Galatasaray Galatasaray resmen açıkladı! Shakhtar Donetsk, Tete için FIFA'ya başvurdu

Galatasaray resmen açıkladı! Shakhtar Donetsk, Tete için FIFA'ya başvurdu

26.09.2023 - 18:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Shakhtar Donetsk'in Tete transferi için FIFA'ya başvurduğunu açıkladı.

Galatasaray resmen açıkladı Shakhtar Donetsk, Tete için FIFAya başvurdu

Ukrayna ekibi Shakthar Donetsk, sarı-kırmızılı takımın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Brezilyalı eski hücum oyuncusu Tete ve Galatasaray Kulübü hakkında haksız fesih için FIFA'ya başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılardan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins'in eski kulübü FC Shakthar Donetsk tarafından, Mateus Cardoso Lemos Martins ile olan Oyuncu Sözleşmesinin kendileri tarafından haklı nedenle feshedildiğinin tespiti ve Mateus Cardoso Lemos Martins'in, Oyuncu Sözleşmesinin haklı nedenle feshine sebep olduğu iddiasıyla, profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur. FIFA nezdinde yürütülecek olan yargılamaya ilişkin süreç şirketimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir."

F.BAHÇE TRANSFERDEN VAZGEÇMİŞTİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Tete'nin transferi hakkında bir açıklama yapmıştı. Tete'nin Galatasaray'a imza atmadan önce menajerler tarafından kendilerine önerildiğini belirten sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır."

G.SARAY'DA 3 GOLE KATKI

Tete, Galatasaray formasıyla bu sezon 6 maça çıktı. Brezilyalı oyuncu bu mücadelelerde 1 gol sevinci yaşadı. Genç oyuncu aynı süreçte 2 asist üretti.

Gremio altyapısında futbola başlayan Tete daha sonra Shakhtar Donetsk'e transfer oldu. Ukrayna'da devam eden savaş sonrası Tete, Olimpik Lyon ile Leicester City'de kiralık olarak forma giydi. Brezilyalı oyuncu sözleşmesinin bitmesine kısa bir süre kala FIFA'nın tanıdığı hakkı kullandı ve Ukrayna ekibinden ayrıldı.

Tete'nin güncel piyasa değeri 25 milyon euro. Brezilyalı futbolcunun, Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek.

Yazarlar