Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un tercihleri eleştiri topladı! Yine aynı hata

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un tercihleri eleştiri topladı! Yine aynı hata

26.12.2022 - 10:21 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'a yenilerek liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un hataları, mağlubiyete davetiye çıkardı. İşte Portekizli teknik adamın eleştirilen yanlışları...

Fenerbahçede Jorge Jesusun tercihleri eleştiri topladı Yine aynı hata

Fenerbahçe haftalar sonra liderliği ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı... 2022 Dünya Kupası arası öncesi Kadıköy'de Giresunspor’a kaybeden, ara sonrası da Trabzonspor deplasmanında mağlup olan sarı-lacivertliler, iki Karadeniz ekibine 6 puan bırakıp zirve yarışında yara aldı. Galatasaray'ın İstanbulspor'u 2-1 mağlup etmesinin ardından Fenerbahçe, 15. haftayı ikinci sırada noktaladı.

Haberin Devamı

YİNE AYNI HATA YİNE MAĞLUBİYET

Fenerbahçe, bu sezon resmi maçlarda 5. kez kırmızı kart gördü. Bu 5 kırmızı kartın 4’ü çift sarıdan çıktı. Sadece Konyaspor deplasmanında Valencia direkt kırmızı kartla atıldı. Diğer 4 maçta Dinamo Kiev’e karşı İsmail Yüksek, Sivasspor maçında Batshuayi, Giresunspor önünde Pedro ve Trabzonspor önünde Crespo çift sarıdan arka arkaya kartlarla kırmızı gördü. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Dinamo Kiev, Süper Lig'de Konyaspor, Giresunspor ve Trabzonspor'a mağlup olan sarı-lacivertliler, sadece 10 kişi kaldığı Sivasspor karşısında galibiyete uzanabildi. 

Fenerbahçede Jorge Jesusun tercihleri eleştiri topladı Yine aynı hata

HAZIRLIK DÖNEMİNDE 5'TE 5 YAPTILAR

Özellikle zirve yarışında direkt rakiplerden biri olan Trabzonspor’a karşı gelen yenilgide, takımın kötü performansı ve teknik direktör Jorge Jesus’un arka arkaya kötü kararları gözlerden kaçmadı. Sarı-lacivertli takım, aradaki kampta ve kupadaki İstanbulspor mücadelesinde 5’te 5 yapmıştı. Ancak Trabzon’da adeta tanınmaz bir oyun vardı. İsabetli şut bile çekemeyen sarı-lacivertlilerde futbolcuların bireysel olarak yaşadığı düşüş belirleyici oldu. Takımın düşük enerjisi ve eski iştahlı futbolun olmaması taraftarı şaşırttı.

Haberin Devamı

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİNDE GEÇ KALDI

Portekizli teknik adamın maça başlarken çıkardığı ilk 11, kurduğu 3’lü sistemin Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı tarafından doğru analiz edilmesi ve maç boyunca oyuncu değişikliklerin hem geç kalması hem de hatalı olması yenilgiye davetiye çıkardı. Jesus’un özellikle Crespo’nun değişikliğini tam yapacakken takımın 10 kişi kalması eleştiri aldı. Kenar yönetiminde bu hamlede geç kaldığı vurgulandı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun tercihleri eleştiri topladı Yine aynı hata

KIRILMA ANI KING'IN ŞUTU

Trabzonspor yenilgisi sonrası Fenerbahçe cephesinde ortak görüş Joshua King’in ilk yarıda direkten dönen şutu oldu. Özellikle 11’e 11 giderken maçın kontrollerinde olduğu vurgulandı. King’in direkten dönen şutun gol olması halinde takımın daha farklı reaksiyon göstereceği bildirildi.

GÖZLER HATAYSPOR MAÇINDA

Süper Lig’de arka arkaya 2 yenilgi alarak zirve yarışında ciddi hasar alan Fenerbahçe’de artık gözler Hatayspor maçına çevrildi. Hatayspor’la yarın akşam evinde karşılaşacak sarı-lacivertliler bu mücadeleden mutlaka 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Teknik Direktör Jorge Jesus’un bu mücadelede ilk 11’de rotasyona gitmeyi planladığı ifade edildi. Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden Volkan Demirel’in çalıştırdığı Hatayspor ise ligde son 3 maçta 2 beraberlik, 1 galibiyet aldı.

Haberin Devamı