Fenerbahçe F.Bahçe'den çılgın proje! 100 milyon euro...

F.Bahçe'den çılgın proje! 100 milyon euro...

04.01.2016 - 09:55 | Son Güncellenme:

Müjdat Yetkiner Fenerbahçe'nin çılgın projesini anlattı: Başkanımız, Gebze'de 3 Temmuz Spor Akademisi'ni yapacak. Yaklaşık 100 milyon euroluk bir yatırım. Başkanımız kafaya koydu. M.City 200 milyon pound harcamış.

F.Bahçeden çılgın proje 100 milyon euro...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın son projesi "3 Temmuz Spor Akademisi"nin mimarlarından olan F.Bahçe'nin unutulmaz futbolcusu Müjdat Yetkiner, altyapı devriminin detaylarını AKŞAM'a anlattı: "10'a yakın kulüp gezdik. Bunların içinde Real Madrid, Sporting, Benfica, Lille, Ajax, M.City, M.United gibi ülkelerinin en iyi takımları var. İçlerinde en iyi diye beğendiğimiz Real Madrid görünüyordu ama M.City onların da önüne geçti.

Haberin Devamı

BİZ DE BUNU YAPABİLİRİZ

Real'in 17, M.City'nin 20 sahası var. City bir sektör. 3 tane takım satın almış. Oklahoma, New York'ta altyapı orduları kuruyor. Bu oyuncuları kendi ana kulüpleri M.City'ye getiriyorlar. NY City'nin başına Patrick Viera'yı getirmişler. Biz bunu yapabiliriz. Başkanımız Aziz Yıldırım, Gebze'nin Denizli Köyü'nde F.Bahçe Spor Kulübü adına 3 Temmuz Spor Akademisi'ni yapacak. İsmini de şimdiden kendisi koydu. Bunu yaptığımız takdirde oyuncu havuzumuzu geliştireceğiz.

AMATÖRLER TOPLANIYOR

Bunun içinde sırf futbol altyapısı olmayacak. Boks, masa tenisi, açık yüzme havuzu olacak. Atletizm olmazsa olmazlarımız içinde. Bayan ve erkek voleybol olacak. Basketbol zaten Ülker Arena'da çalışacak. Onlar da buraya gelecek. Bu yaklaşık 100 milyon euroluk bir yatırım. Devasa bir proje ama başkanımız bu işi kafaya koydu. Kesinlikle bitirecektir. Bir ilk olacak. Tabii bu, bir zaman, süreç isteyen bir şey. M.City 200 milyon pound harcamış."

Haberin Devamı

İBB'den gerideyiz

"Bugün böyle bir tesis çoğu kulüpte yok. Ama sistem olarak kulüplerin çoğunluğu bizi geçmiş durumda. İBB, Kasımpaşa ve Bursaspor'un tesisleri bizden daha iyi durumda. Çünkü onlara devlet de destek veriyor. Devletin destek vermesi çok güzel. Devletin spora imkan yaratması çok güzel."

Bırakma Uygar

"Uygar çıktı mesela. Devamlılığını sağlaması lazım. A takıma çıkardığımız oyuncular var. Ertuğrul, Ramazan Civelek, Savaş Polat yavaş yavaş giriyor. Bu çıkışı yakalayanın formayı bırakmaması lazım. Rezerv lig olsa bu çocuklar kuvvetli hale gelir."

MiT sahası iade

"Şu anda böyle bir proje, Türkiye'de yok. Ankara'da havaalanının yanında Belediye Başkanı Melih Gökçek, 12-13 sahalık bir tesis yapmıştı, oteline ve 5 bin kişilik stadına kadar. Şimdi onu MİT'e vermişler. O da MİT'ten alınacak ve Fatih Terim orayı Türkiye Futbol Federasyonu'na kazandıracak."

F.BAHÇE, Gebze'de 120 dönümlük bir araziyi 1 milyon dolara satın aldı. F.Bahçe Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte bu tesiste sadece sporcu değil, olimpik branşlarda antrenörler bile yetiştirilecek.

Haberin Devamı

PORTFÖYDE BİN OYUNCU VAR

"WyScout diye bir sistem var elimizde. Bugün oynanan maçları yarın izleme şansımız var. Sağ olsun başkanımız hiç 'Hayır' demiyor. 1000'in üzerinde bir portföy oluşturduk. Bilgisayarlı ortamda şifreli yayın hazırlattık. Bir tek Başkan Aziz Yıldırım görebiliyor. Biz bildiğimiz oyuncuları kimseyle paylaşmıyoruz. Eşimiz, çocuklarımız dahil. Gazeteler, televizyonlar bas bas bağırıyor 'Şunu alıyorlar' diye. Avrupa'da büyük kulüpler şirketler kurmuşlar, buraya büyük yatırımlar yapmışlar. Büyük kulüpler buldukları oyuncuları kapatıyorlar. Hemen canlı parayı vererek o şirketin üzerinden oynadıkları kulüpte oynamalarını sağlıyorlar. Bu bütçelere F.Bahçe erişebilir mi? Tabi bu tesisler bitecek oralara gelecek."

KESİNLİKLE REZERV LİG KURULMALI

"Fener, G.Saray, Beşiktaş, Trabzon-2 kurulsun. Dünyanın her ülkesinde rezerv lig var. Biz de bunu kurmak zorundayız. Fatih Terim sıcak baktı. İtalya ve Türkiye haricinde rezerv takım uygulaması her ülkede yapılıyor. Fatih Hoca iyi dinleyicidir. Kafasına koyduğu şeyi yapar. Bununla ilgili çalıştığını duydum. Kesinlikle böyle bir organizasyon en kısa zamanda olacaktır. U19-U20'ye hâlâ önem veriyoruz. 19-20-21 yaşına gelmiş oyuncu A takımda oynamıyorsa bunun faydalı olduğuna kimse beni ikna edemez. Zararlı bir lig."

Haberin Devamı

Tanklarla oksijen veriyorlar

"M.CİTY normal sahayı kapalı salon yapmış. Dışarıda büyük tanklar görmüştük. Bu tanklar, 5-8 yaş grup idman yaparken saf oksijen veriyor. Oksijensiz kalmasınlar, hücre yenilemesini çabuklaştırsın diye."

(Akşam)

Yazarlar