Fenerbahçe "Futbolun Obradovic'i"

"Futbolun Obradovic'i"

07.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mahmut Uslu, yeniden Fenerbahçe'nin başına geçen Aykut Kocaman için şu benzetmeyi yaptı: "Futbolun Obradovic'i"

Futbolun Obradovici

SENAD OK - TOPUK YAYLASI'NDA

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü, “Basketbolda bir Obradovic varsa futbolda da Aykut Kocaman var. Nasıl basketboldan Ozan Balaban sorumluysa futbolda da yönetici arkadaşımız Ali Yıldırım sorumlu. Aynı düzeni getireceğiz. Bizim olmazsa olmazlarımız var bu sene. Hep beraber Fenerbahçe’yi başarıya taşıyacağız” dedi.

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Topuk Yaylası’nda basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Uslu, “Son iki sene büyük travmalar geçirdik. Geç antrenör değişikliği gibi bir takım şeyler yaşadık. Şu anda Aykut Kocaman başa geldi. Basketbolda bir Obradovic varsa futbolda da Aykut Kocaman var. Nasıl basketboldan Ozan Balaban sorumluysa futbolda da yönetici arkadaşımız Ali Yıldırım sorumlu. Aynı düzeni getireceğiz. Bizim olmazsa olmazlarımız var bu sene. Hep beraber Fenerbahçe’yi başarıya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Transferin yüzde 90 bittiğini söyleyen Mahmut Uslu, “Bazı şeyler gelişirse yeni transfer olabilir. Oyuncu satmadan oyuncu alamıyoruz. Birini satabilirsek alacağız. Şu anda satmadan alamayız. Volkan Şen ve Van der Wiel kulüp bakıyorlar. Van der Wiel’e inşallah talip çıkar. Volkan Şen’e şu anda teklif yok. Finansal Fair play anlaşmasına uygun ilerliyoruz. Taraftarlar yıllardır yıldız transferlere alışmış, onlara da hak veriyorsun. Yaptığımız transferler faydalanma açısından hepsi özel seçilmiş oyuncular. 2-3 aydır çalışılmış isimler” dedi.

‘Volkan Şen gidebilir’

Uslu şöyle devam etti: “Lens’e resmi teklif yaptık. Menajeriyle en az 5 kere konuştuk, önce yüksekten uçuyordu, şimdi belli bir seviyeye geldiler. Problem Sunderland. Menajerine dedik, Sunderland’ı hallederse alacağız. Lens geçen sene sıfır maliyetle geldi. Bu tür oyuncuları beklemek gerekiyor. Acelemiz yok. Sunderland 6-7 milyon eurodan aşağı vermeyeceğini söylüyor. Volkan Şen Beşiktaş’a gidebilir. Biz öyle şeyleri aştık. Kjaer ile ilgili de bize resmi yazılı bir teklif yok.”

Advocaat’a gönderme

“Advocaat iyi bir insandı, biraz fazla Avrupalıydı. Savaşa giderken askerlerle ilgili olumsuz konuşulmaz. Bu askerler işe yaramaz denmez. Sen bu takımla Monaco’yu yendin, Manchester United’ı yendin, Feyenoord’u iki kere yendin. Beşiktaş’a bir yendin, bir berabere kaldın. Galatasaray’ı iki kere yendin. Bu takım bunları yenecek güçteydi ama devre başladığında Adana ile berabere kalırsan taraftar kızar. Yaz çalışmaları çok önemli, belki de o çalışmaları iyi yapamadı.”

Haberin Devamı

‘Melli’yi alıyoruz’

“Bizim en büyük belamız NBA. Datome’ye teklif yaptılar, adamlığından uzattı. 450 bin euro daha fazla verdiler. Bogdanovic gitti. 36 milyona, üç yıllık. Melli diye bir oyuncu var, onu alıyoruz. NBA’den net 2.5 milyon euro verdiler, ama o Obradovic’i tercih edecek. Vesely takımda kalacak, Udoh’a NBA’den teklif var, ama çözüyoruz. O da kalacak. Sinan Güler’i Galatasaraylı olarak görmüyorum ki Fenerbahçeli o. Ciddi Fenerbahçeli. Rahmetli Özhan Canaydın açıkladı, ‘Bu çocuk çok dürüst Fenerbahçeliyim’ dedi. Daraşşüfaka’dan Beşiktaş’a geçti. Tanjevic’e dedim ki şunu al, Tanjevic’in yaptığı tek hatadır onu almamak.”

Haberin Devamı

‘Kombinede 30 bini buluruz’

“Geçen sene bugünlerde kombine bilet satışımız 5 bin 200 idi, bu sezon için kombine satışları 7 bini buldu. Birkaç antrenman maçı yaptıktan sonra bizim hedefimiz 30 bin civarında. Biz 30 bini buluruz, hiçbir endişemiz yok. Fenerbahçe tribünlerini tüm gruplara açtık, herhangi bir problem yok. Taraftarın sahip çıkacağına inanıyorum. Taraftar olmadan başarı da olmaz. Mutlaka taraftar gelecek. Ama şöyle; taraftar eskiden en kötü gününde nasıl sahip çıktıysa... Eskiden bir Gaziantep maçı yaşadık, 3-0 mağlupken taraftar sayesinde 4-3 kazandık. Taraftar o tarafar, o taraftar da gelecek.”

Teknik Direktör Aykut Kocaman’a övgüler yağdıran Mahmut Uslu, Ahmethan Köse ve Oğuz Kağan gibi genç isimlerin bu sezon yeni hocalarının önderliğinde ön plana çıkabileceklerini belirtti.

Futbolun Obradovici