Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni transferi Fred, İstanbul'a geldi! İşte sözleşme detayları

Fenerbahçe'nin yeni transferi Fred, İstanbul'a geldi! İşte sözleşme detayları

12.08.2023 - 13:29 | Son Güncellenme:

Yeni sezona şampiyonluk parolası ile giren Fenerbahçe bir transferi daha bitirdi. Sarı-lacivertli ekip, Galatasaray'ın da ilgilendiği Fred'i geçtiğimiz gece KAP'a bildirmişti. Fenerbahçe'nin yeni transferi Fred'i taşıyan uçak, İstanbul'a iniş yaptı.

Fenerbahçe Edin Dzeko ve Dusan Tadic’in ardından bir başka dünya yıldızını daha kadrosuna katıyor... Fenerbahçe, Galatasaray’ın da uzun süre transfer etmek için çaba gösterdiği Fred’in transferini bitirdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A GELDİ

Manchester United FC ve Fred ile prensip anlaşmasına varan Fenerbahçe, Brezilyalı orta saha oyuncusunu sağlık kontrolünden geçmek ve ileri transfer görüşmelerini sürdürmek için İstanbul'a getirdi.

İngiltere'den kalkan özel uçakla yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşan Fred'e ailesinin yanı sıra; yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ile sportif direktör Mario Branco eşlik etti.

Fred'i havalimanında çok sayıda sarı-lacivertli taraftar tezahüratlarla karşıladı.

FENEBAHÇE TARAFTARINA İLK MESAJ 

Fenerbahçe için yola çıkan Brezilyalı yıldız, uçaktayken sarı-lacivertli taraftarlara mesaj da yolladı. Fred paylaşımda,  "Merhaba Fenerbahçe taraftarı. Geliyorum." ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

ÇOK GİZLİ OPERASYON

Fanatik'in haberine göre Sarı-Lacivertliler, bu transferde oldukça gizli bir operasyon yürüttü ve mutlu sona ulaştı. Önce Brezilyalı orta saha ile masaya oturan ve her konuda anlaşmaya varan Fenerbahçe, daha sonra kulübü Manchester United’la pazarlıklara başlamıştı.

4 YILLIK SÖZLEŞME

İngilizler, 15 milyon Euro’luk bonservis bedelini kabul etti. Manchester ekibine bu paranın 10 milyon Euro artı 5 milyon bonuslar şeklinde ödeneceği öğrenildi. 2018’de 59 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı Shakhtar Donetsk’ten alınan 30 yaşındaki futbolcu ile 2027 yılına kadar kontrat yapılacağı bildirildi.

Fenerbahçenin yeni transferi Fred, İstanbula geldi İşte sözleşme detayları

İŞTE YILLIK ÜCRETİ

Orta alanda hem merkezde hem de önde hücuma dönük oynayabilen Fred, geçen sezon Kırmızı Şeytanlar adına 23’ü 11 olmak üzere 56 resmi karşılaşmaya çıktı. Bu süreçte 6 gol ve 6 asistle oynayan deneyimli oyuncu, toplamda United adına 213 mücadelede 14 kez ağları salladı ve 19 da asist yaptı. Fred, İngiliz devindeki tek kupasını yine geçen sezon Lig Kupası’nı alarak yaşamıştı.

Yıldız oyuncunun Fenerbahçe'deki senelik ücretinin 4.5 milyon Euro olacağı ve sağlık kontrollerinden geçmesinin ardından imzayı atacağı belirtildi.