Voleybol Eda Erdem: Vargas'ı idmanda durdurmayı deniyoruz

Eda Erdem: Vargas'ı idmanda durdurmayı deniyoruz

02.09.2023 - 13:07 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda namağlup finale yükseldi. Sırbistan ile şampiyonluk için maça çıkacak A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda kaptan Eda Erdem hem İtalya maçı hem de Vargas hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Eda Erdem: Vargası idmanda durdurmayı deniyoruz

2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda yarı final maçında İtalya’yı müthiş bir geri dönüşe imza atarak 3-2 mağlup eden Filenin Sultanları adını finale yazdırdı. Namağlup finale yükselen Filenin Sultanları, finalde 3 Eylül Pazar günü saat 21.00’de Sırbistan ile şampiyonluk için karşılaşacak.

Haberin Devamı

3. KEZ FİNALDEYİZ
A Milli Kadın Voleybol Takımımız tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finaline yükseldi. 2003 yılında finale yükselen Filenin Sultanları turnuvayı 2. sırada tamamlamıştı. 2019'da da finale yükselen Filenin Sultanları gümüş madalya alarak turnuvayı yine ikinci sırada tamamlamıştı.

'MİLE, KULÜPTEKİNDEN DAHA YÜKSEĞE SIÇRIYORSUN'
Karşılaşma öncesinde yapılan medya gününde Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem Dündar; yarı final maçı, Sırbistan ve Vargas hakkındaki sorulara cevap verdi. Vargas'ın Fenerbahçe'deki performansından daha yukarıya çıktığını aktararan kaptan, "Vargas’ın gelişimi inanılmaz. Daha bu yaz ona ‘Mile, kulüptekinden daha yükseğe sıçrıyorsun, çok daha güçlüsün’ dedim. O da ‘Emin değilim’ dedi. Biraz komik bir durum, çok iyi ve keskin bir hücum ettiğinde bu onun için normal geliyor. Biz nasıl olduğunu anlamıyoruz, ‘Buna çılgınca sevinmen lazım’ diyoruz, o ise çok soğukkanlı. Onun gelişimini görmek, gerçekten çok güzel." dedi.

Haberin Devamı

HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİNİZ KADAR YEYENEKLİ
"Fenerbahçe’ye geldiğinde çok gençti, onun geldiği seviyeyi ve voleybolumuza yaptığı katkıyı görmek muhteşem. Onun için çok mutluyum; o harika bir takım arkadaşı, harika bir karakter, harika bir insan. Kazanmamız için hep elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Ben onun en az yüzde 40 daha gelişebileceğini düşünüyorum. O çok yetenekli, hayal bile edemezsiniz. O doğru yolda ve çok daha güçlü, çok daha akıllı bir oyuncu olacağına eminim."

VARGAS'I İDMANDA DURDURMAYI DENİYORUZ
"Uzun süredir Vargas’la birlikte oynamama rağmen takım arkadaşlarım ve ben onu bloklamakta zorlanabiliyoruz. Çok güçlü, çok yüksekten vurabiliyor; antrenmanlarda onu durdurmayı deniyoruz ama gerçekten çok zor."

Eda Erdem: Vargası idmanda durdurmayı deniyoruz

"ALEV ALDIKLARINDA ONLARI DURDURMAK ÇOK ZOR"
"Bazen Boskovic, Egonu gibi oyuncular alev aldıklarında onları durdurmak da çok zor. Çünkü uzunlar, yüksekten hücum ediyorlar, derine ve çizgilere oynayabiliyorlar. Gerçekten zor duruma düşürüyorlar."

"TÜRKİYE, TÜRKİYE SESLERİNİ DUYUYORDUM"
"Bizim maçta çok fazla Türk vardı. 4. setten sonra tribünden sadece Türkiye Türkiye diye sesler duyuyordum, Ankara ya da Türkiye'de oynuyormuşuz gibi hissettim."

Haberin Devamı

"GÖZLERİNDEN ATEŞ ÇIKIYORDU"
‘‘Maç 2-2 olduğunda ‘Biz bu maçı kaybedemeyiz, kesinlikle kazanacağız’ dedim. Nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama beni anlayacaklardır. Bunu hissediyorsun. Takım arkadaşlarına baktığında gözlerinden ateş çıkıyorsa kendine ‘Tamamdır, biz bu maçı bırakmıyoruz’ diyorsun. Dediğin gibi gerçekten harikaydı.’’

EBRAR'IN ÇİZGİYE ÇOK YAKIN BİR ACE BULDU
"Dün bizim için harika bir geri dönüştü. 4. set düşüşler çıkışlar yaşadık ama sonunda bir şekilde kazanmayı başardık. Ebrar çizgiye çok yakın bir ace buldu savunmalar, o bu şu derken oynamaya başladık ve seti kazandık. Takım ruhunu tekrardan kazandığımız maçlardan biri oldu."

"OTELE DÖNERKEN KAFAMIZDA HALA MAÇI OYNUYORDUK"
"Otele döndüğümüzde, tabii ki hâlâ başardığımız şeyi kutlamaya devam ediyorduk. Çılgınca güzel bir oyundu. İtalya oyunun her alanında inanılmaz iyi bir mücadele ortaya koydu. Fakat dördüncü setten sonra bir şey değişti ve biz geri dönmeye, iyi oynamaya başladık. Dün otele döndüğümüzde maçı kafamızda oynamaya devam ediyorduk."

Haberin Devamı

"3 GÜN TATİLİMİZ OLACAK"
"Avrupa Şampiyonasında sonra 3 günlük bir tatilimiz olacak ama muhtemelen Türkiye'de bu 3 gün yoğun geçecek. 16 Eylül'de Olimpiyat elemeleri başlıyor. 10 gün boyunca o turnuvaya hazırlanacağız. Japonya'ya yolculuk etmemiz lazım bir de turnuva için.