Galatasaray Eski hakem, Galatasaray-Başakşehir maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi: Gol iptal edilmeliydi

Eski hakem, Galatasaray-Başakşehir maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi: Gol iptal edilmeliydi

06.04.2023 - 08:34 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak kupaya veda etti. Maçın ardından eski hakem, Kadir Sağlam'ın kararlarını ve mücadeledeki tartışılan pozisyonları değerlendirdi. İşte detaylar...

Eski hakem, Galatasaray-Başakşehir maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi: Gol iptal edilmeliydi

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'ı 3-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Karşılaşmada hakem Kadir Sağlam ve ekibinin verdiği bazı kararlar tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Haberin Devamı

GALATASARAY OFSAYTA TAKILDI, BAŞAKŞEHİR ATTI

5. dakikada Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu ile bulduğu gol VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ardından karşılaşmanın 12. dakikasında Serdar Gürler pasında topla buluşan Szysz, ceza sahası içi sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

MERTENS DE VAR'A TAKILDI

Galatasaray'ın yıldız ismi Dries Mertens, dün oynanan Başakşehir karşılaşmasında golünü attı ama VAR’a takıldı!

40. dakikada soldan ceza sahasına giren Kazımcan’ın ortasında Mertens yakın direkte dokundu ve topu ağlara gönderdi. Ancak VAR incelemesinin ardından Mertens’in elle oynadığı gerekçesiyle Galatasaray’ın golü iptal edildi.

Haberin Devamı

HAKEME YOĞUN İTİRAZ

Haberin Devamı

Müsabakanın 45+6. dakikasında Galatasaray penaltı bekledi. Sarı-kırmızılı futbolcular, Ömer Ali Şahiner'in Başakşehir ceza sahasında topa eliyle müdahale ettiğine yönelik yoğun itirazda bulundu. Hakem Kadir Sağlam, VAR ile konuştu ancak herhangi bir izleme tavsiyesi gelmedi.

GALATASARAY PENALTI BEKLEDİ

55. dakikada Galatasaray tekrar elle oynama gerekçesiyle penaltı bekledi. VAR kontrolü sonrası oyun devam etti.

Eski hakem, Galatasaray-Başakşehir maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi: Gol iptal edilmeliydi

'TUTARLI DÜDÜKLER ÇALAMADI'

Fanatik'te yer alan habere göre eski hakem Deniz Çoban, hakem Kadir Sağlam'ın karşılaşmadaki kritik kararlarını yorumladı. İşte Deniz Çoban'ın maç hakkındaki yorumları:

"Hakem Kadir Sağlam maç içinde tutarlı düdükler çalamadı. Faul standardı yoktu ve çıkarttığı/çıkartmadığı kartlarda balansı tutturamadı. Maçı 2 sarı kartla bitirmesi anlaşılır gibi değildi. 4. dakikada Figueiredo, Torreira’nın ayağına bastı, 55’te Zaniolo Aleksic’e kayarak sert bir müdahalede bulundu, 67’de Torreira hakem kararına sinirlenerek düdükten sonra topa vurdu, 71’de Oliveira, Figueiredo’nun ayağına bastı, 76’da Torreira, Keny’e sert bir faul yaptı ve tüm bu sarı kartlık ihlallerin bazısında hakem faul dahi çalmadı. Bunun yanında 16. dakikada Mahmut’a çıkarttığı sarı kart da bir o kadar yanlıştı."

Haberin Devamı

'GOL İPTAL EDİLMELİYDİ'

5.dakikada Galatasaray'ın golünün ofsayt gerekçesiyle iptali doğruydu. 30. dakikada Başakşehir’in 2. golü öncesi Serdar Gürler topu kazanırken, Kaan’ın kafayla oynama seviyesindeki topu ayağıyla oynuyor. Bence burada tehlikeli hareket kararı verilmesi gerekirdi. Dolayısıyla gol iptal edilmeliydi"

Eski hakem, Galatasaray-Başakşehir maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi: Gol iptal edilmeliydi

'MERTENS ELİYLE OYNUYOR'

"40’ta Mertens’in golünün ele çarpma nedeniyle iptali ise doğru karardı.

'DEVAM KARARI DOĞRU'

"İlk yarının uzatma anlarında Icardi’nin kafayla indirdiği top, Ömer Ali’nin doğal konumdaki eline çarpıyor. Penaltı verilmemesi ve hakemin devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum."

'PENALTI VERSE DAHA DOĞRU OLURDU'

55. dakikada Galatasaray hücumunda Icardi ile topa yükselen Lima topu koluyla oynuyor. Hakem Galatasaray lehine penaltı verse çok daha doğru olurdu kanaatindeyim"

Haberin Devamı

Yazarlar