Fenerbahçe Fenerbahçe'nin hata lüksü kalmadı! Arda Güler kararı

Fenerbahçe'nin hata lüksü kalmadı! Arda Güler kararı

15.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziantep deplasmanında mutlaka kazanmak isteyen Fenerbahçe’nin artık kredisi kalmadı. Maç eksiğiyle Galatasaray’ın 7 puan gerisine düşen sarı-lacivertlilerde hassas bir dönem başladı. Öte yandan Jesus'tan Arda Güler ile ilgili karar geldi.

Fenerbahçenin hata lüksü kalmadı Arda Güler kararı

Fenerbahçe’de artık puan kaybına tahammül kalmadı. Galatasaray derbisini 3-0 kaybeden Fenerbahçe için Gaziantep deplasmanı büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Özellikle önceki gün Galatasaray’ın Hatayspor’u 4-0’la geçmesi sonrası puan farkı bir anda 7’ye çıktı. Bu sebepten dolayı sarı-lacivertlilerin beraberlik lüksü bile ortadan kalktı.

Jorge Jesus’un ekibinin Gaziantep’ten mutlaka 3 puan çıkarması gerekiyor. Ligin ilk yarısının son maçında Galatasaray ile puan farkının 6 ya da 7 olmasının psikolojik açıdan takıma zarar vermesinden korkuluyor. Puan farkının 4’te kalması ve ligin ikinci yarısına moralli girmek adına Gaziantep deplasmanından galibiyet hedefleniyor. Sarı-lacivertlilerin geldiği noktada puan farkının bir anda bu noktaya çıkması da camiada moralleri bozdu.

Dünya Kupası arası öncesi Giresunspor maçına çıkılırken 5 puanlık bir farka sahip olan Fenerbahçe, ligde sadece 5 maç sonra maç eksiğiyle Galatasaray’ın 7 puan gerisine düştü.

Haberin Devamı

İRFAN CAN GÖREV ALAMAYACAK
Ligde 35 puanla 2'nci sırada yer alan sarı-lacivertliler, Gaziantep FK mücadelesinden galip ayrılarak lider Galatasaray'la arasındaki 7 puanlık farkı düşürmek için çaba sarf edecek.

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Gaziantep FK maçında görev alamayacak. Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan İrfan Can, Gaziantep FK karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak. Sarı-lacivertli ekipte, İrfan Can'ın haricinde sakatlığı bulunan Joao Pedro da forma giyemeyecek.

5 OYUNCU SARI KART SINIRINDA
Fenerbahçe'de 5 oyuncu ise sarı kart sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertli ekipte; Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş ve Miguel Crespo, Gaziantep FK maçında sarı kart görmeleri durumunda ligin 20'nci haftasındaki Ümraniyespor maçında yer alamayacaklar.

 

ARDA'YA FORMA ŞANSI
Gaziantep deplasmanında kritik bir 90 dakikaya çıkacak Fenerbahçe’de Arda Güler’in de Jorge Jesus tarafından görevlendirilmesi bekleniyor. Son olarak Dünya Kupası arası öncesi Giresunspor maçında sadece 3 dakika süre alabilen 17 yaşındaki yıldızın, Gaziantep karşısında süre alacağı ifade edildi. İlk 11’de olmasa bile genç yeteneğin maçın ikinci yarısında süre alması planlanıyor. İrfan Can Kahveci’nin cezalı olması sebebiyle de Arda büyük önem kazanıyor.

Haberin Devamı

 

SAMET’E LİSANS ÇIKTI
Yeni transfer Samet Akaydın’ın lisansı çıkarıldı. Tecrübeli stoperin Jorge Jesus’un görev vermesi halinde Gaziantep deplasmanında oynayabileceği ifade edildi. Transfer olduktan sonra takımla beraber 3 antrenmana çıkan Samet’in hazır olduğu belirtildi. 28 yaşındaki stoperin Adana Demirspor’da düzenli maçlara çıkması ve antrenman aksatmaması sayesinde fizik olarak iyi durumda olduğu kaydedildi.

CASSANO: ONU İZLEMENİZİ TAVSİYE DİYORUM
Daha önce Real Madrid, Milan, Inter, Roma gibi köklü kulüplerde forma giyen dünyaca ünlü eski İtalyan yıldız Antonio Cassano, verdiği röportajda Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun genç yıldızı Arda Güler hakkında dikkat çekici sözler kullandı ve övgüler yağdırdı.

"Gerçek ve olağanüstü yetenek. Youtube'da videolarını izlemenizi tavsiye ediyorum. O bir fenomen, ona aşık oldum. Sizi çıldırtıyor, bu tip oyuncu için stadyuma gidiyorsunuz."