ING Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe Beko transferi açıkladı! Partizan rest çekti, kaos çıktı

Fenerbahçe Beko transferi açıkladı! Partizan rest çekti, kaos çıktı

12.07.2023 - 18:22 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko'nun Yam Madar transferi sonrası büyük bir kaos başladı. Partizan, genç oyuncunun transferinin ardından rest çekti.

Fenerbahçe Beko transferi açıkladı Partizan rest çekti, kaos çıktı

Dimitris Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe Beko'nun Yam Madar transferi sonrası ortalık karıştı. Sarı-lacivertlilerin genç oyun kurucuyu kadrosuna kattığını açıklamasının ardından Partizan'dan cevap geldi.

Haberin Devamı

Partizan, genç basketbolcunun sözleşmesinin tek taraflı feshinin mümkün olmadığını ve Yam Madar'ın hala kendi bünyelerinde olduğunu duyurdu. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları...

F.BAHÇE'DEN 2+1 YILLIK SÖZLEŞME

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Fenerbahçe Beko, Partizan'dan ayrılan Yam Madar'ı kadrosuna dahil ettiğini açıkladı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Partizan forması giyen ve EuroLeague’de 2022-23 sezonu 'Yükselen Yıldızı' seçilen oyun kurucu Yam Madar (2000, 1.90) ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı" denildi.

Fenerbahçe Beko transferi açıkladı Partizan rest çekti, kaos çıktı

PARTIZAN'DAN CEVAP GELDİ

Fenerbahçe'nin transferi resmen duyurumasının ardından Sırp kulübünden ortalığı karıştıracak bir açıklama geldi. Partizan'ın resmi internet sitesinden yayınlanan yazıda Yam Madar'ın sözleşmesinin tek taraflı feshinin mümkün olmadığı belirtilirken, hala oyunucunun kendi bünyelerinde olduklarını açıkladılar.

Haberin Devamı

Partizan cephesinden yapılan açıklama şu şekilde:

KK Partizan Mozzart Bet, oyuncu Jama Madara tarafından sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesini kabul etmemektedir. Kulüp, oyuncuya karşı sözleşmeden doğan tüm yükümlülüklerinin yanı sıra Jama Madara'yı temsil etmek üzere sözleşme imzaladığı CAA ajansına karşı yükümlülüklerini de ödemiştir. Bu durumda Partizan Mozzart Bet, FIBA yetkilileri nezdinde adalet arayışına girecek ve acil bir prosedür talep edecektir.

Amerikan CAA ajansından gelen uyarı e-postası, daha önce kulüple iletişimde hiç kullanılmamış bir e-posta adresinden gönderilmiştir. KK Partizan Mozzart Bet'in tüm posta sistemi, bunu "önemsiz posta" olarak tanıyan Microsoft sunucusunda bulunmaktadır. Microsoft sertifikasının tahrif edilmesi mümkün değildir ve kulübün elinde ihtilaflı postanın "önemsiz posta" olarak kabul edildiğine dair resmi kanıt bulunmaktadır.

Oyuncu hiçbir zaman, ne yazılı ne de sözlü olarak, kendisini Avrupa'da temsil eden ajansı değiştirdiğini kulübe bildirmemiştir. KK Partizan Mozzart Bet sorunu ilk kez Miško Ražnatović'in temsil ettiği yeni ajansla yaptığı bir toplantıda ihtilaflı bir e-postanın basıldığını ve sözleşmenin feshedilebileceğini gördüğünde öğrendi.

Haberin Devamı

Tüm bu durumdaki en önemli şey, Jam Madar'a KK Partizan Mozzart Bet'in mevcut tüm oyuncularıyla aynı zamanda ödeme yapılmış olması ve ne kendisine ne de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki oyuncuların çıkarlarını temsil eden bir ajans olarak CAA'ya tek bir dolar bile maaş borcu olmamasıdır.

Oyuncu yeni menajeri tarafından kontratının kendisi için çok elverişsiz olduğuna ikna edildi çünkü bir Avrupa kulübüne değil, sadece NBA'e gitme seçeneği vardı. KK Partizan Mozzart Bet, ana kulübü Tel Avivli Hapoel'e 2 taksitte tazminat ödedi ve Kulüpten 2023 yazında işbirliğini uzatma seçeneği ile 2 + 1 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Bir önceki sezonun sonunda Partizan Mozzart Bet, Madar'a daha iyi koşullar altında bir işbirliği uzatması teklif etmeyi planlamıştı ancak oyuncunun ve menajerinin performansı, sözleşmenin tartışmalı bir şekilde feshedilmesini istemesi ve mevcut sözleşmenin iki katı büyüklüğünde bir sözleşme talep etmesiyle birlikte, Kulüp bunu görmek istemedi.

Haberin Devamı

Kulübün 20 yılı aşkın bir süredir işbirliği içinde olduğu ajansın bu tür işleri, BeoBasket ile işbirliğinin sona ermesine yol açıyor.

Bu nedenle, Fenerbahçe veya başka bir kulüp oyuncumuzu kiralamak isterse, teklifi dinlemeye ve tazminat ödenmesi halinde serbest bırakmaya hazırız. Bu durumda, mevcut tüm yasal yollarla kendimizi koruyacağız.