Fenerbahçe Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi sonrası Jesus neşteri vurdu! Sistem ve ilk 11 değişiyor

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi sonrası Jesus neşteri vurdu! Sistem ve ilk 11 değişiyor

06.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Portekizli teknik adam, haftanın derbisinde 10 kişi kalan Beşiktaş'tan 45 dakikada 4 gol yiyen sarı-lacivertli takımda sistemde değişikliğe gidiyor.

Fenerbahçede Beşiktaş derbisi sonrası Jesus neşteri vurdu Sistem ve ilk 11 değişiyor

Fenerbahçe'de farklı kaybedilen Beşiktaş derbisinin ardından eleştirilerin odağı haline gelen savunma anlayışı değişiyor.

Haberin Devamı

LUAN PERES YAKTI
Sakat oyuncular arasında Teknik Direktör Jorge Jesus'un eksikliğini en fazla hissettiği isimlerin başında Luan Peres geliyor. Kim Min Jae takımdan ayrıldıktan sonra Attila Szalai ile birlikte savunmanın en önemli ismi haline gelen Brezilyalı stoperin aylar süren ve bir türlü düzelmeyen sakatlığı büyük sorun yarattı. Rennes ile 15 Eylül 2022 tarihinde oynanan UEFA Avrupa Ligi grup maçında dizinden ciddi şekilde sakatlanan 28 yaşındaki başarılı futbolcunun boşluğu tüm arayışlara rağmen doldurulmadı.

RİSKLİ OYUN ANLAYIŞINDAN VAZGEÇİYOR

Sarı-lacivertlilerin savunmadaki riskli oyun anlayışı uzun süredir sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyor. Bu oyun tarzını sezon başında uygulayan ve sonuç alan teknik direktör Jorge Jesus'a karşı rakipler çareler üretti. Birçok maçta benzer gollere engel olamayan sarı-lacivertli takım, Beşiktaş derbisinde 10 kişilik rakibinden 45 dakikada tam 4 gol yedi. Savunma arkasına gönderilen toplar, defans hattındaki yanlış eşleşmeler ve bomboş bir savunma arkası derbi yenilgisindeki ana etkenlerdi.

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımlar arasında 30 golle en çok gol yiyen ekip olan Fenerbahçe bu problemi çözmeye çalışacak. Yukatel Kayserispor ile bugün oynanacak Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla birlikte 3'lüden 4'lüye dönüş ve savunmanın biraz daha geriden kurulması üzerine çalışmalar yapıldığı belirlendi. Kayserispor maçında bu değişimin ilk adımının atılması planlanıyor.

Haberin Devamı

İLK 11'DE DEĞİŞİKLİKLER

Sarı-lacivertlilerde doğal olarak kadro da değişiyor. Emre Mor ve Miha Zajc başta olmak üzere ilk 11'de değişiklikler söz konusu olacak. Sakatlıkları bulunan Luan Peres, Lincoln Henrique, Michy Batshuayi, Joshua King ve Jayden Oosterwolde bugünkü maçta da forma giyemeyecek.

Fenerbahçede Beşiktaş derbisi sonrası Jesus neşteri vurdu Sistem ve ilk 11 değişiyor

Çeyrek finalde rakip Kayserispor
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde bugün Yukatel Kayserispor'u konuk edecek. Ülker Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak müsabakada Volkan Bayarslan düdük çalacak. Kritik randevudan galibiyetle ayrılan taraf yarı finalde Demir Grup Sivasspor'la eşleşecek.
Fenerbahçe ile Kayserispor bu sezon Süper Lig’de iki kez karşılaştı. Sarı-lacivertli takım kendi evinde 2-0, deplasmanda 2-1'lik skorlarla kazandı. İki takım kupada 14. kez rakip olacak. Geride kalan 13 maçın 7'sini Fenerbahçe, 3'ünü Kayserispor kazanırken, 3 maç eşitlikle sonuçlandı. Kayserispor geçen sezon son 16 turunda konuk olduğu Fenerbahçe’yi 1-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırmıştı.
Fenerbahçe kupada çeyrek finale gelene kadar İstanbulspor (3-1) ve Çaykur Rizespor'u (2-1) eledi. Kayserispor ise Iğdır FK (2-1), Sivas Belediyespor (1-0), Gençlerbirliği (2-0) ve Antalyaspor'u (2-0) yenerek son 8'e kaldı.

Haberin Devamı

Hazırlıklar tamamlandı
Kadıköy'de Beşiktaş'a yenilerek şampiyonluk yarışında ağır yara alan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdırıp, yaralarını sarmayı hedefliyor. Süper Lig'in dişli ekiplerinden Yukatel Kayserispor'u konuk edecek sarı-lacivertli takımda tüm hesaplar tur için yapılıyor.
Fenerbahçe dün akşam basına kapalı gerçekleştirdiği son antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Sarı-lacivertli futbolcuların, Teknik Direktör Jorge Jesus yönetimindeki idmanda, ısınma programının ardından taktik çalışmalar üzerinde durduğu aktarıldı. Jesus'un kupa maçıda sahaya süreceği kadroyu denediği vurgulandı.

Haberin Devamı