Skorer Fenerbahçe telaşlandı

Fenerbahçe telaşlandı

21.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Türkiye gerekeni yaptı'

Fenerbahçe telaşlandı



     

     Övgüler yağdı
     FRANSA'DA düzenlenen Konfederasyon Kupası'nda takımları mercek altına alan Dünya Futbolu'nun önde gelen isimleri, A Milli Takım'ın genç yıldızı Tuncay Şanlı'ya adeta mest oldu. ABD maçından sonra Türkiye'nin galibiyetinden çok Tuncay konuşuldu. Karşılaşmayı adeta tek başına çeviren genç oyuncumuza övgüler yağdı, ABD Teknik Direktörü Arena "Ne yaptıksak onu durduramadık" ifadesini kullandı.
     
     'Müthiş yetenek'
     ŞEREF tribününde maçı Haluk Ulusoy ile birlikte izleyen FIFA Başkanı Sepp Blatter, Federasyon Başkanımıza, "Zannediyorum yeni bir adam keşfettiniz. Kim bu çocuk. Nerede oynuyor?" gibi sorular yöneltti. Yabancı basın mensupları ise Tuncay'ı, Zidane'a benzetip, "Bilek hareketleri o kadar yumuşak ki, geçemeyeceği defans oyuncusu yok. İzleyenleri büyülüyor. Müthiş bir yetenek" yorumunu yaptılar.
     
     Platini'yi de etkiledi
     MİLLİ Takımlar Sorumlusu Selami Özdemir ile birlikte yan yana oturan Fransızlar'ın ünlü futbol adamı Michael Platini ise "Türkiye'nin yeni kimliği çok güzel. Özellikle Tuncay beni çok etkiledi. Böyle devam ederse Dünya Futbolu'nun yeni yıldızı olur" dedi. Eurosport ise "İlk kez ilk onbirde sahaya çıkan Tuncay bunu golle kutladı. Takımını galibiyete taşıdı. Onu izlemek artık keyif verecek" görüşünde bulundu.
     
     SARI - Lacivertli yöneticiler, bir anda Dünya'nın gözünü üstüne çeken ve bu sezon sözleşmesi sona erecek olan Tuncay'ın mukavelesini uzatmak için harekete geçti. Ligin ilk yarısı bitmeden genç yıldız ile masaya oturulacak. Asbaşkan Nihat Özdemir, "Daum'un elinde Tuncay'ın çok daha farklı olacağını ve yıllarca Fenerbahçe formasını giyeceğini umuyorum. Tuncay, Fenerbahçe'nin evladı. İmza konusunda sorun yaşamayız" dedi.
     
     A Milli Takım, ABD galibiyeti sonrası Fransız basınından övgü aldı. L'Equipe gazetesi, "Türkiye gerekeni yaptı" başlığıyla verdiği haberinde, yeni bir takımla sahaya çıkmasına rağmen Milli Takımımız'ın kazanmasını bildiğini yazdı. Tuncay, Alpay ve Bülent'i sahanın en iyileri arasında gösterdi. Aujourd'Hui gazetesi de "Türkler, iyi başladı" manşetini atarken, Uruguaylı hakemin Türkiye lehine cömert bir penaltı verdiğini ancak Türkiye'nin hakkıyla maçı kazandığını belirtti.
     ABD basını da karşılaşmaya geniş yer ayırdı. USA Today, "Yedinci milli maçına çıkan kaleci Howard, Tuncay'ın süratine yetişemedi. Ayrıca Howard, zamanının bir bölümünü Türkler'in tribünden attığı şişeleri toplamakla geçirdi" ifadesini kullandı. New York Times ise "ABD'nin Fransa'da şansı yok. Türkler birçok fırsattan yararlanamadı. Türk taraftarlar, maç boyunca ABD'li futbolcuları topu her ayaklarına aldığında yuhaladılar. Brezilya'yı yenmemiz artık şart" görüşünü yansıttı.
     
     A Milli Takım, ikinci maçını turnuvaya Brezilya galibiyetiyle giren Kamerun ile oynayacak. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak
     

  YAŞ BOY KULÜP
KALECİLER
1.I.KAMENI 19 1.84 St.Etienne
12.E.KWEKEU 23 1.83 B.de Mbouda
23.A.EBOUE 29 1.90 Stade Beaucaire
DEFANS
2.B.TCHATO 28 1.80 Auxerre
4.R.SONG 27 1.81 Lens
5.T.ATOUBA 21 1.87 Basel
6.P.NJANKA 28 1.81 Sedan
8.GEREMI 25 1.80 Middlesbrough
13.L.METTOMO 26 1.83 M.City
20.N.FALEMI 29 1.84 S.Bükreş
ORTA SAHA
3.J.P.DOUMBE 25 1.80 Auxerre
7.M.MBAMI 21 1.72 Sedan
14.J.EPALLE 25 1.69 Aris
17.M.V.FOE 28 1.94 M.City
FORVET
9.S.ETOO 22 1.79 Real Mallorca
10.A.EMANA 21 1.80 Toulouse
11.P.NDIEFI 28 1.74 Sedan
15.G.BAHOKEN 24 1.78 Livingston
16.V.MEZAGUE 20 1.83 Montpellier
18.M.IDRISSOU 23 1.91 Hannover 96
19.E.D.DJEMBA 22 1.74 Nantes
21.J.D.JOB 26 1.85 Middlesbrough
22.P.A.NGON 23 1.84 Canon Yaounde
     
     TEKNİK DİREKTÖR: Winfred Schaefer
     
     KONFEDERASYON Kupası'nda Türkiye'nin ikinci rakibi bugün Kamerun olacak. ABD'yi yenerek grup liderliğine oturan Ay - Yıldızlı ekibimiz, turnuvanın en büyük favorisi Brezilya'yı devirme başarısı gösteren Afrika temsilcisi karşısında zirvedeki yerini korumaya çalışacak. Saat 20.00'de başlayacak maçı Paraguaylı Carlos Amarilla yönetecek. Grubun diğer maçında Brezilya ile ABD saat 22.00'de karşı karşıya gelecek.
     
     GALATASARAY'A transfer olduktan sonra hayatı değişen Volkan Arslan, "Herşey inanılmaz çabuk gelişti. Sezon başında Kocaeli'de oynuyordum, şimdi A Milli Takım'da" dedi. Futbolunun değişmediğini ancak Galatasaray'da daha çok göz önünde bulunduğunu söyleyen genç oyuncu, "Hedeflerimi daha da yukarıya çekmeleyim. Yoksa çıktığımız basamaklardan geri düşebilirim" ifadesini kullandı.
     BURALARA gelene kadar çok çalıştığını, bundan sonra iki kat daha fazla çalışacağını sözlerine ekleyen Volkan, "Kalıcı olmak için istikrar çok önemli. Yakaladığım başarıyı elimden bırakmak istemiyorum. O yüzden daha az hata yapıp kendimi geliştirmeliyim. Öncelikle Milli Takım formasını bir daha üzerimden çıkarmamak için uğraş vereceğim. Fransa'da şansımı çok iyi değerlendireceğim" dedi.
     
     KONFEDERASYON Kupası A Grubu'nda Fransa, nefes kesen bir mücadele sonunda Japonya'yı 2 - 1 yenerek yarı finalist olmayı garantiledi. Ev sahibi Fransa karşılaşmanın ilk yarısını Pires'in 43'te penaltıdan attığı golle 1 - 0 önde kapadı. Japonya 60'da Nakamura'nın attığı müthiş frikik golüyle beraberliği yakaladı. 66'da Govou, Horozlar'ı tekrar öne geçirdi. Kaleci Barthez Japonlar'ın etkili ataklarına gol izni vermeyince maç 2-1 sona erdi. 90. dakikada Fransa'dan Sagnol kırmızı kart gördü.
     
     A Grubu'nun diğer randevusunda Cordoba'lı Kolombiya, Yeni Zelanda'yı 3 - 1 yenerek puanını üçe çıkardı ve umutlarını sürdürdü. Güney Amerika temsilcisi 27'de De Gregorio'nun golüne engel olamayınca ilk devreyi 1 - 0 yenik kapadı. İkinci yarıya hızlı başlayan Kolombiya 58'de Lopez ile eşitliği yakaladı. Ardından 75'te Yepez ve 85'te Hernandez'in sayılarıyla galibiyete ulaştı. 69'da Yeni Zelandalı Killen kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
     
TAKIMLAR O G B M A Y P
TÜRKİYE 1 1 0 0 2 1 3
Kamerun 1 1 0 0 1 0 3
Brezilya 1 0 0 1 0 1 0
ABD 1 0 0 1 1 2 0
     
     
TAKIMLAR O G B M A Y P
Fransa 2 2 0 0 3 1 6
Japonya 2 1 0 1 4 2 3
Kolombiya 2 1 0 1 3 2 3
Y.Zelanda 2 0 0 2 1 6 0
     
     22 HAZİRAN: 20.00: Fransa - Y.Zelanda, 22.00: Japonya - Kolombiya
     
     ŞENOL Güneş, ABD maçı sonrası genç oyuncularına tam not verdi. Güneş, "Onların sanal değil, gerçek olduğunu biliyordum. Bütünlüğümüz işimizi kolaylaştırdı. Ben artık susmayı tercih ediyorum, çünkü Ay - Yıldızlı futbolcular sahada gerektiği gibi konuşuyorlar" dedi. Şenol Güneş'in bugünkü Kamerun maçında Yıldıray ile Rüştü'ye ilk onbirde görev vermesi beklenirken Ahmet Yıldırım'ın oynayamayacağı açıklandı. Dünkü idmanı izleyen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik futbolculara moral verdi.
     


SPOR


KİM BU ÇOCUK?
At yarışları
Avrupa Ligleri
Litvanya’yı devirdik
2. LİG puan durumu
Korkutan kaza
Nihayet kazandık
FUTBOLA HAPİS TEHDİDİ
22 NOLU AŞIK!
GÜVEN VE KAZAN
ANDERSON UMUDU
Trabzon'a müjdeli haber
Nerede çokluk!
Süreyya yarın pistte
AVRUPA YARIŞIYOR
YİNE YOLSUZLUK !
Kluviert'ın yolu açıldı
Haber turu...
Transferler
Avrupa şampiyonları