Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi belli oldu

Son dakika - Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi belli oldu

13.12.2021 - 15:57 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu kuraları çekildi. Fenerbahçe'nin bu turdaki rakibi Çekya ekibi Slavia Prag oldu. İlk maç 17 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak. Rövanş 24 Şubat'ta Prag'da yapılacak.

Son dakika - Fenerbahçenin UEFA Avrupa Konferans Ligindeki rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Temsilcimiz Fenerbahçe, Çekya ekibi Slavia Prag ile eşleşti. İlk maç 17 Şubat'ta Kadıköy'de. Rövanş ise 24 Şubat'ta Prag'da yapılacak.

Haberin Devamı

İşte eşleşmeler:

Marsilya-Karabağ

PSV Eindhoven-Maccabi Tel Aviv

Fenerbahçe-Slavia Prag

Midtjylland - PAOK

Leicester City - Randers

Celtic - Bodo Glimt

Sparta Prag-Partizan

Rapid Wien-Tottenham/Vitesse maçının galibi

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde final 25 Mayıs'ta Tiran'da yapılacak.

SLAVİA PRAG'LA İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Çekya ekibi Slavia Prag, Avrupa'nın en köklü takımlarından biri. 1892'de kurulan Slavia Prag, Sparta Prag ile birlikte ülkesinin en güçlü takımı. Kırmızı-Beyaz renklere sahip olan Prag ekibi, ülkesinde birçok kez şampiyonluğa ulaştı.

En çok oynayan ve gol atan Milan Skoda

2019/20 ve 2020/21 sezonlarında Çaykur Rizespor forması giyen tecrübeli futbolcu Milan Skoda, uzun yıllar Slavia Prag forması giydi. Skoda bu formayla 214 maçta 77 gol attı ve kulübün efsaneleri arasına girdi.

Haberin Devamı

Son şampiyon, bu sezon da formda

Geçtiğimiz sezonu ezeli rakibi Sparta Prag'ın 12 puan önünde yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayan Slavia Prag, bu sezon da şampiyonluğun 1 numaralı favorisi. 18 haftası geride kalan ligde 47 puanla lider durumda. Slavia Prag'ı 44 puanlı Viktoria Plzen ve 42 puanlı Sparta Prag takip ediyor.

Stadyum kapasitesi 19.370

Maçlarını 19.370 seyirci kapasiteli Sinobo Stadyumu'nda oynayan Çekya ekibi, aynı zamanda ülkenin en büyük stadına sahip.

Yıldızları Nicolae Stanciu

Slavia Prag'ın kadrosuna bakıldığında göze çarpan ilk futbolcu Nicolae Stanciu. Rumen futbolcunun adı Galatasaray ile de anılmıştı.

Teknik adam: Jindrich Trpisovsky

Çekya'da son 3 yılda şampiyonluk yaşayan Slavia Prag, 3 şampiyonluğa da genç teknik adam Jindrich Trpisovsky ile ulaştı. 1976 doğumlu antrenör, 2015-2017 yıllarında Slovan Liberec'i çalıştırdı.