Kayserispor Fırtına çabuk dindi!

Fırtına çabuk dindi!

05.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayserispor, sayısız pozisyon yakaladığı maçta Onur Kıvrak'ı aşamadı, Trabzonspor'u elinden kaçırdı: 0-0

Fırtına çabuk dindi

ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Bordo-mavili ekip, geçtiğimiz hafta Galatasaray’a uyguladığı baskıyı, bu kez tekrarlayamadı. Ev sahibi sarı-kırmızılılar özellikle Gyan’ın oyuna girmesiyle etkili olsa da bunları cömertçe harcadı. İki takım da haftayı bir puanla kapadı.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında sezona iyi başlayan Kayserispor, Galatasaray galibiyeti ile moral bulan Trabzonspor’u ağırladı. Sarı-kırmızılılar, maç boyunca etkili olsa da kaleci Onur Kıvrak’ı geçemeyince mücadeleden gol çıkmadı: 0-0.

Galatasaray karşısında kazanan kadroyu bozmayan Rıza Çalımbay, Kayerispor deplasmanında beklediğini bulamadı. Bunun en büyük sebebi ilk on birde zorunlu olarak tek değişiklik Castillo vardı, ancak oyuncularda aynı baskı yoktu. Özellikle sağda Mendes, solda da Deniz Türüç ve Lopes ile kanatlarda etkili olan sarı-kırmızılılara, bordo-mavililer ilk yarıda cevap veremeyince hiç pozisyon bulamadı.

Haberin Devamı

Sosa kayıplarda

Bunun en büyük ispatı ise maçın 34. dakikasında Kayserispor 6 köşe vuruşu kazanırken, Trabzonspor için bu rakam sıfırdı. Çökmüş bir orta saha ile mücadele eden Karadeniz ekibinde Onazi de sakatlanıp yerini formsuz Sosa’ya bırakınca üretkenlik tamamen bitti. Çünkü Arjantinli’nin maç boyunca ayağına 33 kez top değdi. İlk 45 dakika için sadece Trabzonspor’da Okay’ın şutu akıllarda kalırken, Kayserispor’un hem sağdan hem soldan etkili ortalarında Umut’tan beklenen vuruş gelmedi.


İkinci yarıya da Trabzonspor beklenen tempoda başlayamayınca bu ev sahibi takımın hocası Sumudica’yı cesaretlendirdi. Kayserispor, Boldrin-Gyan değişikliği ile 59. dakikada çift forvete döndü. Bu hamle oyunu tamamen Trabzonspor yarı sahasına yıkarken, kaptan Onur adeta gemisini kurtaran oyuncu oldu. Önce 74’te Gyan’a, ardından da 77’de Lopes’e engel olan tecrübeli file bekçisi, 81’de de top Gyan’a gelmeden müdahale ederek mutlak bir golü önledi.

Türüç cezalı
Mücadelenin 24. dakikasında rakibi Okay’a faul yapan Kayserispor’un yıldızı Deniz Türüç, gelecek maçta cezalı duruma düştü.
Milli maçlar sebebiyle verilecek aradan sonra Türüç, deplasmanda oynayacakları Gençlerbirliği karşılaşmasında sahada olmayacak.
Kol kola maça!
Kayserili ve Trabzonsporlu futbolseverler karşılaşmanın oynandığı statda gelirken her zaman görmek istenen görüntüler ortaya koydu ve kol kola tribünlere girdi. Ayrıca Kayseri Kapalı Kale taraftar grubu Trabzon’dan gelen sporseverleri sabah kahvaltısında ağırladı. Statta maç öncesi Trabzonsporlu taraftarların ‘Kayseri sen bizim kardeşimizsin’ tezahüratına Kayserili sporseverler alkışlarla ‘Hoşgeldiniz’ diye bağırarak, karşılık verdi. Kayserili futbolseverler, bordo-mavili oyuncular ısınırken onları da alkışladı.
Fırtına çabuk dindi