Basaksehir Emre Belözoğlu golcüsünü buldu! Başakşehir'den sürpriz transfer

Emre Belözoğlu golcüsünü buldu! Başakşehir'den sürpriz transfer

12.01.2023 - 18:36 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'den sürpriz bir transfer hamlesi geldi. Emre Belözoğlu'nun raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına devam eden turuncu-lacivertlilerin gündemine tecrübeli oyuncuyu aldığı iddia edildi. Başakşehir'de forma şansı bulmakta zorlanan genç futbolcuyla da yolların ayrılacağı kaydedildi.

Emre Belözoğlu golcüsünü buldu Başakşehirden sürpriz transfer

Galatasaray'a Süper Lig'de 7-0 mağlup olmasının ardından çıktığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Başakşehir'de gözler golcü transferine çevrildi. Başakşehir'de kurmaylar, Emre Belözoğlu'nun transfer raporu doğrultusunda tecrübeli santrforu listesine dahil etti. İstanbul ekibinin transfer gündemine daha önce Fenerbahçe'nin de ilgilendiği yıldız futbolcuyu eklediği vurgulandı. İşte transfer haberinin detayları...

Haberin Devamı

Başakşehir'de transfer dönemi öncesi önemli gelişmeler yaşanmıştı. Turuncu-lacivertlilerde teknik direktör Emre Belözoğlu ile anlaşamayan Hasan Ali Kaldırım'ın sözleşmesi feshedilmişti. Turuncu-lacivertliler, Guangzhou FC'den Shaoconh Wu'yu kadrosuna katmıştı.

Süper Lig tarihindeki ilk Çinli futbolcu olan Shaoconh Wu ile Başakşehir arasında yapılan anlaşmanın 2,5 yıllık olduğu açıklanmıştı. Turuncu-lacivertlilerden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Çin Süper Ligi ekibi Guangzhou FC’da oynayan ve Çin Milli takımının da formasını giyen 2000 doğumlu futbolcu Shaocong Wu’yu iki buçuk yıllığına kadrosuna kattı. Süper Lig’in ilk Çinli oyuncusu Shaocong Wu’ya ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Haberin Devamı

EPUREANU VE KENY YOLCU

Başakşehir'de 9 sezondur forma giyen Alexandru Epureanu ile yolların ayrılmasının gündeme geldiği belirtildi. 36 yaşındaki Moldovalı savunmacı bu sezon sadece 4 müsabakada forma şansı buldu. Turuncu-lacivertlilerin, sezon başında Bandırmaspor'dan kiraladığı Philippe Keny'i de Rizespor'a kiralanmaya hazırlandığı vurgulandı. 23 yaşındaki santrfor bu sezon Başakşehir formasıyla 12 maçta oynadı ve 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

BAŞAKŞEHİR'E SÜRPRİZ GOLCÜ

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Emre Belözoğlu'nun raporu doğrultusunda forvet arayışlarını sürdüren Başakşehir'in gündemine Fedor Smolov geldi. Dinamo Moskova forması giyen 30 yaşındaki forvet için girişimlerin sürdüğü belirtildi. Başakşehir'in bu sezon 20 maçta 9 gol atan Fedor Smolov için 4 milyon euroyu gözder çıkarmış durumda olduğu kaydedildi.

Emre Belözoğlu golcüsünü buldu Başakşehirden sürpriz transfer

Fedor Smolov 2020 yılında Fenerbahçe'nin transfer gündemine gelmişti. Vedat Muriqi'in ayrılığı sonrası sarı-lacivertli takım yıldız golcüyü kiralamak istemiş ancak o dönem transfer gerçekleşmemişti. Rus oyuncunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor. Fedor Smolov şu ana kadar 45 kez Rusya Milli Takımı'nda oynadı.