Fenerbahçe Fenerbahçe ve Galatasaray arasında demeç savaşları! Canlı yayında sert cevap

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında demeç savaşları! Canlı yayında sert cevap

18.10.2022 - 19:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında demeç savaşları devam ediyor. Sarı-lacivertli kulübün başkan vekili Erol Bilecik, Galatasaray'a canlı yayında cevap verdi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında demeç savaşları Canlı yayında sert cevap

Süper Lig'de oynanan 10. hafta Ankaragücü-Fenerbahçe ve Sivasspor-Giresunspor karşılaşmalarıyla sona erdi. Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanında 3-0 galip geldi. Ankaragücü-Fenerbahçe maçındaki hakem kararları spor kamuoyunun gündemini meşgul ederken gece geç saatlerde Galatasaray'dan "Utanç Vesikası" başlıklı bir açıklama yayınladı.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftası sonrasındaki manzarayı iki kelimeyle tarif edebiliriz; Utanç Vesikası!

Bugün gelinen noktada açıkça görülüyor ki, futboldaki pozisyon tartışmalarını ortadan kaldırmak adına devreye sokulan Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR), saha içinde adaletli bir yönetim sağlamaktan ziyade farklı amaçları meşrulaştırmaya çalışmak için yaratılan bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır.

Galatasaray’ın tüm maçlarında kısa devre yaparcasına çalışmayan VAR sisteminin, utanma, hakkaniyet ve adalet duygusunu kaybetmiş art niyetli kişiler tarafından, belli takımların işine gelir şekilde uygulandığı gerçeği artık şüphe götürmez bir şekilde gün yüzüne çıkmıştır.

Adeta sinir uçlarımızla oynamak amacıyla atanmış hakemler eliyle ve belli odaklar tarafından yönlendirilen maçlar nedeniyle, kendimize öncelik olarak koyduğumuz ligimizin marka değerini yükseltme hedefinin, sayenizde, beyhude bir çaba haline geldiğini üzülerek görmekteyiz.

Biliniz ki sistematik olarak kurguladığınız oyunun ilk günden beri farkındayız ve bu bilinçle sezon başından beri tüm hatalarınızı teker teker not ediyoruz. Bunları ortaya koyduğumuzda bizlerin haklılığı ortaya çıkacak. Sizlerin bu gerçekleri manipülatif söylemlerle ve yarattığınız adaletsiz düzenin unsurlarıyla bertaraf etme çabalarınızı da, kamuoyunu nasıl yanıltmaya çalıştığınızı da tespit etmeye devam edeceğimize ve yapacağınız tüm eylemlerin takipçisi olacağımıza emin olabilirsiniz.

Görüyoruz ki bu haksızlıklar sadece bize değil kayrılan birkaç kulüp dışında herkese yapılmaktadır. Günden güne kararlılıkla artacak mücadelemiz ise sadece kendimiz için değil bu sistemin zarar verdiği tüm kulüpler için olacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan acil beklentimiz, hakem katliamlarını bir bir belirleyerek bu facianın sorumlularını vakit kaybetmeden futboldan uzaklaştırması ve adaleti HERKES için sağlamasıdır.

Saygılarımızla.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN CEVAP

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray'ın yazılı açıklamasında resmi internet sitesinden yaptığı "Zamansız hezeyanlar hakkında" başlıklı açıklamasıyla cevap verdi.

Sarı-lacivertlilerin açıklaması şu şekilde;

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunun 10. haftasının sona ermesiyle bazı kurumlar ve kişilerin öncülüğünde futbolun yine saha içerisinden saha dışına çıkarılma çabasını ‘ilginç zaman dilimlerinde’ takip etmek zorunda kalıyoruz.

Camiamızın tek vücut olarak hedefe odaklandığı ve kaliteli bir oyunla kazanarak yoluna devam ettiği, tüm istatistiklerde iyi noktada olduğu zamana denk gelen bu ucuz yaklaşım; Fenerbahçe’yi aşağı çekme amacından başka bir şey değildir.

Bu hezeyan Türk futbolunun marka değerinin içini boşaltmaktan başka hiçbir işe yaramamaktadır.

Gerek kurumlar düzeyinde yapılan iç siyaset odaklı, zamansız hezeyanın yansıması olan açıklamalar gerekse akıldan, izandan, perspektiften yoksun ve futbol kültüründen, kurallarından uzak, gülünç yorumlar, tamamen uzun süreli alışkanlıkların eseridir.

Tüm bu yaşananlara dair camiamızdaki farkındalığın oldukça üst seviyede olduğunu biliyor; taraftarlarımızın sezon başından itibaren olduğu gibi bugün ve sezon boyunca sadece takımımızı destekleme, birlik beraberlik içerisinde durma odağında kalarak Kulübümüze en büyük faydayı sağlayacağını dile getiriyoruz.

Takımımızın sahadaki emeğine, kendinden emin duruşuna zarar verme hedefinde olan her kişi ve kurumla gereken mücadeleyi vermekten kesinlikle geri durmayacağımızı vurguluyoruz.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe'nin açıklaması üzerine Twitter hesabından "Adaletten korkanlar belli oldu. Heyecana gerek yok…" yazılı bir paylaşımda bulundu.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında demeç savaşları Canlı yayında sert cevap

EROL BİLECİK'TEN FB TV'DE AÇIKLAMALAR: MÜCADELE EDERİZ

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Erol Bilecik, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bilecik, Galatasaray'dan yapılan açıklamaya canlı yayında yanıt verirken dikkat çeken ifadeler kullandı.

Erol Bilecik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Haberin Devamı

"Son derece iyi giden bir yapımız olmasına rağmen üzülerek söylüyorum ki; Türkiye'de futbol saha dışında oynanmaya devam ediyor. Bazı kulüpler de bu konuda ustaşlamış durumda. Futbolu saha dışında oynamayı en iyi bilen kurumların hezeyanlardan bunu görebiliyoruz. Hiç alışık olmadığımız ve yakışık olmayan durumlar yaşanıyor. Bugün en çok gol poziyonu yaratan, pozisyona giren, en çok gol atan takım Fenerbahçe. Rakamlar gerçekleri ifade eder. Bir takımın bütün sezonda attığı golü biz 3 maçta atıyoruz. Bu durumda bir farkın oluşmaması mümkün mü? Camiamızı çok mutlu eden bir hocamız ve takımımız var. Bizi saha dışına çekmek isteyen bütün kurumlarla mücadelemizi seve seve vereceğiz. Hak ettiğimiz başarılara göz dikenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Taraftarlarımız rahat olsun. Bütün yapılarımızla bir yumruk olmuş durumdayız. İnan Kıraç'ın açıklamaları bizi çok üzdü. Bunu bir mantığa oturtamıyoruz. Gerçekle alakası olmayan ve mantık sınırlarını zorlayan bir açıklama. Bunun ne anlama geldiğini İnan Kıraç'a sormak gerekir. Söyledikleri hiçbir şey ifade etmiyor ve Fenerbahçe camiası tarafından da rağbet görmüyor.

"MALUM CAMİA GERİ PLANDA"

"Fenerbahçe olarak her sosyal olayda elimizi taşın altına sokarken, malum camiaların korkarak geri planda kaldığını görüyoruz. Günün sonunda bir seviye problemi oluşuyor ve bu seviyesizliği reddetmemiz gerekir. Korkuyla, panikle hareket edenlerle hiçbir işimiz olmaması gerekir."

GALATASARAY'DAN RİVA'YA ÇIKARMA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erden Timur, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşmek üzere Riva'ya gitti.

Yazarlar