Fenerbahçe Fenerbahçe'ye gol kralı, dev forvet! Abdülkerim Bardakcı hamlesi

Fenerbahçe'ye gol kralı, dev forvet! Abdülkerim Bardakcı hamlesi

07.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü teknik adam Jorge Jesus'a 1 yıllık imza attıran Fenerbahçe yönetimi, transferde ilk hamleyi forvete yapacak. Sarı-lacivertli ekip 2019-20 sezonunda gol kralı olan 1.90'lık forvet için harekete geçti. Ozan Tufan için kararını veren Portekizli teknik adam, diğer bölgeler için de raporunu sundu. Öte yandan Fenerbahçe'den Abdülkerim Bardakcı hamlesi geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçeye gol kralı, dev forvet Abdülkerim Bardakcı hamlesi

Fenerbahçe yönetimi, uzun süredir görüştüğü ünlü teknik adam, Jorge Jesus'la 1 yıllık sözleşme imzaladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak sarı-lacivertliler, Portekizli hocanın raporu doğrultusunda ilk hamleyi forvete yapacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye gol kralı, dev forvet Abdülkerim Bardakcı hamlesi

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI: 4-5 OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ

Deneyimli teknik adam imza töreninde yaptığı açıklamada, "Takımın maddi olarak içinde bulunduğu durumun farkındayım. Bizim için önemli olan takımın kalitesini artırabilmek, devrim yapmayacağız, sadece denge sağlamak istiyoruz. 4-5 oyuncu alacağız. Kulübün maddi şartları içinde elimizden geleni yapacağız. Ofansif anlamda biraz daha yaratıcılık katacak oyunculara odaklanacağız. Futbolda bireysel oyunu, kolektif oyunla birleştirmeniz gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçeye gol kralı, dev forvet Abdülkerim Bardakcı hamlesi

MESUT ÖZİL PLANLARINDA BULUNMUYOR

Jorge Jesus'un Mesut Özil kararı şimdiden en dikkat çeken konu oldu. Mesut'un kadro dışı kararının devam edeceğini vurgulayan Jesus, yakın geçmişte Benfica'da yaşadığı benzer sorunu tekrar etmek istemiyor. Deneyimli hoca, Benfica'da takımın yıldızlarından Pizzi ile yaşadığı sorun ve hemen akabinde tüm takımın bölünmesi sonrası sıkıntı çekmişti. Hatta bu süreç Benfica'dan ayrılmasına neden olmuştu. Şimdi şu anda da İsmail Kartal'la yakalanan olumlu havanın bozulmaması ve gelecek takviyelerle kuvvetlenmesi isteniyor. Bu nedenle Mesut Özil, teknik heyetin planlarında bulunmuyor. 

Haberin Devamı

Fenerbahçeye gol kralı, dev forvet Abdülkerim Bardakcı hamlesi

FORVETE CARLOS VINICIUS
Fenerbahçe'de transfer çalışmaları yoğun bir şekilde başladı. Jorge Jesus'un sunduğu listede nokta atışı oyuncular bulunuyor. Özellikle forvet hattı için Carlos Vinicius ismi öne çıkıyor. Daha önce tecrübeli çalıştırıcının Benfica'da çalıştığı ve yakından tanıdığı 27 yaşındaki forvet, 2019-20 sezonunda Portekiz Ligi'nde gol kralı olmuştu. 1.90 boyundaki solak yıldız Vinicius bu sezon PSV'de kiralık oynadı, 6 gol atıp, 6 asist yaptı.

'BENİMLE HEP İLGİLENİYORDU'

Carlos Vinicius da Portekizli teknik adamla çalışmaya sıcak bakıyor. Jesus'u çok sevdiğini daha önce Portekiz'de verdiği bir röportajda dile getiren Brezilyalı oyuncu, şu ifadeleri kullanmıştı: "Jorge Jesus, hem saha içinde hem de saha dışında benimle çok ilgileniyordu. Benim iyi ve yetenekli bir oyuncu olduğumu hep söylüyordu. Bana babacan bir tavırla yaklaşıyordu. Bana futbol adına tavsiyeler veriyordu, bir öğretmen gibi yardım ediyor, öğretiyordu."

Haberin Devamı

Fenerbahçeye gol kralı, dev forvet Abdülkerim Bardakcı hamlesi

NISTELROOY KADRODA DÜŞÜNMÜYOR

Carlos Vinicius, kariyeri boyunca Tottenham, PSV, Napoli ve Monaco gibi önemli takımlarda yer aldı. 27 yaşındaki forvet, Benfica'ya 2019 yılında Napoli'den geldi ve 2024 yılına kadar sözleşmesi var. 2019-20 sezonunda 18 golle Portekiz Ligi'nde gol kralı olan Brezilyalı, geçen sezon PSV'ye 2 yıllığına kiralanmıştı. Carlos Vinicius'un PSV ile 1 yıl daha kiralık sözleşmesi olsa da Hollanda ekibinin yeni teknik direktörü Ruud Van Nistelrooy kadroda düşünmüyor.

Fenerbahçeye gol kralı, dev forvet Abdülkerim Bardakcı hamlesi

OZAN TUFAN'LA YOLLAR AYRILACAK

Jorge Jesus'un sunduğu listede orta sahanın da önemi büyük. Özellikle dikine futbol oynanmasını isteyen Jesus, mevcut kadroda Luiz Gustavo, sözleşmesi biten Jose Sosa ve kadro dışı olan Ozan Tufan'ı düşünmüyor. Jesus'un verdiği listede hem 6 numara bir orta saha hem de 8 numara oynayabilen bir isim yer alıyor. William Carvalho, Willian Arao, Al Musrati gibi isimler listede duruyor.

KONYASPOR'UN YILDIZLARI GÜNDEMDE 

Haberin Devamı

19 Temmuz itibariyle Şampiyonlar Ligi maçları yeni sezonu resmen açacak Fenerbahçe'de yerli piyasasına bakılıyor. Konyaspor'dan stoper Abdülkerim Bardakçı ve defansif orta saha Hadziahmetovic, Jorge Jesus'un da onay verdiği isimler. Ayrıca Antalyaspor'un genç kanat oyuncusu Doğukan Sinik de Jesus'un kabul ettiği bir diğer oyuncu.

Fenerbahçeye gol kralı, dev forvet Abdülkerim Bardakcı hamlesi

WEGHORST DA LİSTEDE 

Forvet hattı için Fenerbahçe'de önemli adaylardan bir tanesi de Wout Weghorst olarak duruyor. 29 yaşındaki Hollandalı golcü için daha önce de görüşmeler gerçekleşmişti. 1.97 boyunca pivot forvet, Jorge Jesus'un oyun sistemine uyuyor. Burnley'nin İngiltere'de küme düşmesi sayesinde transferin en azından satın alma opsiyonlu kiralama şeklinde olabileceği aktarılıyor.