Galatasaray Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Cumhuriyet'in 100. yılı için özel koreografi!

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Cumhuriyet'in 100. yılı için özel koreografi!

21.10.2023 - 19:06 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Dev mücadele öncesi sarı-kırmızılı taraftarlar Cumhuriyetimizin 100. yılı için uzun yıllar unutulmayacak bir koreografiye imza attı.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Cumhuriyetin 100. yılı için özel koreografi

Süper Lig'in 9. haftası dev bir maça ev sahipliği yaptı. Galatasaray sahasında Beşiktaş ile karşılaştı. Mücadele öncesi ise Galatasaray taraftarından anlamlı bir koreografi vardı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Cumhuriyetin 100. yılı için özel koreografi

GALATASARAY İLK KEZ YENİ FORMASIYLA

Galatasaray, 1923’te giydiği çubuklu formayı Cumhuriyet’in 100. yılı anısına bu sezon yeniden satışa çıkardığını önceki günlerde açıklamıştı. Sarı Kırmızılı ekip, taraftarları tarafından da oldukça beğenilen bu formayı Beşiktaş derbisinde ilk kez giydi.

MAÇ ÖNCESİ HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK KOREOGRAFİ

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında iki dev takımın mücadelesi öncesi Galatasaray taraftarının koreografi hazırlığı olduğu öğrenilmişti. Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan mücadelede sarı-kırmızılı taraftarlar muhteşem bir koreografiye imza attı.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde Cumhuriyetin 100. yılı için özel koreografi

MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz!" ve 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır' sözleri koreografide yer aldı. Koreografi sırasında "Dağ başını duman almış" marşı söylendi.

Haberin Devamı

Kuzey tribününde kartonlarla Türk bayrağı yapılırken, 3 boyutlu koreografide; Mustafa Kemal Atatürk, Metin Oktay, Bülent Korkmaz, Okan Buruk, Aziz Sancar, öğretmen, madenciler ve öğrencilerin resimleri yer aldı. Doğu tribününde ise kartonlarla ilk önce '1923' ve '2023' yazıldı. Daha sonra kartonların diğer tarafıyla 'İlelebet Cumhuriyet' yazısı gösterildi.