İngiltere Premier Lig Erling Haaland çılgınlığı! Rekor kırmaya 5 yaşında atletizmde başladı

Erling Haaland çılgınlığı! Rekor kırmaya 5 yaşında atletizmde başladı

09.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her maçta gollerini sıralayan Erling Haaland tüm dünyada adından en çok söz ettiren oyuncu oldu, taraftarı tribüne, futbolseveri ekran başına çekti. Tarihte ilk kez 22 yaşındaki bir futbolcunun gelmiş geçmiş en iyi golcü olup olmadığı tartışması başladı.

Erling Haaland çılgınlığı Rekor kırmaya 5 yaşında atletizmde başladı

Borussia Dortmund’dan Manchester City’ye 60 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Erling Haaland, Avrupa futboluna bu sezon damga vuran isim oldu. Yıldız futbolcu, gollerini ardı ardına sıralarken, Premier Lig devinde gösterdiği performanslarla rekorları kırmaya devam ediyor. Transfermarkt tarafından en son haziran ayında yapılan değerlendirmeye göre tahmini bonservis değeri 150 milyon euro olan oyuncunun bedelinin şu an çok daha yukarılarda olduğu düşünülüyor.  

Haberin Devamı

Ayağının tozuyla, geldiği yeni takımında şov yapmaya başlayan 22 yaşındaki santrfor bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde şimdiden 5 gole, ligdeki gol sayısı 15’e ulaştı. Devler Ligi tarihinde bir İngiliz takımıyla ilk üç maçında da gol atan üçüncü isim olan Haaland, Şampiyonlar Ligi’nde toplamda ise 22 maçta 28 gole imza atarak, bu sayıya en genç yaşta ulaşan ilk futbolcu unvanını da ele geçirdi.

HAT-TRİCK REKORU

Haaland İngiltere’deki rekorları kırmaya da erken başladı. Premier Lig’de ilk 8 haftada rakip fileleri 14 kez havalandırırken, aynı maç sayısında en fazla gol atan Premier Lig oyuncusu unvanının da sahibi oldu. Genç yıldız bu kısa süreye, Premier Lig’de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapma başarısını da sığdırmayı başardı ve bu kulvarda üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapan ilk isim haline de geldi.

Haberin Devamı

Manchester City genç yıldız için harcadığı parayı her alanda çoktan çıkarıyor. Performansıyla sportif katkıda bulunan Erling Haaland daha bir çok konuda kulübüne katkı sağlıyor. Mavi-beyazlılara olan uluslararası ilgi artarken, takımın izlenme rakamları da yukarılara gidiyor. Manchester City’nin maçlarına ev sahipliği yapan Etihad Stadı’na geçen yıl eylül ayında Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını izlemek üzere 38 bin seyirci gelmişti. Bu sene aynı dönemde ise aynı kulvarda stada gelen taraftar sayısı 52 bine yükseldi.

Erling Haaland çılgınlığı Rekor kırmaya 5 yaşında atletizmde başladı

Premier League’in Norveç’teki yayın haklarına sahip olan ViaPlay’in hisseleri yüzde 10 kadar değer kazandı ve abone sayısında yüzde 69’luk bir artış yaşandı. 5.5 milyon üyeye ulaşan platform yıl sonu hedefini güncelleyerek bu rakamı 7.3 milyon aboneye çıkardı. Norveçli futbolseverler aylık 60 euro’yu, milli futbolcularının gollerini seyretmek için gözden çıkarıp, yayın platformuna üye oluyorlar.

PEP’İN GÜVENİ TAM

Manchester City’nin ligdeki iç saha maçlarının hiç birinde bu sezon statta 50 binden az seyirci olmadı. Manchester United’ı 6-3 yendikleri karşılaşmayı tribünde 54 bin biletli seyirci izledi. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan oyuncu için şimdiden önemli bir tartışma da başlamış durumda. Tarihte belki de ilk kez 22 yaşındaki bir futbolcunun gelmiş geçmiş en iyi golcü olup olmadığı tartışmaları yapılır hale geldi. 

Haberin Devamı

Erling Haaland çılgınlığı Rekor kırmaya 5 yaşında atletizmde başladı

Hocası Pep Guardiola öğrencisinin gelişiminin henüz tamamlanmadığına inanıyor. Kendisini en yakından gözlemleyen ünlü futbol adamına göre ‘Haaland bundan sonra olsa olsa daha da iyi olur’... Bu öngörünün gerçekleşmesi durumunda tarihin en iyisi tacına layık görülmesi de fazla uzun sürmez gibi görünüyor. 

‘ROBOT’ DİYEREK YASAKLAMA İSTEDİLER

Norveçli yıldız attığı goller ve müthiş performansı ile rakipleri için korkutucu hale geldi. 22 yaşındaki yıldız için bazı İngiliz futbolseverler ilginç bir kampanya başlattı. ‘Erling Haaland bir robot olduğu için Premier Lig’den ihraç edilmeli’ şeklinde Birleşik Krallık’ın dijital dilekçe sayfası üzerinde imza kampanyası başlatıldı. Büyük ilgi gösterilen kampanyaya 2 milyonu aşkın kişi katılım gösterdi. Haaland’ın takım arkadaşı Aymeric Laporte da kampanyanın görüntüsünü sosyal medya hesabından yayınladı ve Erling Haaland’ın futboldan men edilmesi gerektiği yönünde espri yaptı.

Haberin Devamı

 

Erling Haaland çılgınlığı Rekor kırmaya 5 yaşında atletizmde başladı

NE RONALDO, NE MESSİ

Manchester City’de gollerini sıralayan Erling Haaland’ın mevcut performansı dünya yıldızlarının kendisiyle aynı yaşta olduğu dönemle karşılaştırılınca ortaya ilgi çekici istatistikler çıktı. Ronaldo ve Messi’nin gol sayıları Haaland ile aynı yaşta oldukları dönemde Norveçli oyuncunun gerisinde kaldı. Haaland şimdiden 176 gole ulaşırken, Cristiano Ronaldo 22 yaşındayken 50 gol kaydetmiş, Lionel Messi’nin ise 44 golü vardı. 100 gol barajına, çıktığı 146. karşılaşma sonunda ulaşan Haaland, bu alanda da açık ara önde bulunuyor. Norveçli oyuncunun 100 gollük performansına Neymar 173, Mbappe 180, Messi ise ancak 210 maçta ulaşabildi. 

 

Erling Haaland çılgınlığı Rekor kırmaya 5 yaşında atletizmde başladı

YILLIK KAZANCI 45 MİLYON STERLİN

Erling Haaland’ın Manchester City’deki haftalık kazancı 900 bin sterline yakın bir düzeyde. Haftalık olarak tam 865 bin sterlinden hesaplandığında yıllık kazancı 45 milyon sterline ulaşıyor. Erling Haaland’ın Manchester City’deki haftalık kazancı 900 bin sterline yakın bir düzeyde. Haftalık olarak tam 865 bin sterlinden hesaplandığında yıllık kazancı 45 milyon sterline ulaşıyor. 

Haberin Devamı

HAALAND HAKKINDA İLGİNÇ GERÇEKLER:

* Babası Alf-Inge Haaland da eski bir Manchester City futbolcusu.
* Annesi Gry Marita Braut da eski bir heptatlon şampiyonu sporcu.   
* İstese İngiltere Milli Takımı’nda oynayabilirdi, Norveç’i seçti.
* Futboldaki idolü Zlatan Ibrahimovic, en büyük hedefi Ballon d’Or.
* Cristiano Ronaldo’nun diyetinin aynısını kendisine uyguluyor.
* Atletizmde 5 yaşındayken atladığı 1.63 metre ile dünya rekoru var.
* PSG ve Stuttgart maçlarında koşarken saatte 36 km. hıza ulaştı.
* Norveç-Honduras 2019’daki U20 milli maçında 9 gol birden attı.
* Soyunma odasında muziplikler yapıyor ama çok konuşmayı sevmiyor.
* Şampiyonlar Ligi marşı, sabahları uyandığı saat alarmı melodisi.

Yazarlar