Fenerbahçe Fenerbahçe'de ilginç şampiyonluk totemi

Fenerbahçe'de ilginç şampiyonluk totemi

05.02.2014 - 08:16 | Son Güncellenme:

F.Bahçe'nin ara transferde 'sıfır' çekmesinin iki nedeni var. 2010-11 sezonunda devre arası transferi olmadan şampiyon olunması ve takımın havasının bozulmaması

Fenerbahçede ilginç şampiyonluk totemi

Fenerbahçe'nin ara transferi boş geçmesi "Şampiyonluk totemi" olarak değerlendiriliyor… Yönetim ve teknik direktör Ersun Yanal'ın transfere sıcak bakmamasının iki önemli nedeni var. Hem Yanal hem de başkan Aziz Yıldırım, kadronun lig için geniş ve güçlü olduğuna inanıyor. İkinci neden ise, F.Bahçe yönetiminin, devre arası transferinin takıma olumsuz yansıdığına inanması.

RAKAMLAR HAKLI ÇIKARIYOR
Yönetim, son şampiyonluk olan 2010-11 sezonunda takıma devre arasında takviye yapılmadığını ve sonrasında yaşanan takım içi birlikteliğin şampiyonluğunu getirdiğini örnek gösteriyor. Rakamlar da sarı-lacivertlilerin devre arası transferinde sessiz kaldığı sezonlarda daha başarılı olduğunu gösteriyor. F.Bahçe son 5 şampiyonlukta toplam 3 oyuncu aldı. Nobre (2003-04) Mehmet Yozgatlı (2003-04) ve Anelka (2004-05) gelirken, 2000- 01 ve 2010-11 sezonları takviyesiz geçildi. 2000 yılından bu yana şampiyonluğun kaybedildiği 9 sezonda ise 23 isim kadroya katıldı, başarı gelmedi.

SİVAS'TA MAÇA ALMAYIN!
F.Bahçe kongre üyesi Recep Özcan, Aziz Yıldırım'ın Sivas maçına alınmamasını istedi. Sivas Valiliği'ne başvuru yapan Özcan, seyirden men cezası olan Yıldırım'ın pazar günü Sivas'ta oynanacak maç için stadyuma alınmamasını istedi. Başvuruda, F.Bahçe yöneticisi Mahmut Uslu'nun, Yıldırım'ın Sivas'taki maça gideceğini açıkladığına vurgu yapılıp, Konya maçını izlememesi için yaptıkları müracaatla kararın infazının gerçekleştiği de hatırlatıldı.

Haberin Devamı

(Sabah)

Yazarlar