Dünyadan Futbol Fatih Terim, Yunanistan'da manşetlerde: Atina'nın imparatoru

Fatih Terim, Yunanistan'da manşetlerde: Atina'nın imparatoru

05.02.2024 - 16:16 | Son Güncellenme:

Panathinaikos'un derbide Olympiakos'u 2-0 mağlup etmesi Yunan basınında da geniş yankı buldu. Fatih Terim için 'Atina'nın imparatoru' ifadeler kullanıldı.

Fatih Terim, Yunanistanda manşetlerde: Atinanın imparatoru

Panathinaikos'un Olympiakos'u 2-0 yenerek şampiyonluk yarışına tutunması sonrası Yunan spor yazarları, Fatih Terim'i ve Pana'nın şampiyonluk şansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

"DERSİNE İYİ ÇALIŞMIŞ"

NIKOS ASIMAKOPOULOS - LIVE SPORT: "Panathinaikos derbiye hatları arasında etkileyici bir denge kurarak çıktı. Her bir futbolcu, iniş ve çıkışların az olduğu doyurucu bir oyunda elinden geldiğince katkıda bulundu ve iki önemli şey başardı - bundan sonraki oyun için bir temel oluştu. Birincisi gol atmak için statik oyunlara bel bağlamadı ve ikincisi de sezon başından beri taşıdığı "kompleksi" üzerinden atarak yılın ilk derbi galibiyetini aldı. En büyük silahı sağ tarafın Olympiakos'un sol tarafıyla "oynama" şekliydi. Carvalhal'in devre arasında sol kanatta yaptığı oyuncu değişiklikleri pek işe yaramadı, Kini ve Fortounis hiçbir şeyi değiştiremedi... Terim, iki takım arasındaki son kupa maçını komşusundan çok daha iyi çalışmış olması ve aynı zamanda uğraşmak zorunda olduğu takımın genel görüntüsü sayesinde yedek kulübesi savaşını büyük bir farkla kazandı. Bu da Carvalhal'e pahalıya mal olmuş olabilir zira takımı şu anda zirvenin 9 puan uzağında."

Haberin Devamı

"TERİM KAZANMAK İSTEDİ VE KAZANDI"

ANTONIS KARPETOPOULOS - SPORTDAY: "Carvalhal, kupa maçında gördüğü Olympiakos'tan oldukça memnundu ve aynı takımı sahaya çıkarmaya çalıştı. Panathinaikos'un toplu oyunlarını bozmak için Alexandropoulos'u oyuna aldı. Richards'ı soldan bindirmesi için oyuna aldı. Terim kazanmak için oynadı. Kazanmak için sahaya çıkan bir takım ile sadece kaybetmemek isteyen bir takım arasında geçen maçı en çok isteyen takım, yani Panathinaikos kazandı... Terim derbiyi çok kolay kazandı çünkü takımının inancı vardı. Olympiakos'un şampiyonluk hedefine kimsenin inandığını sanmıyorum çünkü takımın potansiyeline kimse inanmıyor - bunun kanıtı da yapılan transferler. Panathinaikos şampiyonluk için savaşacak: derbinin sonucu bu."

"VASAT BİR PANA'YA YENİLDİLER"

GIORGOS STASSINOPOULOS - FOS: "Panathinaikos karşısında yaşananlar kimseyi şaşırtmadı. Olympiakos vasat bir rakibe yenilerek bu yılki şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde yitirdi. Pire ekibinin şu anki görüntüsüyle işleri tersine çevirip eksi 9'dan geri dönebileceğine inanmak için deli olmak gerekir. Derbide "Yeşiller "e karşı oynanan maçın en kötü yanı Olympiajos'un oyun kurması ve skor üretme şansı yakalamasıydı. Eğer son çabalarında biraz daha dikkatli olsalardı, en az bir gol atabilirlerdi ve oyunun bazı bölümlerinde bu oyunun akışını değiştirebilirdi. Şampiyonluk yarışını vasat bir Panathinaikos takımına karşı 2-0'lık net bir mağlubiyetle bıraktılar. Bu muhtemelen Pire ekibi için en kötü şeydi. Olympiakos, çok fazla eksiği olan ve Terim'in yedek kulübesinde olduğu, Jovanovic yönetimindeki kimliğini kaybetmiş bir Panathinaikos'la karşılaştı ama sahada yine hiç çalışmayan bir takım olduğunu gösterdi. Değişiklikler çabalayan Carvalhal'a da yardımcı olmadı ancak ortaya çıkan durum zor ve bir türlü toparlanamıyorlar."

Yazarlar