Galatasaray Galatasaray, Kayserispor engeline takılmadı! 3 puan 86'da geldi

Galatasaray, Kayserispor engeline takılmadı! 3 puan 86'da geldi

15.01.2024 - 22:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 20'nci haftasında Kayserispor'u 2-1'lik skorla mağlup etme başarısı gösterdi.

Galatasaray, Kayserispor engeline takılmadı 3 puan 86da geldi

Trendyol Süper Lig'in 20'nci haftasında Galatasaray, Kayserispor'u konuk etti. Karşılaşma Rams Park'ta oynanadı. Zorlu maçta Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Heyecan dolu mücadele ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gollerini 26'ncı dakikada Victor Nelsson ile 86'ncı dakikada penaltıdan Dries Mertens kaydetti. Kayserispor'da fileleri 57'nci dakikada Aylton Boa Morte havalandırdı. Konuk takımda Stephane Bahoken, 45'inci dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviremedi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 51'e yükseltti. Kayserispor ise 29 puanda kaldı.

Haberin Devamı

GALATASARAY - KAYSERİSPOR: 2-1

GOLLER: 26' Victor Nelsson, 58' Aylton Boa Morte, 86' Dries Mertens (P)

KAÇAN PENALTI: 45' Stephane Bahoken

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira, Ndombele, Mertens, Tete, Zaha, Halil Dervişoğlu

Kayserispor: Bilal Bayazit, Gökhan Sazdağı, Attamah, Arif Kocaman, Halil Ali Kaldırım, Ackah, Karimi, Mehmet Eray Özbek, Ramazan Civelek, Boa Morte, Bahoken

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

12’nci dakikada Galatasaray etkili geldi. Sol kanatta Zaha’dan aldığı pas ile rakibinden kurtularak soldan ceza sahası içerisine giren Mertens pasını kale önündeki Halil Dervişoğlu’na aktardı. Kaleye sırtı dönük topla buluşan Halil Dervişoğlu da pasını Tete’ye çıkardı. Bu oyuncunun altıpas üzerinden vuruşunda top dışarıya çıktı.

17’nci dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Orta alanda topla buluşan Barış Alper Yılmaz, savunma arkasına sarkan Mertens’e pasını aktardı. Bu oyuncunun yerden şutunda top direğin yanından dışarıya gitti.

26’ncı dakikada Galatasaray’ın golü geldi. Sağ taraftan Mertens’in kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Nelsson’un kafa vuruşunun ardından savunmada Attamah’a da çarpan top ağlarla buluştu: 1-0.

28’inci dakikada Kayserispor savunmasında Attamah’tan yatarak müdahalesi ile topu kapan Halil Dervişoğlu, altıpas üzerindeki Mertens’e pasını çıkardı. Bu oyuncunun kontrolü sonrasında vuruşunda top ağlarla buluştu. Golün ardından VAR ile konuşan Atilla Karaoğlan, pozisyonu faul olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

42’nci dakikada Kayserispor penaltı kazandı. Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım’ın ceza sahası içerisine açtığı ortada Bahoken’in vuruşu Abdülkerim Bardakcı’nın eline çarparak dışarıya çıktı. VAR’dan gelen uyarı sonrası oyunu durdurup bir süre VAR ile konuşan Atilla Karaoğlan, pozisyonu izlemeye gitti. Pozisyonu izleyen Atilla Karaoğlan, penaltı kararı verdi.

45’inci dakikada Kayserispor’da penaltıda topun başına geçen Bahoken’in vuruşunda Muslera topu kurtardı.

45+5’inci dakikada Galatasaray’da ceza sahası dışında topla buluşan Mertens’in sert vuruşunda kaleci Bilal Bayazit topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile bitti.

49’uncu dakikada Kayserispor’da sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ramazan Civelek, pasını Gökhan Sazdağı’na çıkardı. Bu oyuncunun ceza sahası dışından bekletmeden şutunda topu kaleci Muslera çıkardı.

Haberin Devamı

58’inci dakikada Kayserispor’un beraberlik golü geldi. Galatasaray’da orta alanda Torreira’nın geri pasına savunma arkasındaki Boa Morte araya girdi. Topla kat ederek ceza sahasına doğru hareketlenen Boa Morte’nin ceza sahası içerisi sol çaprazından ayak içi vuruşunda Muslera’ya da çarpan top ağlara gitti: 1-1.

82’nci dakikada sol kanattan Kerem Demirbay’ın kullandığı serbest vuruşta top arka direğe doğru geldi. Arka direkte topsuz alanda Hasan Ali Kaldırım’ın formasından çektiği Barış Alper Yılmaz yerde kalınca karşılaşmanın hakemi pozisyonun bitiminde oyunu durdurdu ve VAR ile konuştu. Abdülkadir Bitigen, gelen uyarı sonrasında pozisyonu izlemeye gitti ve pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

86’ncı dakikada Galatasaray karşılaşmada tekrar öne geçti. Penaltıda topun başına geçen Mertens, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

Karşılaşma Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 20’nci haftasında Galatasaray sahasında Kayserispor’u ağırladı. Rams Park’ta saat 20.00’de oynanan karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetti. Atilla Karaoğlan’ın yardımcılıklarını ise Cevdet Kömürcüoğlu ile Abdullah Bora Özkara yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 16’ncı hafta erteleme maçı olan Sivasspor karşılaşmasının 11’ine göre Kayserispor maçında 4 değişikliğe gitti. Okan Buruk Sivasspor karşılaşmasında oynayan; Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş, Kerem Demirbay ve cezalı Kerem Aktürkoğlu yerine Kayserispor maçında; Boey, Barış Alper Yılmaz, Ndombele ve Tete’ye görev verdi.

Mücadelede kaleyi Muslera’ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abülkerim Bardakcı ve Barış Alper Yılmaz’dan oluşturdu. Orta sahada Torreira ve Ndombele’ye görev veren tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Tete, ortada Mertens ve sol kanatta ise Zaha’yı sahaya sürdü. Okan Buruk, en uçta ise Halil Dervişoğlu’na görev verdi.

Galatasaray, Kayserispor karşılaşmasına şu 11 ile çıktı:

“Muslera - Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira, Ndombele, Tete, Mertens, Zaha, Halil Dervişoğlu.”

GALATASARAY’DA 6 EKSİK

Galatasaray, Kayserispor maçına 6 oyuncusundan yoksun çıktı. Sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, kart cezalısı Kerem Aktürkoğlu ile Afrika Kupası'nda ülkelerinin kampında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, Kayserispor karşısında forma giymedi.

BOEY 11’E GERİ DÖNDÜ

Galatasaray’ın 23 yaşındaki Fransız sağ beki Sacha Boey, Kayserispor karşılaşması ile birlikte 11’e geri döndü. Dizindeki ağrı sebebiyle Sivasspor mücadelesinde forma giyemeyen sağ bek Boey, Okan Buruk’un da tercihiyle Kayserispor karşılaşmasının 11’inde görev aldı.

ABDÜLKERİM BARDAKCI KART SINIRINDA

Sarı-kırmızılarda Kayserispor mücadelesi öncesinde bir oyuncusu kart sınırında yer alıyor. Galatasaray’ın 29 yaşındaki stoperi Abdülkerim Bardakcı, Kayserispor mücadelesinde sarı kart görmesi durumunda ligin 21’inci haftasında oynanacak Trabzonspor - Galatasaray karşılaşmasında forma giyemeyecek.

200’ÜNCÜ GALİBİYET İÇİN SAHADA

Galatasaray, Kayserispor'u mağlup etmesi durumunda sahasındaki 200’üncü galibiyetini alacak. Ocak 2011’de açılan Ali Sami Yen Spor Komplesi'nde toplamda 307 maça çıkan Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu bu maçlarda toplamda 199 galibiyet ve 46 mağlubiyet aldı. 62 karşılaşmadan da beraberlikle ayrılan Galatasaray, 200’üncü galibiyet için sahaya çıktı.

SAHASINDA 26 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 26 maçta yenilgi yüzü görmedi. Son yenilgisini geçen sezonun 2’nci haftasında Giresunspor'dan (0-1) alan Galatasaray, devamında 26 karşılaşmadan mağlup olmadan ayrıldı. 26 karşılaşmada 24 galibiyet ve 2 beraberlik alan Sarı-kırmızılı ekip, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında puan bıraktı.

Öte yandan Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de iç sahada puan kaybetmeyen tek takım. Sahasında çıktığı 9 karşılaşmadan da galip ayrılan Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda da bir kez mağlup oldu. Hatayspor’a mağlup olan Galatasaray, Kayserispor, Fenerbahçe ve Sivasspor karşılaşmalarında sahadan 1 puanla ayrıldı.

BERKAN KUTLU YEDEKLERDE

Sarı-kırmızılıların sezon başında İtalya Serie A ekibi Genoa’ya kiralık gönderdiği ve devre arasında takıma geri çağırdığı Berkan Kutlu, Kayserispor karşılaşmasına yedek oturdu. Sezon başında Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi elemeleri ve ligin ilk iki haftasında forma giyen 25 yaşındaki orta saha, teknik direktör Okan Buruk’un da kararıyla Kayserispor karşılaşmasında yedek kulübesinde yer aldı.

Genoa'da toplam 6 lig maçında 193 dakika, 2 de kupa mücadelesinde 136 dakika görev alan Berkan Kutlu, gol ya da asist üretemedi.

KAYSERİSPOR’DA 5 EKSİK, 3 DEĞİŞİKLİK

Kayserispor, Galatasaray karşısına 3 değişikle çıktı. Fatih Karagümrük karşılaşmasında forma giyen; Kolovetsios, Kartal Kayra Yılmaz ve Pendikspor’a transfer olan Mame Thiam Galatasaray karşısında forma giyemeyen isimler oldu. Teknik direktör Recep Uçar bu oyuncuların yerine; Attamah, Mehmet Eray Özbek ve Ramazan Civelek’e görev verdi.

Öte yandan Kayserispor'da Afrika Kupası'ndaki Mane, Kemen, Hosseini, Jeanvier ve sakatlığı devam eden Uzodimma Galatasaray maçında forma giyemedi.

Kayserispor, Galatasaray karşısına Bilal, Gökhan, Attamah, Arif, Hasan Ali, Ackah, Eray, Ramazan, Karimi, Boa Morte, Bahoken 11'i ile çıktı.

KARŞILAŞMA ÖNCESİNDE ŞEHİTLER UNUTULMADI

Galatasaray - Kayserispor mücadelesi öncesinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 asker unutulmadı. Oyuncular ısınmaya ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ yazılı tişörtlerle çıktı. Karşılaşma öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, tribünlerden de bir süre 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde destek geldi.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Rams Park
HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Abdullah Bora Özkara
GALATASARAY: Muslera - Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira (Dk. 77 Berkan Kutlu), Ndombele (Dk. 65 Kerem Demirbay), Tete (Dk. 76 Baran Demiroğlu), Mertens (Dk. 87 Eyüp Aydın), Zaha, Halil Dervişoğlu (Dk. 65 Kaan Ayhan)
KAYSERİSPOR: Bilal Bayazit - Gökhan Sazdağı, Attamah, Arif Kocaman, Hasan Ali Kaldırım, Ackah (Dk. 81 Baran Ali Gezek), Boa Morte (Dk. 75 Carole), Karimi (Dk. 89 Yiğit Emre Çeltik), Mehmet Eray Özbek (Dk. 89 Talha Sarıaslan) , Ramazan Civelek (Dk. 75 Hayrullah Erkip), Bahoken
GOLLER: Dk. 26 Nelsson, Dk. 86 Mertens (P) (Galatasaray) - Dk. 58 Boa Morte (Kayserispor)
SARI KARTLAR: Mertens, Okan Buruk (Teknik direktör) (Galatasaray) - Karimi, Mehmet Eray Özbek, Gökhan Sazdağı, Hasan Ali Kaldırım, Arif Kocaman, Ramazan Civelek, Recep Uçar (Teknik Direktör) (Kayserispor)

Yazarlar