Galatasaray Galatasaray, Kerem Demirbay transferinde geri sayımda! Alman basını anlaşmayı duyurdu

Galatasaray, Kerem Demirbay transferinde geri sayımda! Alman basını anlaşmayı duyurdu

01.08.2023 - 15:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray uzun süredir peşinden koştuğu Kerem Demiray transferi için Bayer Leverkusen ile anlaşma sağladı. Alman basını transferin bu akşam kesinlik kazanabileceğini aktardı.

Galatasaray, Kerem Demirbay transferinde geri sayımda Alman basını anlaşmayı duyurdu

Galatasaray bir transferde daha mutlu sona ulaştı. Kadrosunu Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Halil Dervişoğlu, Angelino ve Bakambu gibi oyuncularla güçlendiren Galatasaray, Kerem Demirbay transferini de noktaladı. Tecrübeli futbolcunun kısa süre içinde İstanbul'a gelerek takımla çalışmalara başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

KICKER DUYURDU: ANLAŞMA SAĞLANDI

Almanya'nın önde gelen spor portallarından Kicker, Galatasaray ve Bayer Leverkusen'in Kerem Demirbay transferinde mutlu sona ulaştığını yazdı. Haberde iki kulübün uzun süredir bu transfer için görüşmelerini sürdürdüğünü ve anlaşmanın sağlandığı belirtildi.

Kicker'da yer alan haberde Kerem Demirbay transferi için görüşmelerin ilerlediğini ve bugün itibariyle oyuncunun Türkiye'ye gitmesi beklendiği aktarıldı. Haberin detayında mali detaylara yer verilmezken oyuncunun eski kulübü Hoffenheim'ın da transferden pay alacağı detayına yer verildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray için Demirbay, sadece sportif nitelikleri nedeniyle değil aynı zamanda 30 yaşındaki oyuncunun Türk kökenli olması nedeniyle Galatasaray'ın Süper Lig'deki yabancı kuralı için önemli bir hamle. 2023'ün ilk yarısında Bayer 04'te teknik direktör Xabi Alonso'nun altında sadece ikincil bir rol oynayan Kerem Demirbay, Granit Xhaka'nın transferi sonrası oynama süresi için daha da kötü bir şansa sahip olacaktı. Galatasaray'a transfer Kerem Demirbay için önemli bir hamle olacak."

Haberin Devamı

Galatasaray, Kerem Demirbay transferinde geri sayımda Alman basını anlaşmayı duyurdu

SÖZLEŞME DETAYLARI BELLİ OLDU

Fanatik'te yer alan habere göre Galatasaray, Kerem Demirbay için Bayer Leverkusen'e 3.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Sarı-kırmızılılar tecrübeli futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

BU AKŞAM İSTANBUL'A GELİYOR

Galatasaray'ın transferi için Bayer Leverkusen ile anlaşma sağladığı Kerem Demirbay bu akşam İstanbul'a gelecek. Tecrübeli futbolcunun saat 23.00'da İstanbul'da olması bekleniyor.

KEREM DEMİRBAY KİMDİR?

Kerem Demirbay, 3 Temmuz 1993 yılında Almanya'nın Herten şehrinde dünyaya geldi. Demirbay, futbola Schalke 04 altyapısında başladı. 2007'ye kadar bu takımda forma giyen futbolcu, 2007-08 sezonunda Borussia Dortmund altyapısına geçti. Ancak burada sadece bir sezon forma giyip, SG Wattenscheid 09'a geçti. 2009'da U-17, 2010 yılında ise U-19 forması giydi. 2011'de eski takımı Dortmund'a geri döndü.

2012'de 3. Liga'da mücadele eden Borussia Dortmund II takımına yükseldi. İlk maçı, sezonun ilk maçı olan 21 Temmuz 2012'de VfL Osnabrück ile oynanan maçtı. 74. dakikada Konstantin Fring'in yerine oyuna girmişti. 11 Ağustos 2012'de 1. FC Saarbrücken'e 2-1 yenildikleri maçta kariyerinin ilk golünü kaydetti. Sezon boyunca düzenli olarak bu takımın formasını giydi.

Haberin Devamı

2012-2013 sezonunun devre arasında, sezon sonunda Hamburg'a transfer olacağı açıklandı. DFB-Pokal'ın ilk iki maçında ve Bundesliga'nın ikinci haftasından beşinci haftasına kadar ilk 18'de yer alsa da forma şansı bulamadı. Bu sırada dördüncü ligde mücadele eden Hamburger SV II takımı ile maçlara çıktı. Eylül ayında geçirdiği sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan futbolcu, düzelmesinin hemen ardından bir sakatlık daha geçirdi. Nisan ayında sahalara dönen Demirbay, 19 Nisan 2014'te VfL Wolfsburg ile oynanan lig maçı kadrosuna alındı ve 73. dakikada Tomas Rincon'un yerine oyuna dahil olarak ilk Bundesliga maçına çıktı.

Galatasaray, Kerem Demirbay transferinde geri sayımda Alman basını anlaşmayı duyurdu

2014-2015 sezonunda Almanya 2. Lig ekiplerinden Kaiserslautern' e kiralandı. Burada maç eksiğini kapatan futbolcu, skor üretmede ise etkisiz kaldı 2015-2016 sezon başı kampını Hamburg'da geçiren futbolcu, takımda düşünülmeyince yeniden 2. Bundesliga'ya gönderildi ve Fortuna Düsseldorf'a bedelsiz kiralandı. Burada ligin altınca haftasından beri takımın değişmez oyuncularından biri olurken, gol ve asist sayısını da arttırmaya başladı. 29 Kasım 2015'te FSV Frankfurt'u 2-1 yendikleri maçta takımının iki golünü de atan futbolcu 85. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp oyun dışı kaldı. Bu karta tepki olarak kadın hakem Bibiana Steinhaus'a "Kadınların erkek futbolunda yeri yok" diyen futbolcu, daha sonra sözleri için özür dilese de federasyon tarafından ikisi bir yıl tehirli olmak üzere beş maç futboldan uzaklaştırıldı ve kulübü tarafından da genç yaş grubundan iki kız futbol takımının oynadığı bir maçta hakemlik yapması istendi. Demirbay, sezonu 10 gol ve 4 asistle kapatarak Bundesliga ekiplerinin dikkatini çekti.

Haberin Devamı

2016-2017 sezonunda TSG 1899 Hoffenheim 1.7m € bedeli ile Kerem Demirbay'ı 3 yıllığına kadrosuna kattı. İlk maçı 17 Eylül 2016 tarihinde oynanan VfL Wolfsburg maçın oldu. Maçın 66. dakikasında Andrej Kramaric'in yerine oyuna girerek ilk kez Hoffenheim forması giydi. 1 Ekim 2016'da FC Ingolstadt ile oynanan maçta kariyerinin ilk Bundesliga golünü attı. Oldukça etkili bir sezon geçiren futbolcu sezon boyunca altı gol atarken 10 golün de asistini yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Kerem Demirbay transferinde geri sayımda Alman basını anlaşmayı duyurdu

Yazarlar