Fenerbahçe Fenerbahçe aradığı golcüyü İngiltere'de buldu!

Fenerbahçe aradığı golcüyü İngiltere'de buldu!

15.11.2023 - 08:55 | Son Güncellenme:

Bu sezon Süper Lig'de ve Avrupa'da başarı hedefleyen Fenerbahçe golcü transferi için kolları sıvadı. Listeye iki isim alınırken yıldız futbolcunun piyasa değerinin 18 milyon euro olması dikkat çekti.

Fenerbahçe aradığı golcüyü İngilterede buldu

Fenerbahçe'de ocak ayında muhtemel gözüken ayrılık ihtimali, yönetimi harekete geçirmiş durumda. Sarı-Lacivertliler'de ara transfer dönemi adına golcü harekatı başladı

Haberin Devamı

Michy Batshuayi'nin ayrılık ihtimali nedeniyle yönetim kolları sıvadı. Belçikalı forvet, istediği kadar forma şansı bulamadığı için mutsuz. Yönetim, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Batshuayi ile ocakta yolları ayırabilir. Bu nedenle ara transfer döneminde golcü takviyesi gerekebilir. Sarı-Lacivertliler’in her ihtimali düşünerek forvet arayışına başladığı öğrenildi.

1 NUMARALI HEDEF IHEANACHO
Fenerbahçe’nin 1 numaralı hedefinin Kelechi Iheanacho olduğu öne sürüldü. Bunun en önemli nedenlerinden biri, Nijeryalı forvetin sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması.

27 yaşındaki golcü, yeni kontrat görüşmelerinde henüz kulübüyle anlaşma sağlayamadı. Bu durum Sarı-Lacivertliler’in iştahını kabartıyor.

Haberin Devamı

Transferde yönetimin elini güçlendirebilecek bir diğer konu ise Iheanacho’nun menajerlik şirketinin ROGON olması. ROGON, Ali Koç’un başkan seçildikten sonra en fazla çalıştığı şirketlerin başında geliyor ve iyi ilişkiler kuruldu.

Nijeryalı yıldızın piyasa değeri yaklaşık 18 milyon Euro olsa da sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle bu rakamın çok daha düşüğüne transfer bitebilir. Her şeye rağmen, Premier Lig’e dönme mücadelesi veren Leicester’ın ikna edilmesi kolay olmayacak

LİND LİSTEDE
Forvet transferi için oluşturulan listede genç adayların da yer aldığı öğrenildi. Bu isimlerden birinin, gözlemci ekibinin önerdiği Alexander Lind olduğu kaydedildi.

Silkeborg altyapısından yetişen 21 yaşındaki oyuncu, bu sezon Danimarka Ligi’nde 15 maçta takımının kaydettiği 25 golün 10’una imzasını attı. Ayrıca 2 de asist yaptı.

Fenerbahçe aradığı golcüyü İngilterede buldu

Bu sezonki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Lind, ligde krallık yarışında zirvede yer alıyor. Avrupa’dan birçok takımın radarında olan genç oyuncunun Fenerbahçe tarafından da yakından takip edildiği kaydedildi.

Sarı-Lacivertliler, Danimarkalı forveti ocak ayında kadrosuna katarak hem ileriye yönelik bir yatırım yapıp hem de Edin Dzeko’nun tecrübesinden faydalanmasını sağlayabilir. Transfermarkt’a göre Lind’in piyasa değeri yaklaşık 800 bin Euro.

Yazarlar