Fenerbahçe Fenerbahçe'ye 36'lık kaleci! Ünlü file bekçisi transfer listesinde

Fenerbahçe'ye 36'lık kaleci! Ünlü file bekçisi transfer listesinde

14.07.2023 - 18:21 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına başladı. Sarı-lacivertli ekibin kurmayları, PSG'de forma giyen yıldız file bekçisini transfer listesine aldığı öğrenildi.

Fenerbahçeye 36lık kaleci Ünlü file bekçisi transfer listesinde

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, gelecek sezon transfer çalışmalarına hız kazandırdı. Süper Lig'de şampiyonluk hasretine son vermek isteyen sarı-lacivertli ekip, kadrosuna yıldız isimleri katmak istiyor. Fenerbahçe, Paris Saint-Germain'de forma giyen yıldız kaleciyi gündemine aldığı öğrenildi. İşte transfer haberinin detayları...

Haberin Devamı

KENT VE DZEKO KADROYA DAHİL EDİLDİ

Fenerbahçe, sezonun ilk transferini Rangers'tan Ryan Kent'i kadrosuna katarak yaptı. İngiliz futbolcu, sarı-lacivertli takım ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli ödemedi. Süper Lig devi, daha sonra Inter'den Edin Dzeko'u transfer etti. 37 yaşındaki futbolcu, sarı-lacivertli takım ile 2 senelik sözleşme imzaladı.

Fenerbahçeye 36lık kaleci Ünlü file bekçisi transfer listesinde

DJİKU VE UMUT FENERBAHÇE'DE

Ryan Kent ve Edin Dzeko'yu kadrosuna dahil eden Fenerbahçe, savunma hattına takviye yaptı. Sarı-lacivertliler, Ganalı stoper Alexander Djiku'yla anlaşma sağladı. Süper Lig devi, 28 yaşındaki savunmacıyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe, Djiku'nun ardından bonservisi Eyüpspor'da bulunan milli futbolcu Umut Nayir'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, golcü futbolcu Umut Nayir’i 2+1 yıllığına kadrosuna kattı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ile Sportif Direktörümüz Mario Branco yer aldı. Umut Nayir’e ailemize hoş geldin diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz."

SAMATTA'NIN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre yeni sezon transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, 2021-22 sezonunda Aston Villa'dan transfer ettiği Mbwana Samatta ile yollarını ayırdı.

Geride kalan sezonda Genk ile 36 maça çıkan Tanzanyalı futbolcu, 6 gol 1 asistlik katkı sağladı. 30 yaşındaki futbolcu, Yunanistan'ın PAOK ekibi ile sözleşme imzalayacak. Sarı-lacivertliler bu transferle 2.75 milyon euro maaş yükünden de kurtulmuş oldu.

Fenerbahçeye 36lık kaleci Ünlü file bekçisi transfer listesinde

İRFAN CAN'IN BONSERVİSİ ALINDI

Fenerbahçe, İrfan Can Eğribayat'ın satın alma opsiyonunun kullanıldığını ve oyuncuyla 2027'ye kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, geçtiğimiz yıl Göztepe A.Ş'den kiraladığı ve başarılı performansı ile dikkat çeken kalecimiz İrfan Can Eğribayat’ın satın alma opsiyonunu kullanmıştır. 2027 yılına dek sözleşme imzaladığımız oyuncumuza çubuklu formamız altında nice zaferler diliyoruz."

Haberin Devamı

Altay Bayındır'ın sakatlığı sonrası eldivenleri devralan İrfan Can Eğribayat bu sezon Fenerbahçe'de toplam 13 maçta şans buldu. 24 yaşındaki eldiven bu karşılaşmaların 4'ünde kalesini gole kapattı. İrfan Can Eğribayat, toplam 13 gol yedi.

Fenerbahçeye 36lık kaleci Ünlü file bekçisi transfer listesinde

Adanaspor altyapısında yetişen İrfan Can Eğribayat, 2020-2021 sezonunda Göztepe'ye 500 bin euro karşılığında imza atmıştı. İrfan Can Eğribayat, İzmir ekibinde taraftarlarla yaşadığı problem sonrası kadro dışı bırakılmış ve 2022-2023 sezonu başında Fenerbahçe'ye satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanmıştı.

NAVAS LİSTEYE ALINDI

Gelecek sezon için kale pozisyonuna takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, PSG'nin yıldız file bekçisini gündemine aldı. Fabrizio Romano'nun haberine göre sarı-lacivertli ekip, Fransız temsilcisinde forma giyen Keylor Navas'ı transfer listesine aldığı öğrenildi. Kosta Rikalı kaleci, geride kalan sezonu Nottm Forest'a kiralık olarak geçirdi. 

Haberin Devamı

Fenerbahçeye 36lık kaleci Ünlü file bekçisi transfer listesinde

PERFORMANSI

Kariyeri boyunca toplam 471 resmi maça çıkan Keylor Navas, söz konusu maçlarda 42. 278 dakika sahada kaldı. Kosta Rikalı file bekçisi, çıktığı maçlarda toplam 468 kez kalesinde gol gördü. Navas'ın güncel piyasa değeri 4 milyon euro olarak gösteriliyor.

Keylor Navas, futbol kariyerine Saprissa'da başladı ve daha sonra sırasıyla Albacete, Levante, Real Madrid, Nottm Forest ve PSG formaları giydi.

Yazarlar