Galatasaray Fatih Terim: "Futbolcuya 1.5 metrede dur mu diyelim?"

Fatih Terim: "Futbolcuya 1.5 metrede dur mu diyelim?"

15.03.2020 - 21:28 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Futbolcuya 1.5 metrede dur mu diyelim

Süper Lig'de Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Futbolcular koronavirüsü sebebiyle tedirgindi." sorusuna Fatih Terim, "Tedirgin olmalarına gerek yok ki, böyle yaptıklarına göre bir bildikleri vardır federasyonun. Ben söylerim onlara, tedirgin olmasınlar" cevabını verdi..

"Hapsettiğimiz bir oyunda kazanamadık"
"50 bin taraftardan yoksun olmak kolay değil. Özellikle Beşiktaş gibi ciddi bir rakip, şampiyonluk adaylarından biri ve derbi olan bir maçta, hele hele 2. yarı hapsettiğimiz bir oyunda kazanamadık."

"1.5 metrede dur mu diyelim?"
"FIFA, 2 ay içinde isterseniz milli takıma oyuncu vermeyebilirsiniz dedi. Türkiye'de aklınıza gelecek her kurum ve kuruluş, toplantılarını iptal etti. Bir tek futbol, basketbol, hentbol... Bunlar temas oyunu. Oyuncuya temas etme, 1.5 metrede dur mu diyelim?"

Haberin Devamı

"Bizim canımız, bizim ailemiz yok mu?"
"En büyük espri, Tenis Federasyonu maçları erteliyor. Neden seyircisiz oynuyoruz? Korona yüzünden mi? 850 resmi görevli var. Birimizde çıkarsa, Allah korusun, şurada top toplayıcı çocuklar var, bizim canımız, bizim ailemiz yok mu? Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz?"

"Salı günü UEFA'nın bir toplantısı var. Bakın toplantıya futbolcular birliği çağrılıyor mu? Bizde futbolcular birliği hiçbir şey yapamaz! Yerli, yabancı oyuncuların nasıl bir araya gelemediğine de inanamıyorum. Eşimiz, ailemiz, çocuğumuz... Üzülüyorum buna ben."

Fatih Terim'in tarihe geçen basın toplantısından satırbaşları şöyle:

-İşin tekniğine de girerim. Konu, oyunun önüne geçmesin. Global bir sorun var. Ülkeler olağanüstü hal ilan ediyor. Sınırları kapatanlar var. Okullar tatil edildi, uçuşlar durdu.

Risk grubundakiler evinde. Meclis ve parti grup toplantıları iptal edildi. Etkinlikler iptal. Gelişim ligleri iptal. Genç takımlarımızı yolladık. Kamu ve özel kuruluşlarda kriterlere göre evden çalışma esasına geçildi. 

-Tüm büyük ligler ertelendi. Hiç aklınıza gelir miydi NBA'in erteleneceği, ertelendi. Tenis iptal edildi. Milyarlar futbol insan hayatından önemli değildir cümlesini ana haberlerde devamlı konuşuyor. Koronavirüs böyle bir şey.

Haberin Devamı

-Bizi toplumun uyuşturucusu gibi, seyircili bir spor dalını seyircisiz ve risk altında oynatıyorsunuz. Beraberlikten, puan kaybından ayrı konuşuyorum. Ben Türk futboluna 50 senemi verdim. Bir grubun temsilcisiyim. Kimseyi üzmek istemem. Doğruları da söylemeliyim.

-Sağlığımız söz konusu, hayatımız söz konusu. Böyle de bir illet var. Herkes yardımcı olacak. Ama bizim, oyuncuların, gazetecilerin hayatları var. Akredite 850 kişi var, eklerle beraber 1000 kişi. 1.5 metre yaklaşmayacaktık hani. Oyuncular öpüşür. Herkesin hayatı tehlikede. Bu maç olmasa evdeydik.

-Ertelense herkesi evlerine yollasak, olacak hadiseden kimse etkilenmez. Hür irademizle korururuz. Birimizde bir şey çıkarsa herkes karantinaya gireriz, top toplayıcı çocuklar da. Florya'yı dezenfekte ettik. 

-Oyuncular soyunma odasında cumartesi günü soyunmak istemedi. Bizde 1000 kişi olsa, 9 maç 10 bine yakın kişi. 10 bin kişiyi hangi bilimsel yaklaşımla oynatıyorsunuz. Benim demek istediğim bu.

-İstediğinizi şampiyon yapın yeter ki insanlara zarar gelmesin. Biz zaten zorluklara alışkınız her sene. 

Haberin Devamı

'Muhattap TFF'

Galatasaray'ın teknik patronu Fatih Terim, erteleme konusunda TFF'nin sorumlu olduğunu söyledi. Terim, "Karar alınmış, bizim muhattabımız TFF.  Federasyon önce seyircili diyor, akşam seyircisiz. Perşembe Avrupa'da takımımız seyircili oynadı. Sonra cuma yine seyircisiz. Başkan yardımcısı erteleme söz konusu olamaz dedi. UEFA toplantısına niye gidemiyorsun, tele konferans yapacaksın. Hafta içi ertelersen ne olacak? Biz olmazsak bu oyun olmaz. Seyirci de olmazsa para da kazanamazsın. Kimse burayı takip etmez" diye konuştu. 

'BAL'ı düşünemiyorum'
"Futbolun ana unsurlarını devreye almalısınız. Hiçbir para bunların yerine geçmez. 2 hafta sonra milli takım arası var. Oraya kadar erteleyin. Sonra bakın vakalar biterse çarşamba-pazar oynardık. Benim çocuklarımın, futbolcularımın canı önemli değil mi? Kendi adıma istemiyorum; Türk futbolu adına istiyorum.  Süper Lig'de bizim şartlarımız iyi. Alt liglerin kanıtları var bende. Allah hepsine yardım etsin. Benim imkanlarım iyi. Ama ben BAL Ligi'ni düşünemiyorum. İstediğinizi şampiyon ilan edin, oynamayalım insanlara zarar gelecekse. Hepimiz paranoyak olduk. "

Haberin Devamı

'Herkes dikkat etsin'
Fatih Terim, tüm Türkiye'ye de çağrıda bulundu. Herkesin sağlığına dikkat etmesini dileyen Terim, "Bütün ülkeme söylüyorum; herkes dikkat etsin. Altyapıdaki çocuklarımızı yolladık. Bütün kuralları tesislere astırdık. Bilim insanlarını takip ediyoruz. Umarım ülkemizde fazla görülmez. Sağlık Bakanlığı her an bilgi veriyor, teşekkür ediyoruz. Ülkemiz en iyi şekilde atlatacak" ifadelerini kullandı. 

'Hep beraber karantinaya gideriz'

"İlk antrenman çarşamba günü. 2 gün izin verdim. İlk kez böyle uzun izin verdim. Hepsinin psikolojisi bozuk, aileleri var hepsinin. Böyle devam ettiği sürece en sıkıntılı biziz. Şu salonda 67 kişi var, basın toplantı odasında. Çok da yakınız birbirimize. Bir grup var bize bir şey olmaz. Biz oyuz herhalde. Söylemle eylem arasında farklar var. Umarım futbol aleminde çıkmaz bir şey. Hep beraber karantinaya gideriz, maalesef."

'Beşiktaş'ı kutlarım'

Rakipleri Beşiktaş'ı kutlayan Fatih Terim, "Beşiktaş'ı kutlarım. Sergen hocanın elinin değdiği belli olmuş. Daha da iyi bir hoca olacak. Özellikle oyunun hakimiydik, her rakamda. 1-2 pozisyon verdik. Ancak baya bir pozisyon bulduk. Gole ulaşamadık. 3. bölgedeki tercihlerin yanlışlığı vardı. Pas yüzdemiz üçüncü bölgede düşüktü. 16 şut attık, bunun biri olmalıydı" ifadelerini kullandı.