Fenerbahçe Mehmet Özdilek'ten Bonucci övgüsü: İlk maçından 'liderim' mesajını verdi!

Mehmet Özdilek'ten Bonucci övgüsü: İlk maçından 'liderim' mesajını verdi!

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Gaziantep FK'yı 1-0 mağlup ettiği mücadele sonrası Mehmet Özdilek, Leonardo Bonucci'nin performansına dikkat çekti.

Mehmet Özdilekten Bonucci övgüsü: İlk maçından liderim mesajını verdi

Süper Lig'in 20'nci haftasında Fenerbahçe'nin Gaziantep FK deplasmanından 1-0 galip ayrıldığı müsabakayı Mehmet Özdilek değerlendirdi. Mehmet Özdilek, sarı-lacivertlilerin yeni transferi Leonardo Bonucci hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin bir oyun istikrarı olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe'de oyun istikrarı var. Bu çok net şekilde gözüküyor. Hızlı hücumu Cengiz üzerinden, set oyununu Tadic üzerinden oynamaya çalıştı. Bakıldığı zaman Mert ve Cengiz kanadından çok etkili olamadılar. Daha çok sol kanattan oyunu rakibe yıktı" dedi.

Fenerbahçe'de futbolcuların son vuruşlarda etkisiz kaldığını vurgulayan Mehmet Özdilek, "Rakip ceza sahasına girmekte, pozisyon üretmekte çok zorlanmayan bir Fenerbahçe var. Son vuruşlarda çok etkisizdi. Bu tür maçlarda gol bulamadığınız sürece rakibin direncini yükseltir rakibi oyun içinde tutarsınız. Gole kadar da bunu gördük. Gaziantep FK gole kadar güçlü durdu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Leonardo Bonucci'nin performansını değerlendiren Mehmet Özdilek, "Bonucci daha ilk maçından 'Ben liderim' mesajı verdi. Sahada duruşu, hareketleri bunu gösteriyor" yorumunda bulundu.

Sarı-lacivertlilerde oyun diriliğinin eski maçlara göre daha düşük olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Genel olarak Fenerbahçe'ye baktığımız zaman pazar, çarşamba sonra yine pazar oynamak takım içinde düşüşlerin çok keskin şekilde olduğunu tekrar gösterdi. Fenerbahçe rakip ceza sahasına 43 kez girdi ama oyun olarak o eski diriliği yoktu Fenerbahçe'nin. Bu da çok normaldir" diye konuştu.

Formu yükselen futbolcularla birlikte Fenerbahçe'nin galibiyete uzandığını belirten Mehmet Özdilek, "Bireysel oyuncu performanslarında dalgalanmalar var. Ama performansı yükselen oyuncularda var. Bu da Fenerbahçe'nin maçları kazanmasını sağlıyor" dedi.

Cengiz Ünder ile İrfan Can Kahveci'nin maç sonu sevincine dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Maç sonunda Cengiz ve İrfan'ın birbirlerine sarılması çok değerlidir. Demek ki iki oyuncu da rekabeti belli seviyeye getirmiş" ifadelerini kullandı.