Skorer 'Fatih hoca olmasaydı 50-60 milyon euro borçlanırdık'

'Fatih hoca olmasaydı 50-60 milyon euro borçlanırdık'

09.07.2012 - 13:36 | Son Güncellenme:

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, teknik direktör Fatih Terim'e övgü yağdırdı, transferle ilgili konuştu.

Fatih hoca olmasaydı 50-60 milyon euro borçlanırdık

Galatasaray'ın transfer komitesinde bulunan isimler belki de hayatlarının en zor günlerini yaşıyor. Başkan Ünal Aysal'ın verdiği tarih sonrasında transferlerin gerçekleşmemesi, sarı kırmızılı yöneticilerde büyük baskı yarattı.

Avusturya kampında her an sarı kırmızılı ekip ile birlikte olan yönetici Abdürrahim Albayrak, kampı izlemeye gelen medya mensuplarının yanı sıra taraftarların da her an transfer sormasından bunalmış durumda. Bunun üzerine Abdürrahim Albayrak, kampın üçüncü gününde transfer söylentileriyle ilgili konuştu. Aybayrak, "Herkes bizden kısa sürede transferi bitirmemizi bekliyor. Bize bu baskıyı yapmayın. Acele edersek belki Galatasaray'ı milyonlarca Euro zarara sokarız ya da maliyetler artar. Biraz daha sabır, birkaç gün içinde bazı gelişmeler olacak. Önemli takviyeler yapacağız" dedi.

Abdürrahim Albayrak'a birçok taraftar, Fenerbahçe'nin önemli transferler yaptığını hatırlatınca, sarı kırmızılı yönetici şu cevabı verdi: "Biz şampiyon olduk. Onlar tabiki bu sene daha da hırslanıp, şampiyonluğu bizden geri almak için çalışacak. Biz kendi işimize bakmalıyız. Her kulüp kendine göre transfer yapacak. Başkasının yaptığı transfer bizim aklımızı karıştırmamalı." Galatasaray Yönetimi'nin bir yandan transferi düşünürken, diğer yandan da kulübün borç yapısını düşürmeyi hedeflediğini vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti: "Her oyuncuya yılda 3-4 milyon Euro veremeyiz. Bugünün yarını da var. Allah var bazen başkan gözü kararttı, büyük paralar harcamaktan kaçınmadı. Burada Fatih Terim hocamız devreye girdi. Her transferde hocamız bizim kadar maliyetini hesaplıyor. Bazı transferlerde bizi Fatih Hoca frenledi. Fatih Hoca frenlemese belki 50-60 milyon Euro daha borcumuz artmış olurdu. 'I love you Fatih Hocam' diyorum. Yalaka diyorlar. Ne derlerse desinler, böyle insan sevilmez mi? Hasta haliyle gece 3'e kadar kaset seyredip, futbolcu araştırıyor."

Haberin Devamı

TEK BİR FUTBOLCUNUN 1 EURO ALACAĞI YOK

Yönetimin büyük bir gayret ile ekonomik yapıyı düzeltmeye çalıştığını belirten Abdürrahim Albayrak, bu konuda da önemli sözler söyledi. Albayrak şöyle konuştu: "Şampiyon olduk, bütün transfer taksitlerini ödedik. Geçen hafta da primler yattı. Şu an tek bir futbolcunun geçmişe dönük 1 Euro alacağı yok. 10 senedir böyle bir şey Galatasaray'da görülmemiştir. Bunlar önemli şeyler. Göreceksiniz yine transferin en doğrusunu yapıp, Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde başarıya taşımaya çalışacağız ve başaracağız. Ben Fatih Hoca ve futbolcularımıza sonuna kadar güveniyorum." ASSAİDİ BEKLENİYOR Galatasaray'ın Avusturya kampına ilk katılması beklenen yeni ismin ise Oussama Assaidi olması bekleniyor. Günlerdir süren görüşmeler sonunda Heerenven Kulübü ile anlaşmanın sağlandığı ve Assaidi'nin transferinin her an sarı kırmızılı kulüp tarafından KAP'a bildirilmesi ve Faslı yıldızın bir ya da iki gün içerisinde Avusturya kampına gelmesi hedefleniyor.

MELO'DA PÜRÜZ SÖZLEŞMENİN UZUNLUĞU YÜZÜNDEN

Haberin Devamı

Galatasaray'ın transferini en çok gerçekleştirmek istediği oyuncuların başında gelen Felipo Melo ile yapılan pazarlıkta sona yaklaşılmış durumda. Melo ile ekonomik anlamda anlaşmazlık kalmadığı, ancak Brezilyalı yıldızın 4+1 ya da 3+1 yıllık uzun sözleşme istediği öğrenildi. Sarı kırmızılı yönetim ve Fatih Terim ise Melo'nun yaşını düşünerek 4-5 yıllık sözleşme yerine 3 yıllık bir sözleşme öneriyor. Tarafların bu anlaşmazlığı çözmesi durumunda Melo'nun transferinin de kısa bir zaman içerisinde bitmesi hedefleniyor.

GALATASARAY TAKTİK ÇALIŞTI

Galatasaray, Avusturya kampında hazırlıklarını sürdürdü.

Günün ilk çalışmasında yine tam sahada bölge ayrımı yapılarak, taktik çalışması gerçekleştirildi. Taktik çalışmasında rakip savunmanın arkasına forvet oyuncularına pas organizasyonları yapıldı. 1 saat 20 dakika süren antrenman, açma germe çalışması ile sona erdi. Galatasaray günün ikinci çalışmasını yerel saat ile 19.30'da yapacak.