Fenerbahçe Fenerbahçe'de Fred, Süper Kupa maçında oynayabilecek mi? İşte Disiplin Talimatı'nda yer alan madde

Fenerbahçe'de Fred, Süper Kupa maçında oynayabilecek mi? İşte Disiplin Talimatı'nda yer alan madde

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Kayserispor ile oynadığı mücadelede doğrudan kırmızı kart gören Brezilyalı yıldız Fred, takımının ligde Galatasaray ile oynayacağı maçta cezalı duruma düşerken gözler Süper Kupa'ya çevrildi. Yıldız futbolcunun Süper Kupa'da oynayıp oynayamayacağı da belli oldu. İşte detaylar...

Fenerbahçede Fred, Süper Kupa maçında oynayabilecek mi İşte Disiplin Talimatında yer alan madde

Kayserispor, Trendyol Süper Lig'in 17'nci haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. 7 golün atıldığı nefes kesen maçtan sarı-lacivertliler 4-3'lük galibiyet ile ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Ancak Süper Lig'de bir sonraki maçı Galatasaray ile oynayacak Fenerbahçe'de takımın kilit isimlerinden Fred, mücadelenin uzatma böçlümünde doğrudan kırmızı kart gördü.

Ligde oynanacak olan dev derbide cezalı duruma düşen Brezilyalı yıldızın Süper Kupa'da oynayıp oynayamayacağı da merak konu olmuştu. Konuyla ilgili Disiplin Talimatı maddesi ortaya çıktı.

DOĞRUDAN KIRMIZI

Fenerbahçe’de Fred ve Mert Hakan, maçın uzatma dakikalarında gördüğü kırmızı kartlarla sarı-lacivertlileri yalnız bıraktı.

Fenerbahçede Fred, Süper Kupa maçında oynayabilecek mi İşte Disiplin Talimatında yer alan madde

Maçın hakemi Zorbay Küçük, bir dakika önce sarı kart gösterdiği Fred’i doğrudan kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı. Sarı-lacivertli oyuncunun doğrudan atılmasının “küfür”den dolayı olabileceği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

İNFAZ LİGDE OLACAK

Disiplin Talimatı’na göre müsabakalarındaki ihlaller nedeniyle dört müsabakaya kadar cezalandırılan futbolcular, ilgili resmi müsabaka kategorisi dikkate alınarak kendi kategorisinde cezasını çekecek.

Bu nedenle 4 maçtan daha az ceza beklenen Fred, hafta sonu yapılacak Galatasaray derbisinde oynayamayacak, Süper Kupa’da sahada olacak.