Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko, Ergin Ataman'ın Panathinakos'una geçit vermedi! 14 sayılık fark: 83-69

Fenerbahçe Beko, Ergin Ataman'ın Panathinakos'una geçit vermedi! 14 sayılık fark: 83-69

17.10.2023 - 22:04 | Son Güncellenme:

Dimitris Itoudis'li Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 3. hafta maçında Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos'u sahasında konuk etti. Son maçında Valencia'ya deplasmanda kaybeden Sarı Lacivertli ekip, Yunan ekibini sahasında 83-69'luk farkla yenerek moral buldu.

Fenerbahçe Beko, Ergin Atamanın Panathinakosuna geçit vermedi 14 sayılık fark: 83-69

Turkish Airlines EuroLeague 3. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, sahasında Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos'u ağırladı. Mücadeleyi Sarı Lacivertli ekip 83-69'luk skorla kazanırken, EuroLeague'de 2. galibiyetini almış oldu. Maça damga vuran isimlerden biri de Fenerbahçe Beko'nun Panathinaikos'tan transferi Georgios Papagiannis oldu.

Haberin Devamı

Temsilcimizde sakatlıkları bulunan Metecan Birsen, Tyler Dorsey ve Yiğit Hamza Mestoğlu zorlu müsabakada forma giyemedi.

İLK YARIDA FENERBAHÇE BEKO'DAN DOMİNANT OYUN

Maça oldukça güçlü bir başlagıç yapan Fenerbahçe Beko, özellikle 3 sayının gerisinden bulduğu isabet yüzdesi ile Yunan ekibini ilk yarıda tam anlamıyla saf dışı bıraktı.

İLK PERİYOTTA HIZLI BAŞLANGIÇ

Karşılıklı isabetlerle başlayan mücadelede ilk periyodun bitimine 6:56 kala Mathias Lessort'un basketiyle 4-6 önde olan taraf Panathinaikos'tu. Sonrasında 10-0'lık seri yakalayan temsilcimiz, 4:47 kala Nick Calathes'in üç sayılık isabeti ile durumu 14-6 yaptı. 3:49 kala Kostas Sloukas'ın iki sayılık isabeti ile durum 14-8 olsa da Fenerbahçe, 5 saniye kala Nick Calathes'in isabetiyle periyodu 13-1'lik seri ile bitirmiş oldu. Toplamda 4-6'dan sonra 23-3'lük seri yakalayan temsilcimiz, ilk periyodu 27-9 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, Ergin Atamanın Panathinakosuna geçit vermedi 14 sayılık fark: 83-69

GÜÇLÜ SAVUNMA FARK YARATTI

Georgios Papagiannis ve Tarık Biberovic'in 2. periyodda 3'lük çizgisinden isabetleri farkı Fenerbahçe adına kormauk için yeterli oldu. Güçlü savunmanın yanı sıra hızlı hücumu da ilk yarıda rakibine kabul ettiren Itoudis'in öğrencileri ilk yarıdan 43-28'lik skor avantajı ile soyunmda odasının yolunu tuttu.

Fenerbahçe Beko'da ilk yarıda Motley 8, Papagiannis 8, Calathes 7, Biberovic 6, Guduric 6, Wilbekin 4, Pierre 2, Nigel Hayes-Davis 2 sayıyla takıma katkı verdiler.

F.BAHÇE KONTROLÜ BIRAKMADI

Pana karşısında 3. çeyrekte de kontrolü bırakmayan Fenerbahçe Beko farkı korumasını bildi. Motley-Guduric-Papagiannis 3'lüsünün katkıları ve boyalı alanda daha efektif oynamaları Sarı Lacivertliler adına maçın en kritik noktalarından oldu.

Üçüncü periyodun başında 9:42 kala Kostas Antetokounmpo'nun serbest atış çizgisinden isabetleri ile Panathinaikos, durumu 43-30'a getirdi. Sonrasında Nigel Hayes-Davis ve Johnathan Motley ile sayılar bulan Fenerbahçe Beko, 8:45 kala durumu 48-30 yaptı. 8:17 kala Kostas Antetokounmpo'nun isabeti durumu 48-32'ye getirse de Marko Guduric ve Johnathan Motley'nin isabetleri sonrası 6:11 kala Dyshawn Pierre'in basketiyle Fenerbahçe Beko, 54-32'lik üstünlüğü yakaladı. Aradaki farkı koruyarak devam eden temsilcimiz, 3:33 kala Marko Guduric'in basketiyle 60-38 öndeydi. 3:04 kala Nick Calathes'in üçlüğü 63-40 ile farkı 23 sayıya çıkardı. Panathinaikos, Mathias Lessort'un serbest atış çizgisinden isabetleri sonrası 1:39 kala Luca Vildoza'dan gelen üçlük sonucunda durumu 63-45 yaptı. Yam Madar ve 1:05 kala Georgios Papagiannis'in basketleriyle Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreği 67-45 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, Ergin Atamanın Panathinakosuna geçit vermedi 14 sayılık fark: 83-69

EVİNDE BİR BAŞKA FENERBAHÇE

Oyunun son periyodunda da rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Beko'da özellikle Yam Madar ve Georgios Papagiannis'in 2'li oyunları maça damga vurdu. Sahadan 83-69'luk zaferle ayrılan Fenerbahçe Beko, evindeki iki maçta da 80 sayı barajını geçti.

TARİHTE İLK

Fenerbahçe Beko, sahasında Yunan ekibi Panathianikos’u 83-69 yenerek EuroLeague’deki 2’nci galibiyetini alırken müsabaka Türk ve Yunan başantrenörlerin tarihi karşılaşmasına sahne oldu. Tarihte ilk kez bir Yunan başantrenör Türk takımıyla Yunan takımına, bir Türk başantrenör ise Yunan takımıyla bir Türk takımına aynı maçta rakip oldu. Türk-Yunan düellosunda kazanan ise sahasında üstün bir oyun sergileyen Itoudis’in çalıştırdığı Fenerbahçe Beko oldu.

Haberin Devamı

Yazarlar