan son takım Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa mücadelesinin 30 Aralık 2023 Cumartesi günü oynanacağı belirtilmişti. Bu tarihte değişikliğe gidildi ve maçın yeni tarihinin 29 Aralık Cuma olduğu açıklandı. Ancak maçın oynanacağı yer değişmemiş, Suudi Arabistan kararı bir kez daha onaylanmıştı.

Haberin Devamı

Ardından Fenerbahçe de Galatasaray da aslında Süper Kupa'nın, Türkiye'nin 100. yılında Suudi Arabistan'da değil de ülkemizde oynanmasının daha doğru olacağını savunmuştu.

Dursun Özbekten olay sözler: Ali Koç onayladı

BASIN KAPALI DİVAN KURULU

Galatasaray’ın basına kapalı son Divan toplantısında, Dursun Özbek kürsüye çıkmadan önce, Divan heyetinin tüm üyeleri ses veya görüntü kaydı alınmaması yönünde uyardığı, aksi takdirde üyelik düşürmeye kadar giden disiplin cezaları uygulanacağını bildirdiği öğrenildi.

DURSUN ÖZBEK: ALİ KOÇ ONAYLADI

Fanatik'te yer alan habere göre Özbek’in bu şartlar altındaki konuşmasında, Süper Kupa ile ilgili şu bilgileri verdiği belirlendi:

Birkaç hafta önce bir gece Mehmet Büyükekşi beni aradı. "Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması fikrine nasıl bakarsınız, Ali Koç ile de görüşeceğim’ dedi. Bu teklife hemen yanıt veremeyeceğimizi, yönetim kuruluyla görüşüp, konuyu Divan kurulumuza taşıyacağımızı söyledim..."

Haberin Devamı

"Ardından Ali Koç’u aradım, açmadı. Gece geç saatte döndü. Amerika’da olduğunu dönünce arayacağını söyledi. Ancak ABD’den dönünce aramadı. Kulüpler Birliği toplantısı için bir araya geldiğimizde konuyu tekrar hatırlattım. Ali Koç bana ‘Biz o işi onayladık’ karşılığını verdi. Süreç bu şekilde ilerledi, sizlere aynen olduğu gibi aktardım."

Dursun Özbekten olay sözler: Ali Koç onayladı

Bu konuşma sonrası yapılan Divan oylamasında, finalin Türkiye’de oynanması yönünde karar alındı.

FENERBAHÇE'DEN SÜPER KUPA İÇİN STAT KARARI

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmaması yönündeki önergeyi kabul etti. Süper Kupa'nın Atatürk Olimpiyat Stadı ya da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanması yönünde tavsiye kararı alındı.

GALATASARAY DİVAN KURULU'NDAN KARAR!

Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ın basına kapalı gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında da Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanması yönünde karar çıktı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Birçok gündem maddesi vardı. Bir tanesi de Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasıydı. Bu görüşüldü. Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun görüşü kupanın Türkiye'de oynanması." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Dursun Özbekten olay sözler: Ali Koç onayladı

METİN ÖZTÜRK: TÜRKİYE SINIRLARI İÇİN OLMASINI İSTİYORUZ

Almanya yolculuğu öncesi havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk, Süper Kupa finalinin Türkiye'de oynatılması kararı alınmasıyla ilgili soru üzerine "O bizim yetkimizde olan bir konu değil. Bugün bildiğimiz kadarıyla Federasyon Başkanının bir basın toplantısı vardı, ne konuşuldu bilmiyorum. Bu tamamen federasyonun ukdesinde. Federasyon bunu Erzurum'da mı oynatır, Bursa'da mı oynatır, Samsun'da mı oynatır biz karışamayız. Ama benim bir taraftar olarak görüşürüm, 100'ncü yıla ait bir kupa ve bunun gerçek adı Süper Kupa falan değil, esas adı Cumhurbaşkanlığı kupasıydı. Biz hep böyle hatırlıyoruz, böyle biliyoruz ve hala da böyle düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı kupasının özellikle 100'üncü yılda Türkiye sınırları içinde olması, kazanan takıma da kupasının Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesini arzu ediyorum. Federasyon kulüplere danışmak zorunda değil, federasyon ukdesinde olan bir konuda daha fazla yorum yapıp federasyonu sıkıntıya sokmaya gerek yok" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Dursun Özbekten olay sözler: Ali Koç onayladı

Yazarlar