Fenerbahçe Fenerbahçe'den iki transfer! Canlı yayında Aboubakar'ı açıkladı

Fenerbahçe'den iki transfer! Canlı yayında Aboubakar'ı açıkladı

08.12.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Senad Ok, sarı-lacivertlilerin yeni transferini canlı yayında açıkladı.

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı

Dünya Kupası arası kamp çalışmalarına Antalya'da devam eden Fenerbahçe'de transferde önemli gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerin gündemini Skorer TV'de değerlendirdi. Senad Ok, Fenerbahçe'nin iki transferi için önemli açıklamalarda bulundu. Vincent Aboubakar'ı da canlı yayında açıkladı.

Haberin Devamı

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde;

HAZIRLIK MAÇLARI VE KADRO MÜHENDİSLİĞİ

"Hoca hazırlık maçlarındaki performanstan memnun. İlk iki maçta sonra konuştum Jesus'un gayet memnun olduğunu söylediler. İspanyol takımlarıyla oynanan maçları geriden gelip kazandı. Altay'ın performans önemli. Alanyaspor maçı 50 dakikada 4-0 oldu. Dünya Kupası arasının Fenerbahçe'ye iyi geleceğini düşünüyordum. Sakatlık problemi yaşanmazsa sezon başı performansına yakın bir performans görebiliriz. Fenerbahçe maçlarını son ana kadar izlemek gerekiyor. Fenerbahçe'nin sınırsız bit bütçesi yok. Yıldız oyuncusu var mı? Batshuayi'den bahsediyoruz Beşiktaş geçen sene gönderdi. Bir şey iyi gidiyor ya her şeyin suyunu çıkarıyoruz. Her zaman iyi gidemez. Zaten limitli bir bütçe var. Bir Icardi gibi golcün yok Hamsik gibi orta sahan, Ghezzal gibi yıldızın veya Muslera gibi kalecin yok. Bakıldığı zaman Fenerbahçe lider konumda. Fenerbahçe geriye de düşebilir ama şu gerçeği değiştirmiyor en iyi oyunu oynayan en dengeli kadro mühendisliği yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. Crespo ikinci ligden geldi Gustavo geldiğinde herkes eleştirdi. Serdar Aziz, Galatasaray'da beğenilmedi. Biraz sakin ve sabırlı olmak gerekiyor. Ne yaptığını biliyor Fenerbahçe önemli olan bu."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı

SAKATLARIN SON DURUMU

"Pedro'nun bileğinde bir ödem var. Hala tam olarak inmediği için gerçek anlamda bir süre veremiyorlar. Bu kadar kısıtlı bilgiye rağmen bana 3 ay sonra geri döneceği söylendi. Bu durumun bir de kafa olarak hazırlanma süreci var. Pedro her pozisyonda daha temkinli olmak zorunda kalacak. Psikolojik anlamda da kötü bir durum. Luan Peres'in durumu merak ediliyor. Dizinin arkasından bir problem yaşadı. O bölgeyi çalıştırıyor. Çok ters bir sakatlık. Arda Güler 2 veya 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Alioski'nin Trabzonspor maçına yetişme durumu belirsiz. Enner Valencia ve Altay Bayındır da Trabzonspor maçında sahada olur."

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı

"SERDAR DURSUN'A BİR FIRSAT GELDİ"

"Serda Dursun ile bir kez denk geldik çok güzel bir sohbetti. Düşüncelerini karşı tarafa çok iyi anlatan birisi. Bu tarz açıklamaların doğru olmadığını düşünüyorum. Ibrahimovic ve Ronaldo benzetmeleri pek doğru değil. Bu biraz oluşturduğun imajla alakalı bir durum. Bu belki yurt dışında olabilir ama bizde biraz espiri konusu olabiliyor. Fenerbahçe'nin elinde bir bütçe var. Bu bütçeyi stoper transferi için kullanmayı düşünüyorlar. Aldığım bilgiyi aktarıyım şu an düşündüğü isimlerin transferleri mali olarak çok zor. Bu parayı etkili bir stoper alarak devam etme düşüncesi var. Yönetim kendi inisiyatifini kullanırsa onu bilemem. Bu durum Serdar Dursun'a bir fırsat yaratabilir. Jesus istemiyordu ama gelinen noktada bir fırsat geldi. Golcü transferinin olmama ihtimalini düşündüğümüzde böyle bir durum ortaya çıkıyor. Şampiyonluk yolunda Enner Valencia, Batshuayi ve Serdar Dursun var Fenerbahçe'nin elinde. İşini şansa bırakmamak gerekiyor. Benim şahsi fikrim bir forvet transferi yapılması şeklinde ama öncelik stoperde..."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı

"ARDA VE FERDİ İÇİN RESMİ BİR TEKLİF YOK"

"Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu'na teklifler konusunda resmi bir durum yok. Arda'nın daha zamanı var ama Ferdi şu an oldu. Daha olgun bir futbolcu konumunda. Arda için biraz daha zaman var. Arda'nın arka arkaya maçlar çıkarması lazım."

Haberin Devamı

"VALENCIA, FENERBAHÇE'DE MUTLU"

"Enner Valencia şu an Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularından biri. Dünya Kupası'ndaki performansı onu yeniden vitrine çıkardı. Burada mutlu olduğunu duydum. Valencia gibi Zajc konusunda önemli gelişmeler var. Fenerbahçe yönetiminin Zajc'ı takmda tutmak istediğini duydum. Görüşmeler yapılıyor. Zajc, Altay, Crespo, Ferdi ve Valencia'dan çok memnun Fenerbahçe... Ferdi için 20 milyon Euroulk bir teklif gelirse durumlar değişebilir."

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı

"FENERBAHÇE İSTERSE ZAJC KALIR"

"Fenerbahçe'nin Zajc ile devam etmek istediğini biliyorum. Fenerbahçe istiyorsa Zajc'ın ayrılacağını çok düşünmüyorum. Türkiye'de başka bir takıma gideceğini düşünmüyorum. Şahsi fikrim Zajc'ın İtalya'da bir piyasası var. Orada bir düzeni olduğunu biliyorum. Fenerbahçe'den giderse Türkiye'den ziyade kariyerine Avrupa'da devam edeceğini düşünüyorum. Zajc iyi bir karakter iyi bir profesyonel. Ali Koç buna dikkat ediyor. Kendi menfaatini takımın menfaatinin önüne koymayan futbolcuları tutuyor başkan. Fenerbahçe sözleşme uzatmak istediği anda Zajc'ın Fenerbahçe'de kalacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı

"PEDRO FENERBAHÇE'DE DEVAM EDECEK"

"Joao Pedro'nun burada bir başarı kazanmadan gitmeyeceğini düşünüyorum. Pedro 'Size kendimi gösteremedim' şeklinde bir ifadesi var. bu oyuncular tam olarak kendini göstermeden gitmez. İtalya'da yapacağını yaptı. Kontratı da var. Sağlığına kavuştuğu anda Fenerbahçe'de devam edeceğini düşünüyorum."

"FENERBAHÇE, SAMET AKAYDIN'LA İLGİLENİYOR"

"Fenerbahçe, Samet Akaydın'la ilgileniyor. Uygun olması takdirde bir yerli bir yabancı stoper takviyesi düşünülüyor. Ceyhun Kazancı'nın Samet Akaydın'la ilgili söylediklerini duymadım ama Fenerbahçe'nin Samet'e bir ilgisi var. Anlaştı diyemem ama görüşmelerin olduğunu biliyorum. Kontenjana göre yabancı bir stoper de olabilir. Samet Akaydın'ı beğeniyorum. Montella ile güzel bir staj yaptı. Montella çok önemli bir teknik adam. Oyunun taktiksel boyutuyla çok ilgilenen bir teknik adam. Montella'dan sonra Jesus'la çalışması çok önemli. Uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe'ye katkı sağlar. Devre arasında büyük ihtimalle olacak gibi duruyor."

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı

ABOUBAKAR, FENERBAHÇE'NİN GÜNDEMİNDE"

"Batshuayi'nin artıları farklı ama Aboubakar bitirir. Aboubakar ile Batshuayi, Beşiktaş'ta aynı anda olsaydı bir yıpratır diğeri bitirirdi. Fenerbahçe, Aboubakar ile ilgileniyor. Aboubakar, Fenerbahçe'nin dah önceden gündemindeydi. Yaz transfer sezonunda olmadı Batshuayi geldi. Aboubakar gündemi yine devam ediyor Fenerbahçe'de... Eğer Fenerbahçe kontenjanında yer açarsa yine düşünülebilir. Şunu net bir şekilde biliyorum Batshuayi öncesinde Aboubakar ciddi anlamda gündemdeydi. Fenerbahçe'nin her daim gündeminde olan bir isimdi. Fenerbahçe imkan olursa Aboubakar'ı alır. Öncelik stoperde dememdeki sebep para. Sayın başkanın bu işi şansa bırakmayacağını ve Pedro'nun yerine bir forvet transferi yapacağını düşünüyorum."

Fenerbahçeden iki transfer Canlı yayında Aboubakarı açıkladı