Turkish Airlines Euroleague Euroleague'de sahne Anadolu Efes'in! Hedef üst üste 3. şampiyonluk

Euroleague'de sahne Anadolu Efes'in! Hedef üst üste 3. şampiyonluk

07.10.2022 - 10:25 | Son Güncellenme:

Euroleague'de Fenerbahçe Beko'nun ardından sahne Anadolu Efes'in. Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes, yeni sezonda ilk maçına Kızılyıldız karşısında çıkacak. Lacivert-Beyazlı ekibin hedefi üst üste 3. şampiyonluk.

Euroleaguede sahne Anadolu Efesin Hedef üst üste 3. şampiyonluk

Avrupa’nın en iyi basketbol takımlarının mücadele ettiği Euroleague'de Anadolu Efes sahne alıyor. Geçtiğimiz gün Fenerbahçe Beko'nun Bayern Münih'i 74-62 mağlup etmesinin ardından Anadolu Efes de Kızılyıldız karşısında galibiyet için çıkacak.

Haberin Devamı

HEDEFLERİ ÜST ÜST 3. AVRUPA KUPASI

Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes'in yeni sezonda hedefi üst üste 3. şampiyonluk.

Basketbol 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe Beko'yu 71-62 yenerek kupayı kazanan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, sezona kupayla başlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Büyük bir sorumluluk taşıdıklarını belirten Ataman, "Tarihte ilk defa bir takımın üst üste Avrupa Ligi'nde 3. kez şampiyon olması için çalışacağız." dedi.

İLK HAFTA GALATASARAY'I YENDİLER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonunun ilk haftasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray Nef'i ağırlayan Anadolu Efes sahadan 77-68'lik galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Euroleaguede sahne Anadolu Efesin Hedef üst üste 3. şampiyonluk

AVRUPA'DA 768. MAÇ

Avrupa arenasındaki 768. maçına çıkacak olan Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 767 karşılaşmada 438 galibiyet ve 329 yenilgi aldı. 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 520. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 519 karşılaşmada 281 galibiyet ve 238 yenilgi elde etti.

16 KEZ KARŞILAŞTILAR

Anadolu Efes ile Kızılyıldız mts, Avrupa kupalarında bugüne kadar 16 kez karşılaşırken, temsilcimiz 11 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 4 maçta Lacivert Beyazlılar, 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 12 karşılaşmada Efes 9 galibiyet ve 3 mağlubiyet elde etti.

Euroleaguede sahne Anadolu Efesin Hedef üst üste 3. şampiyonluk

'BÜYÜK HEDEFLERLE BAŞLIYORUZ'

Anadolu Efes'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamalara göre karşılaşma öncesi değerlendirmelerde bulunan tecrübeli başantrenör Ergin Ataman, yeni sezonda hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, "Yeni bir sezona yine büyük hedeflerle başlıyoruz. İlk hafta maçları her zaman zor ve tehlikelidir. Kızılyıldız takımı değişen kadrosu ile yine iyi basketbol oynayan sert bir takım görüntüsünde. Hücumda top ve alan paylaşımını iyi yapıp, savunma kaynaklı hızlı hücumlarla sonuca giderek sezona galibiyet ile başlamak istiyoruz..."

Haberin Devamı

TARAFTARLARA ÇAĞRI

Anadolu Efes'in takım kaptanı Doğuş Balbay ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: "Yine uzun bir maratona kendi evimizde Kızılyıldız maçıyla başlıyoruz. Hazırlıklarımız gayet güzel gidiyor. Yeni sezona kendi seyircimizin önünde başlayacağız. Onların desteğine çok ihtiyacımız var. Taraftarımızın bizi tüm sezon boyunca destekleyeceğinden eminiz. Güzel bir sinerji ile sezona güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz."