Fenerbahçe Dusan Tadic yalnız değil! Sırplar performanslarıyla etkiledi

Dusan Tadic yalnız değil! Sırplar performanslarıyla etkiledi

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sırp futbolcu Dusan Tadic'in Fenerbahçe'deki ilk maçında yıldızlaşması, vatandaşı olan diğer isimlerin farklı branşlarda son dönemde elde ettikleri başarıları akla getirdi. Nikola Jokic, Novak Djokovic, Tijana Boskovic gibi Sırp sporcular; voleybol, basketbol ve teniste damga vuran performanslara imza attılar.

Dusan Tadic yalnız değil Sırplar performanslarıyla etkiledi

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 2. turunda Zimbru'yu beş farklı mağlup ederken, sarı-lacivertlilerde performansıyla öne çıkan isimlerden olan Dusan Tadic, ilk maçında oldukça iyi bir görüntü sergiledi. Ajax'ta üç şampiyonluk kazandıktan sonra geldiği yeni takımına da hızlı bir giriş yapan tecrübeli oyuncunun üstün formu akıllara, son dönemde bir çok başarı elde eden diğer Sırp sporcuları getirdi.

Haberin Devamı

İşte son dönemin yıldızlaşan Sırp sporcuları...

Djokovic'den grand slam rekoru

Farklı branşlardan Sırp sporcuların kendi kulvarlardaki başarılarının yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Dünya tenisinin yıldızlarından Novak Djokovic, kortlarda fırtına gibi eserken son yılların en çok grand slam kazanan ismi olarak son olarak Wimbledon'da da final oynadı. Djokovic, geride kalan aylarda tek erkeklerde tarihin en çok grand slam kazanan ismi unvanını da ele geçirdi.

Dusan Tadic yalnız değil Sırplar performanslarıyla etkiledi

MVP Jokic, Denver'ı sürükledi

NBA'de fırtına gibi esen Denver Nuggest'ın süperstarı Nikola Jokic, takımının şampiyonluğa ulaşmasında baş rolü oynadı. NBA finallerinin en değerli oyuncusu ödülüne layık görülen Sırp basketbolcu, Shaquille O'Neal'dan bu yana NBA Finalleri MVP'si seçilen ilk pivot olarak da tarihe geçti.

Haberin Devamı

Voleybolun en iyisi Boskovic

Kadın voleybolunun süperstarları arasında yer alan Tijana Boskovic de bu arenada öne çıkan isimlerden birisi haline geldi. Voleybol Dünya Şampiyonası'nda finalde Brezilya'yı mağlup eden Sırbistan üst üste ikinci kez dünya şampiyonu olurken Boskovic de en değerli oyuncu ödülünün sahibi oldu. Eczacıbaşı'nda profesyonel hayatına devam eden Boskovic, üst üste iki dünya şampiyonasında da MVP seçilerek rüştünü ispatladı.

Dusan Tadic yalnız değil Sırplar performanslarıyla etkiledi

Sırbistan'ın sporda altın dönemi

Balkan ülkesi, Yugoslavya dağıldıktan sonra Sırbistan ismiyle sporda temsil edildiği süreçte en başarılı dönemini geçirirken, bir çok sporcusunun uluslararası başarılarının peş peşe geldiği bu periyotta basketbol, voleybol, tenis başta olmak üzere bir çok branşta adından söz ettirmeyi başardı. Sırbistan Milli Takımı futbolcusu Dusan Tadic de Ajax'ın şampiyonluklarında başrolü oynadı, iyi formunu Fenerbahçe'ye de taşıyarak, sarı-lacivertlileri gelecek için umutlandırdı.

Yazarlar