Karagümrükspor Fatih Karagümrük'te Matteo Ricci'den transfer sözleri! 'Benim idolüm'

Fatih Karagümrük'te Matteo Ricci'den transfer sözleri! 'Benim idolüm'

03.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ün İtalyan futbolcusu Matteo Ricci, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu. 28 yaşındaki orta saha, meydana gelen deprem faciası ve Fatih Karagümrük'e transferine dair gelen soruları cevapladı.

Fatih Karagümrükte Matteo Ricciden transfer sözleri Benim idolüm

Andrea Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük'ün tecrübeli futbolcusu Matteo Ricci suskunluğunu bozdu. 28 yaşındaki orta saha, Türkiye'de meydana gelen deprem faciasına dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Türk insanının birlikteliğine dair İtalyan basınına konuşan Matteo Ricci, Fatih Karagümrük'e transferine dair itirafta bulundu.

Deprem faicasının ardından yaşananlara dair gelen soruyu cevaplayan İtalyan futbolcu, "Ne yazık ki bu trajik olay yaşandı. Neyse ki, etkilenen bölgelerden uzakta olan İstanbul'dayız ve hiçbir şey duymadık, ancak genel olarak Türkiye normal olarak çok sarsıldı. Her halükarda, dünyanın her yerinden büyük bir dayanışma ve destek duygusu vardı ve bunu çok takdir ettiler: çok güçlü insanlar ve topraklarıyla gurur duyuyorlar, bence bu korkunç felaketten sonra kendilerini daha da birleşmiş hissediyorlar" dedi.

Fatih Karagümrük'teki İtalyan ekolünün uyum sürecinde etkili olduğunu vurgulayan Mateo Ricci, "Türkiye'ye gelip Karagümrük'ün teklifini kabul etmeden önce hesapladığım bir konuydu. Takımda çok sayıda İtalyan var ve hepsinden önemlisi, personel de İtalyan, bu yüzden koçun ne istediğini anlamama ve bütünleştirmeme kesinlikle yardımcı oldu, bu yüzden bu seçimi yapmadan önce düşündüğüm temel bir faktördü. Borini, Viviano, Biraschi ve Bertolacci gibi şampiyonayı zaten bilen, bütünleşmeme ve daha fazla evimde hissetmeme yardımcı olan oyunculara teşekkür etmeliyim" diye konuştu.

Haberin Devamı

"PIRLO BENİM İÇİN BİR İDOL"

Fatih Karagümrük'e transferinde Frosinone'nin Serie B'ye düşmesinin etkisinin olduğunu itiraf eden Matteo Ricci, "Farklı bir deneyim denemek istediğim bir noktaya gelmiştim. Geçen yıl benim için biraz özel bir sezondu çünkü Spezia ile iyi bir kurtuluş elde ettikten ve milli takım forması giyme şerefine sahip olduktan sonra Serie B'ye "düşme" beklemiyordum. Kendimi bir Serie A oyuncusu olarak gördüğümü ve bu nedenle Serie B'nin bana dar geldiğini söylemiyorum, ama sadece bunca yıldan sonra haksız yere benden alınan bir şeyi hak ettiğimi söylüyorum. Bu yüzden bu yeni deneyimi, sadece futbolu değil, hayatı da denemek istedim ve Pirlo gibi benimle aynı rolü oynayan (ve benim için o bir idol) bir koçun seni aradığını bilmek beni teklifi kabul etmeye zorladı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Andrea Pirlo'nun orta sahada forma giymesi nedeniyle oynadığı pozisyona dair nasıl etkiler oluşturduğuyla ilgili gelen soruya cevap veren 28 yaşındaki futbolcu, "Andrea Pirlo, oyunda her zaman topa sahip olmayı seven bir kişi. Karşılaşacağımız takımın oluşumu bazında da her zaman faydalı olabilecek tavsiyeler veriyor bana. Benim gibi defansın önünde oynayan biri için en önemli şey süreklilik ve o bana bunu veriyor. Sakatlık geçirdiğim sezonun erken bir bölümünden sonra artık daha sık oynuyorum, takım olarak iyi sonuçlar alıyoruz ve sıralamada yükseldik" dedi.

"UMARIM BAŞKA FIRSATLAR DA OLUR"

Kardeşi Federico ile Spezia'da birlikte oynama şansı bulmasıyla ilgili gelen soruyu cevaplayan Matteo Ricci, "Federico ile takım olarak oynamak her zaman istediğim bir şeydi. Altyapı takımında birlikte oynadık ama yetişkin futbolunda bu sadece Spezia forması ile oldu. Diğer şeylerin yanı sıra, bu önemli bir yıldı çünkü takımın tarihi Serie A yükselmesine katkıda bulunduk, bu yüzden onu her zaman hatırlayacağım. Kim bilir, umarım başka fırsatlar da olur, sonuçta o kadar da kötü gitmedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'deki taraftarların etkisinden bahseden İtalyan orta saha, "Türkiye'de futbol çok popüler. Özellikle üst düzey takımların taraftarları gerçekten tutkulu ve sıcak. Ayrıca gürültülüler, Roma'da dediğimiz gibi "ortalığı karıştırıyorlar" ve gerçek bir kargaşa yaratıyorlar. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe veya Trabzonspor gibi statlarda oynarken, Avrupa'nın büyük gerçeklerine imrenecek hiçbir şeyleri olmadığını anlıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

4 GOLE KATKI SAĞLADI

Fatih Karagümrük'ün Frosinone'den kiraladığı Matteo Ricci bu sezon 14 maçta forma şansı buldu. İtalyan orta saha bu karşılaşmalarda 1 gol ve 3 asist üretti. Matteo Ricci için yapılan anlaşmada satın alma opsiyonu maddesi de bulunuyor.

28 yaşındaki orta saha daha önce Roma, Grosseto, Carpi, Pistoiese, Pisa, Perugia, Salernitana ve Spezia Calcio formaları giydi. İtalyan futbolcunun güncel piyasa değeri 2 milyon 200 bin euro.

Haberin Devamı

Yazarlar