Fenerbahçe Fenerbahçe'de sol beke yeni aday İspanya'dan! Transfer gündeminde

Fenerbahçe'de sol beke yeni aday İspanya'dan! Transfer gündeminde

20.01.2023 - 18:08 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik adamın raporu doğrultusunda sol bek transferi için harekete geçti. İspanyol basını, Fenerbahçe'nin gündemine gelen 28 yaşındaki sol beki duyurdu.

Fenerbahçede sol beke yeni aday İspanyadan Transfer gündeminde

Fenerbahçe'de kurmaylar sol bek transferi için çalışmalarına başladı. Sarı-lacivertliler, teknik direktör Jorge Jesus'un işaret ettiği sol bek pozisyonu için gündemine yeni bir ismi dahil etti. İspanyollar, Fenerbahçe'nin kiralamak için teklifte bulunmaya hazırlandığı tecrübeli futbolcuyu duyurdu.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı. Süper Lig devi, Adana Demirspor'da gösterdiği performansla dikkat çeken Samet Akaydın'ı kadrosuna dahil etti. Fenerbahçe, Samet Akaydın için Adana Demirspor'a 3 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Sarı-lacivertliler, 28 yaşındaki savunmacıyla 3,5 artı 1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Samet Akaydın'ın transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Adana Demirspor kulübüne toplam transfer bedeli olarak net 3.7 milyon euro ödenecektir" denildi.

İSMAİL YÜKSEK'E YENİ SÖZLEŞME

Fenerbahçe'de bu sezon gösterdiği performansla dikkat çeken İsmail Yüksek'in sözleşmesi uzatıldı. Sarı-lacivertliler, 23 yaşındaki orta sahanın sözleşmesinin 30 Haziran 2027'ye kadar uzatıldığını belirtti. İsmail Yüksek kendisi için düzenlenen imza töreninde şu şekilde konuştu: "Çok heyecanlı ve mutluyum. Hayatımın en güzel günlerinden biri. Hayatımda attığım en güzel imzalardan ikincisi. İlki de buraya attığım ilk imzaydı. Herkesin çok emeği var. Herkese çok teşekkür ederim. Umarım bana gösterilen güvenin karşılığını sahada veririm. Fenerbahçe’yle buluştuğum ilk günü hiç unutamayacağım. Çok mutluydum. Çocuksu bir heyecanım vardı, şu anda aynı heyecanı hissediyorum. Hayalimdi. Bu sözleşmeden sonra hedefler benim için daha da zorlaştı. Attığım bu imzanın karşılığını sahada en iyi şekilde vermem gerekiyor. Bunun için daha da çok çalışmam gerekiyor. Hocama da sezon başında bana güvendiği ve bu formayla şans verdiği için çok teşekkür ederim."

Haberin Devamı

Fenerbahçede sol beke yeni aday İspanyadan Transfer gündeminde

BRUMA'NIN OPSİYONU KULLANILDI

Sarı-lacivertliler, sezon başında PSV Eindhoven'dan kiralanan Bruma'nın satın alma opsiyonu maddesini kullanma kararı aldı. Fenerbahçe'nin bu transfer için PSV Eindhoven'a 4 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ödediği kaydedildi. Bruma ile 2,5 artı 1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Fenerbahçe'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Kadromuzda kiralık olarak yer alan Armindo (Bruma) Tué Na Bangna'nın kulübü PSV Eindhoven ile satın alma opsiyonunun kullanımı konusunda anlaşmaya varılmıştır. Bu anlaşma sonucunda PSV Eindhoven kulübüne 4.250.000 Avro transfer bedeli ödenecektir" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede sol beke yeni aday İspanyadan Transfer gündeminde

JESUS'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, dün düzenlenen basın toplantısında transfer sorusuna cevap verdi. Portekizli teknik direktör sol beke takviye istediğini belirtti. Jorge Jesus açıklamasında, "Takımdan ayrılanlar katılanlar olabilir. Bu dönemde her takımın imkanı olabiliyor. Biz de transferde Samet’i kadromuza kattık. Gelir gelmez oynadı. Her oyuncu gibi öğreneceği şeyler var. Teknik kalitesi var. Transfer penceresi açık. Takım için en iyisini yapmaya çalışacağız. İsim veremeyiz. Biz de bilmiyoruz. İmkanımız var. Transfer yapmayı düşündüğümüz pozisyonlar var. Bakalım istediğimiz gibi bir isim bulabilecekmiyiz. Batshuayi ve Valencia yaklaşık 30 gol attı. Ofansif olarak güçlüyüz. Minimum 2 gol atıyoruz. Ofansif olarak oluşturuyoruz, güçlüyüz. Transferde iyileştirmeyi düşündüğümüz pozisyon savunma hattımız" dedi.

Haberin Devamı

SOL BEKE YENİ ADAY

Fenerbahçe'de tüm bu gelişmeler devam ederken İspanya'dan çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Fenerbahçe'nin Real Valladolid forması giyen Lucas Olaza ile ilgilendiği kaydedildi. Sarı-lacivertlilerin Uruguaylı sol bek için henüz bir resmi teklifte bulunmadığı belirtildi.

Fenerbahçede sol beke yeni aday İspanyadan Transfer gündeminde

Fenerbahçe'nin Lucas Olaza için transfer planını belirlediği vurgulandı. Süper Lig devinin ilk teklifinin genç tecrübeli futbolcuyu kiralamak üstüne olacağı kaydedildi. Fenerbahçe'nin ayrıca teklife satın alma opsiyonu maddesini de dahil etmeyi planladığı aktarıldı. Lucas Olaza'nın Real Valladolid ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Uruguaylı futbolcu bu sezon Real Valladolid formasını 9 müsabakada giydi.