Skorer 'G.Saray taraftarıyım'

'G.Saray taraftarıyım'

24.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sidney'in Ekvator Gineli kahramanı Eric, Hagi hayranı. Üniversite eğitimini de İstanbul'da görecek

G.Saray taraftarıyım




Olimpiyatın açılış töreninde dört sporcuyla geçen küçük Afrika ülkesi Ekvator Ginesi'nin bayrağını taşıyan genç yüzücünün, Sidney 2000'e damga vuracak kahramanlardan biri olacağını kimse tahmin edemezdi.
Aslında bir milyon nüfuslu bu fakir ülkenin 100 metre serbette yarışan sporcusu Eric Moussambani, hasılat rekorları kıran "Cesur Yürek"in, Sidney'de havuza dalmış Afrikalı versiyonu gibiydi.

Gerçek kahraman

Tek başına yarışan Moussambani, finalde 48.18'lik derecesiyle Dünya rekoru kıran Avustralyalı Michael Klim'in üç katı fazla bir derece yapmasına rağmen (1.52.72) havuzdan çıkarken görülmemiş bir sevgi gösterisi altında bornozunu giyiyordu. Sadece dokuz ay önce yüzmeyi ögrendiği ve hiç yarışmadığı bir mesafede olimpiyata katılma cesaretini gösterdiği, dahası bu yarışı tamamlamayı başardığı için olimpiyat ruhunu en doğru şekilde temsil eden gerçek kahraman oldu.
"İsimsiz" bir sporcu olarak geldiği Sidney'de artık "meşhur" olan ve Dünya basınını peşine takan Eric, yakın ilgi duyduğu Türkiye'den ilk röportajını Milliyet'e verdi. Elinde Ay - Yıldızlı bayrakla binlerce kilometre öteden Türkiye'ye selam gönderen, Eric aynı zamanda koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu da açıkladı. Futbolun en çok sevdiği spor olduğunu söyleyen Eric, Galatasaray'ın, Avrupa Kupası maçlarını yakından takip ettiğini belirterek, "Özellikle Hagi'yi çok seviyorum" dedi.

Timsahlı dere

Ülkesinde 50 metrelik havuz olmadığı için yüzmeyi, yaşadığı Molabu köyündeki derede öğrenen Eric, olimpiyata uzanan ilginç hikayesini de şöyle anlattı:
"Geçen yıl kurulan yüzme federasyonumuz, bu sporu yaparsam, olimpiyatta yarışma şansım olacağını söyledi. Önce timsahlarıyla ünlü yakındaki derede yüzmeye başladım. Daha sonra bir otelin 20 metrelik havuzunda çalışmalarıma devam ettim. Yüzmeyle tanıştıktan sadece dokuz ay sonra da Sidney'e geldim. Yaşadıklarımın hepsi rüya gibi. Ama buradayım ve daha da ilginçi, artık yüzmenin en ünlü isimleri arasındayım. Bu yolla ülkemin adını da tüm dünyaya duyurduğum için üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum"

İstanbul'da okuyacak

Liseyi yeni bitiren 22 yaşındaki Eric döner dönmez kollarını diğer hayali olan üniversite öğrenimi için sıvayacağını açıkladı. Ülkesinde yüksek tahsil yapabileceği okul olmadığını belirten Eric, "Türkiye ve özellikle İstanbul'da eğitim gören Afrikalı arkadaşlarım var. Onlarla temas halindeyim. Sanırım büyük bir olasılıkla kısa süre sonra yanlarına gideceğim" dedi.