1.Lig Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız'dan Arda Turan cevabı: Galatasaray'la olan bağını biliyoruz!

Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız'dan Arda Turan cevabı: Galatasaray'la olan bağını biliyoruz!

07.04.2024 - 19:55 | Son Güncellenme:

Eyüpspor Başkanı Fatih Kulaksız, Süper Lig'e yükselmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksızdan Arda Turan cevabı: Galatasarayla olan bağını biliyoruz

Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Eyüpspor'da asbaşkan Fatih Kulaksız konuştu. Arda Turan'la ilgili teklif gelmesi durumunda kolaylık sağlayacaklarını belirten Fatih Kulaksız, gelecek sezon maçlarını nerede oynayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Eyüpspor'un köklü bir camia olduğunu belirten Fatih Kulaksız, "1919 yılında kurulmuş, 105 yıllık bir camia Eyüpspor Kulübü. Çok uzun yıllar alt liglerde mücadele etti, yaklaşık 30 yıl kadar. Yaklaşık 3 yıl önce puan rekoruyla 1. Lig'e taşımıştık. Bir bütün olarak. 3 yıldır hayalini kurduğumuz, bizim için bir rüya olan Süper Lig hayalini gerçekleştirmiş olduk. Süper Lig'in kapısından dönüyorduk. Bu başarıda futbolcu kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Arda Turan hocamızın ilk deneyimi, daha önce yardımcı antrenörlük deneyimi dahi yoktu. Kendisine inandık, güvendik. O da bizi mahçup etmedi. Mahçup olmadı. Türkiye'nin en önemli teknik adamlarından biri olabileceğini gösterdi. Oynattığı futbolla, oyun anlayışıyla... Teknik heyete teşekkür ediyorum. 5 yıldır bu kulübe başkanlık yapan, vizyonu ortaya koyan kulüp başkanımız Murat Özkaya'ya teşekkür ediyorum. Onun yaptığı fedakarlıklar olmasaydı buralar bizim için bir hayal olurdu. O bir gerçek. Önceki dönem belediye başkanımız seçilemedi, onun çok ciddi emekleri var. Ona çok teşekkür ediyorum. Yeni belediye başkanımız her zaman yanımızda olacağını söyledi, ona çok teşekkür ediyoruz. Taraftarlara bir stadyum sözü verdi. Tesisleşme noktasında çok profesyonel tesisler yaptık. Altyapıya çok güzel bir tesis yaptık. Stadyum bu işin olmazsa olmaz, en önemli kısmı" dedi.

Haberin Devamı

Süper Lig'de tüm maçlarda stadyumu doldurabilecek bir potansiyele sahip olduklarını vurgulayan Fatih Kulaksız, "Süper Lig'e 'İstanbul takımı gelmesin' algısı var. Süper Lig'e 'Seyircisi olmayan, stadyumu olmayan takım gelmesin' algısını ben de destekliyorum. Ama biz 105 yıllık bir camiayız. Bugün 100'lerce kişi dışarıda kaldı. Bugün 3000-4000 kişi burada maç izledi. Biz hayalimiz olan butik 8000 kişilik stadyumu yapabilirsek, Süper Lig'de her maç doldurabilecek bir potansiyelimiz, bir camiamız var. Dolasıyla fair play anlayışımızla, yaptığımız transferlerle, hakem konuşmadan, futbolun güzelliklerini öne çıkartan, kavga etmeden, herkesin 2'nci takımı olmayı başarabilen bir takım olmak için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Eyüpspor olarak teknik direktör yetiştirdiklerini de dile getiren Fatih Kulaksız, "Teknik adam yetiştiren bir kulüp olmak istiyoruz. Arda Turan ilk deneyimini bizimle yaşadı. Gururluyuz, mutluyuz. Taraftarımıza armağan olsun. İnşallah Süper Lig'e yakışır bir camia oluruz" diye konuştu.

"Maçlarını hangi statta oynayacak Eyüpspor" sorusuna Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız, "Şu an için elimizde bir stadyum projesi var. Bunu organize etmeye çalışacağız. Bu stat konusu, bu ilçenin artık en önemli ihtiyacı. Bu takım artık Süper Lig'e çıkmış. Bunu el ele verecekler Eyüpspor, Eyüp'ün önemli bir markası. Önümüzdeki sezon için bize Esenler Erokspor'un bir sözü var. Maçlar için 'bizim stadyumumuzda oynayabilirsiniz' yönünde. Onları da takip ediyoruz. İnşallah onlar da 1. Lig'e çıkarlar... Passolig vs gibi ihtiyaçları el ele verip yaparız. Eryaman'daki gibi oynarız. O stadın ulaşımı bize çok yakın. Yeni stadımızı yaparken orası bizim ihtiyacımızı karşılar diye düşünüyoruz" cevabını verdi.

Haberin Devamı

"Arda Turan'ın sözleşmesi yenilenecek mi" sorusunu Fatih Kulaksız şu şekilde cevapladı:

"Arda Turan'ın bu kulüple çok özel bir bağı oluştu. Biz zaten kendisiyle anlaştığımızda, 'şampiyon olamazsak bile önümüzdeki sezon beraberiz' demiştim. Bu sezon kendisiyle devam ettik. Ne kadar önemli bir teknik adam olacağını gösterdi. İstenilen, aranılan bir teknik direktör oldu. Arda Turan bana, 'sen istediğin sürece ben buradayım' dedi. Ben de kendisine 'En az 3 yıl daha birlikte olacağız' dedim. Hocamızın Galatasaray'la olan bağını biliyoruz. Bir büyük takımdan teklif gelirse... Uzun vadede oradan bir teklif gelirse kolaylık yaparız. Milli Takım'dan bir teklif gelirse kolaylık yaparız. İspanya'dan Avrupa'dan teklif gelirse biz yine hocamıza kolaylık yaparız. Bizim kulübümüzün başarıları çok önemli ama hocamızın da hedefleri var. Türkiye'de çalışacağı kulüp 3-4 yıl daha beraber olacağız. Onun Türk futboluna katacağı çok şey var."