Fenerbahçe Dusan Tadic resmen Fenerbahçe'de! Transferin maliyeti KAP'a bildirildi

Dusan Tadic resmen Fenerbahçe'de! Transferin maliyeti KAP'a bildirildi

16.07.2023 - 22:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü, 34 yaşındaki Sırp on numara Dusan Tadic'i kadrosuna kattı. Sarı-lacivertliler başarılı futbolcunun transferinin maliyetini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe kadrosuna önemli bir takviyede daha bulundu. Sarı-lacivertliler, on numara pozisyonunu Dusan Tadic'le doldurdu. 34 yaşındaki futbolcunun transferi resmen açıklandı. Süper Lig devi, Dusan Tadic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Dusan Tadic'in Fenerbahçe'de 10 numaralı formayı giyeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertiler, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada Dusan Tadic'in maliyetini de duyurdu. Dusan Tadic'e yıllık 4 milyon 200 bin euro garanti ücret ödeneceği belirtildi. Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Dusan Tadic'in kulübümüze transferi konusunda kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4.200.000 Avro ödenecektir."

Dusan Tadic resmen Fenerbahçede Transferin maliyeti KAPa bildirildi

'BİRÇOK KUPA KAZANMAK İSTİYORUM'

Sarı-lacivertli ekibin 2 yıllık sözleşme imzaladığı Dusan Tadic, açıklamalarda bulundu. İmzaların atılmasının ardından duygularını paylaşan 34 yaşındaki futbolcu, ""Böylesine büyük bir kulübün parçası olmak harika bir duygu. Fenerbahçe’nin harika bir taraftarı var ve onların önünde futbol oynamak için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe taraftarı ile birçok kupa kazanmak istiyorum. Bizim için çok değerliler. Onların desteklerine çok ihtiyacımız var. Taraftarlarımızın enerjisi ile birlikte çok başarılı olacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dusan Tadic resmen Fenerbahçede Transferin maliyeti KAPa bildirildi

BONSERVİSİNE 34 MİLYON EURO

Vojvodina altyapısında futbola başlayan Dusan Tadic, 2010-2011 sezonu başında 1 milyon 100 bin euroluk bedelle Groningen'e transfer oldu. Twente, 2012-2013 sezonu başında 5 milyon 500 bin euroluk bedelle Dusan Tadic'i kadrosuna dahil etti. Sırp futbolcu, 2014-2015 sezonunda 14 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Southampton'a imza attı. Southampton'da da başarılı performansını sürdüren Dusan Tadic, 2018-2019 sezonu başında 13 milyon 700 bin euro karşılığında Ajax'a imza attı.

AJAX'TA TARİH YAZDI

Dusan Tadic, Hollanda Eredivisie ekibi Ajax'ta inanılmaz bir performans sergiledi. 34 yaşındaki on numara, 241 resmi maçta forma şansı buldu. Ajax formasını giydiği süreçte Dusan Tadic 105 gol ve 112 asist üretti.

Dusan Tadic'in forma giydiği dönemde Ajax unutulmaz başarılara imza attı. Sırp yıldız Eredivise'da 3 şampiyonluğun yanı sıra; 2 Hollanda Kupası ve 1 Hollanda Süper Kupası zaferi yaşadı.

Haberin Devamı

Sırbistan Milli Takımı'nda 98 maça çıkan Dusan Tadic, 21 gol atma başarısı gösterdi. 34 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 6 milyon euro.