Galatasaray Galatasaray ‘para’landı! Hedeflenen gelir 1 milyar lira

Galatasaray ‘para’landı! Hedeflenen gelir 1 milyar lira

18.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılar, Mecidiyeköy Leo Residences projesinin yüzde 70’ini bir gecede sattı. 1 milyar lira beklenen projeden gelen nakit, Cim-Bom’un yüzünü güldürecek. Aslan, kalan yüzde 30’unu ise daha iyi fiyatla değerlendirecek.

Galatasaray ‘para’landı Hedeflenen gelir 1 milyar lira

Galatasaray bir gecede yaklaşık 700 milyon liralık bir gelir elde etti. Mecidiyeköy’deki GS Leo Residances projesinde, 186 daireden 1 milyar liradan fazla hasılat bekleyen sarı-kırmızılılar, yüzde 70’i olan 134 daireyi dün geceki lansmanda sattı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların Ali Sami Yen Kompleksi Nef Stadı’ndaki tanıtım toplantısına ilgi büyük oldu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 2.Başkan Metin Öztürk, yönetim kurulu üyeleri ve eski başkanlardan Adnan Polat, Faruk Süren ile eski yöneticilerden Ali Dürüst de lansmana katıldı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, futbol takımı da lansmanda yer aldı.

Mecidiyeköy’deki rezidans projesinden gelecek fonla hem Florya’daki hem de Kemerburgaz’daki projenin hayat bulacağını ifade eden Başkan Özbek, “Mecidiyeköy’deki Leo rezidans, 186 tane 1+1 ve 2+1 oluşan rezidans projesi. Altında da Büyükdere Caddesi’ne açılan 5 tane dükkan var. Yüzde 70’ini satışa sunduk. Kalanları daha sonra daha iyi fiyatla satmak üzere muhafaza edeceğiz. Aslan gibi başladık, aynı şekilde de sonunu da getireceğiz. Bu projede olduğu gibi Galatasaray’ın ismi hangi projede varsa başarı da oradadır. Bu da Galatasaray’ın büyüklüğü, Galatasaray’ın Türkiye için önemli bir kurum olduğunun göstergesidir” dedi.

Haberin Devamı

Lansmanda son kalan 4 daire uzun süre satılmayınca, bunları da Başkan Özbek aldı. Dairelerin tamamının satışı ile NEF Stadyumu’nda havai fişekler ve görsel şov gerçekleştirildi.

‘Işığı görüyoruz’

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hem durum tespiti yaptı, hem de gelecek planlarıyla ilgili konuştu. Aralık ayındaki olağan Divan Kurulu’nda konuşan Özbek, “Galatasaray çok zor bir dönemden geçiyor. Ama ben ve ekip arkadaşlarımız ümitsiz değiliz. Çünkü tünelin sonundaki ışığı görüyoruz. O ışığa ulaşmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Önem verdiğimiz projelerimizin başında Mecidiyeköy’deki rezidans projesi geliyor. Bu projenin geliriyle Bankalar Birliği anlaşmasının oluşturduğu yükten kurtulmanın ilk adımını atacağız. Bu faiz sarmalından çıkamazsak kimse kusura bakmasın, torunlarımıza gelecek olarak bırakamayız” dedi.

Spor salonu projesinin Galatasaray’ın olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Başkan Dursun Özbek, göçebe gibi olduklarını ifade etti.
Özbek, “Erkek basketbolu her gün farklı bir yerde oynuyor, kadın basketbolu başka bir yerde oynuyor. Judomuz bambaşka bir yerde. Korkunç bir dağılmışlık var. Bunun giderilmesi lazım. Bu projeler kısa vadeli projeler değil. Biz temelini atacağız, bizden sonraki yönetimlerin de bu projeleri devam ettirmeleri gerekir. Biz Galatasaray’ı miras olarak bırakmak istiyorsak öyle bir Galatasaray’ı miras olarak bırakmamız gerekiyor. Daha iyisini yapmak boynumuzun borcu” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaraylı yönetici İsmail Sarıkaya, kulübün ilk 9 aylık dönemdeki mali raporları hakkında sunum gerçekleştirdi. Sarıkaya, kulüp ve bağlı ortaklarının 30 Eylül 2022 itibari ile düzenlenmiş ve bağımsız denetimden geçmiş konsolide raporlarına göre, 9 aylık dönem zararlarının 671 milyon TL olduğunu ifade etti.

Yazarlar