Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Livakovic planı ortaya çıktı! TFF ve UEFA detayı

Fenerbahçe'nin Livakovic planı ortaya çıktı! TFF ve UEFA detayı

23.08.2023 - 08:26 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin transferi için Dinamo Zagreb ile anlaşma sağladığı Dominik Livakovic'in bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Sarı-lacivertlilerin Livakovic planı ortaya çıktı.

Fenerbahçenin Livakovic planı ortaya çıktı TFF ve UEFA detayı

Fenerbahçe'de kaleci bilmecesi sona eriyor. Altay Bayındır'ın takımdan ayrılmaya hazırlandığı günlerde sarı-lacivertliler uzun süredir peşinden koştuğu Hırvat kaleci Dominik Livakovic'in transferinde mutlu sona ulaştı. Livakovic gün içerisinde İstanbul'a gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacak. Fenerbahçe'nin Livakovic transferinde acele etmesinin bir başka sebebi daha var. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE BU DAHA BAŞLANGIÇ!

Fenerbahçe hem Avrupa’da hem Süper Lig’de kazanarak yoluna devam ediyor. Sarı-lacivertliler zorlu Samsunspor deplasmanında da 2-0’lık skorla üç puanı almayı başardı. Atılan iki golde de bireysel yetenekler ön plana çıktı. İlk gol Cengiz’in etkili ortasında Dzeko’nun kaliteli kafa vuruşu ile geldi. Daha önce Roma’da birlikte oynayan ikili daha ilk maçlarında uyumlarını sahaya yansıtmayı başardı.

İkinci golde de İrfan Can’ın etkili pasında Szymanski’nin gol vuruşu adeta birinci sınıftı. Ofansif anlamda kaliteli ayakların yarattığı bu fark savunma tarafından da destekleniyor. Önceki teknik adam Jesus’tan farklı olarak İsmail Kartal savunmayı önde kurmuyor. Bu sayede arkada boşluklar vermiyor. Takım kolay gol yemediği için daha az kırılma yaşıyor. Savunma anlayışı oturmaya başladı. Sarı-lacivertliler artık ofansif anlamda da takım oyununu oturmaya çalışıyor. Öndeki bireysel yeteneklerin set ve takım oyunu çerçevesinde oynamasıyla takımın daha da iyi hale gelmesi bekleniyor. Pas oyunu üzerine çalışmalar yapan teknik heyet daha kat edecekleri çok mesafe olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Livakovic planı ortaya çıktı TFF ve UEFA detayı

KRUNIC DE GELİYOR

Sarı-lacivertlilerin Manchester United’tan transfer ettiği Fred kalitesini daha ilk maçta gösterdi. Takımla oynadıkça uyumu daha da artacak olan yıldız oyuncu, 8 numara olarak forma giymeye devam edecek. Fred’in arkasına ise etkili bir 6 numara gelecek. Bu çerçevede yapılan çalışmalar sona yaklaştı. En güçlü aday Milan’da oynayan Krunic... Teknik Direktör İsmail Kartal’ın istediği ilk isim olan Boşnak futbolcu için Milan Kulübü ile temaslar tüm hızıyla sürüyor.

Fenerbahçenin Livakovic planı ortaya çıktı TFF ve UEFA detayı

ALTAY BAYINDIR'IN YENİ ADRESİ NETLİK KAZANIYOR

Milli kaleci, Manchester United için dün sağlık kontrollerinden geçti. 7 milyon Euro civarında bir rakama başarılı eldivenin, Kırmızı Şeytanlar'a imza atması bekleniyor. Şampiyonluk yolunda kalesini de tartışılmayacak bir isme emanet etmek isteyen Sarı-Lacivertliler, aylar süren kaleci arayışında sona geldi.

BUGÜN İSTANBUL'A GELECEK

Haftalarca süren pazarlıklar ve bekleyişin ardından Dominik Livakovic’in bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Hırvat basınına yansıyan son haberlere göre Dinamo Zagreb, 28 yaşındaki kaleciye kalması için önce zam yapmayı, ardından en azından ocak ayına kadar kalmasını teklif etti. Ancak Livakovic’in kesin bir şekilde Fenerbahçe’ye gitmek istediğini söylemesinin ardından iki kulüp, 9+1 milyon Euro’ya anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Hırvatistan'da yayın yapan 24sata, Fenerbahçe'nin Dominik Livakovic için Keylor Navas ve David De Gea'yı reddettiğini iddia etti. Haberde Fenerbahçe'nin uzun süredir transferi için Dinamo Zagreb ile görüştüğü Livakovic'i renklerine bağladığı belirtildi.

Fenerbahçenin Livakovic planı ortaya çıktı TFF ve UEFA detayı

SON SAAT BU GECE 01.00

Fenerbahçe Yönetimi’ni hareketli bir gün bekliyor. Konferans Ligi Play-Off turu için UEFA’ya kadrolar bildirildi. Ancak ilk maçtan önceki gece saat 00.00’a kadar (Avrupa merkez saat dilimine göre) listede iki değişiklik yapılabiliyor. Sarı-Lacivertliler’in hedefi, bu hamleyi yaparak Livakovic’i Twente eşleşmesi için UEFA’ya bildirilen kadroya dahil edebilmek. Hollanda ekibiyle ilk maç yarın saat 20.00’de oynanacak. SarıLacivertliler’in Livakovic planını gerçekleştirmek için, aradaki saat farkıyla birlikte bu gece 01.00’a kadar vakti var.

Haberin Devamı

TFF'DE LİSANSI ÇIKARTILMALI

Sarı-Lacivertliler, bu sürece kadar önce yıldız kaleciyi sağlık kontrolünden geçirmeli. Ardından sözleşme imzalanmalı TFF’de lisansı çıkartılmalı. Lisans işleminin ardından Livakovic’in ismi UEFA listesine bildirilebilir.

Fenerbahçenin Livakovic planı ortaya çıktı TFF ve UEFA detayı

Yazarlar