Galatasaray Galatasaray - Samsunspor maçı sonrası yazdı: Hiç böylesini görmedim! Futbol cambazı

Galatasaray - Samsunspor maçı sonrası yazdı: Hiç böylesini görmedim! Futbol cambazı

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Süper Lig'in 5'inci haftasında Samsunspor engelini 4-2'lik skorla geçti. Sarı-kırmızılıların galibiyetini spor yazarları kaleme aldı. Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu büyük övgü topladı.

Galatasaray - Samsunspor maçı sonrası yazdı: Hiç böylesini görmedim Futbol cambazı

Süper Lig'in 5'inci haftasında Galatasaray, Samsunspor'u 4-2'lik skorla mağlup etti ve Devler Ligi öncesi moral depoladı. Galatasaray'ın zaferini spor yazarları değerlendirdi. Sarı-kırmızılıların tecrübeli futbolcunun gösterdiği performans, usta kalemi hayran bıraktı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın başarılı futbolcunun sakatlık problemi yaşamaması halinde Hagi gibi büyük izler bırakabileceği belirtildi. İşte Galatasaray - Samsunspor maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

Haberin Devamı

G.SARAY'DAN 'GELİYORUM' MESAJI / OSMAN ŞENHER

Nefesler tutuldu, akıllar fikirler çarşamba günü oynanacak Kopenhag maçında... Bu durum futbolcular için de böyle, taraftarlar için de... Dün geceki Samsunspor karşılaşması Şampiyonlar Ligi’ndeki buluşma öncesi hazırlık maçı gibi oldu. 
İlk yarı sahanın her tarafında basan, takım olarak hücuma çıkıp, takım olarak defans yapan bir Galatasaray vardı. Kendini fazla sıkmadan bu devrede üç de gol attı. Mertens’in iki harika asistinde Kerem Aktürkoğlu aynı güzellikte vuruşlarla fileleri havalandırdı. Üçüncü golde ise aynı Kerem harika bir orta yaptı, Abdülkerim de aynı güzellikte kafa vuruşuyla skor tabelasını değiştirdi. 

Haberin Devamı

Burada kesinlikle Samsunspor’u kimse küçümsemesin. Bilhassa forvetinde Fofana, Dimata gibi çok çabuk, topa iyi vuran futbolcuları var. Danimarkalı Holse de Dimata gibi çok kaliteli bir futbolcu. Kırmızı-beyazlılar birkaç hafta sonra eminim bu kaliteli isimlerle çok daha iyi oynayacak. 
Kerem Aktürkoğlu ilk yarının nasıl yıldızı olduysa, oyunda kaldığı sürece Kerem Demirbay da çok akıllı işler yaptı. Rakip hücuma çıkarken basıyor, defansına gelip top çıkarıyor ve takımıyla beraber hücuma katılıyor. Çok değil 2-3 hafta sonra Kerem Demirbay, Torreira ile beraber Avrupa’nın en iyi orta saha oyuncularından bir tanesi olur. 

Galatasaray - Samsunspor maçı sonrası yazdı: Hiç böylesini görmedim Futbol cambazı

Mertens’e saygım büyük.. İki de gol pası verdi ama fizik olarak hele Devler Ligi’nde ancak bir devrelik futbol oynayabilir. 
Ziyech ise çok farklı bir oyuncu. Hiç böylesini görmedim. Şu an tam olarak hazır olmamasına rağmen sahada öyle şeyler yapıyor ki futbol cambazı gibi bir adam. Icardi’ye attırdığı golden bahsetmiyorum bile. Ayağına top her geldiğinde öyle paslar atıyor ki, Ziyech ile beraber Arjantinli forvet herhalde gol sayısını ikiye katlayacak. Sarı-kırmızılı yönetimi gerçekten kutlamak lazım. Bu çocuk sakatlık benzeri şanssızlıklar yaşamazsa Hagi gibi Cim-Bom’da büyük işler yapar, büyük iz bırakır. Zaha’yı henüz görmedik. Ndombele ilk defa oynadı, onda da 15 dakikalık bir görev aldı. Bir de bu takıma Sanchez girecek. Hakikaten çok yüksek seviyedeki futbolculardan kurulu bir takım oldu Galatasaray. Hatalar yok mu, var! Güçlü bir kanat oyuncusu Angelino’yu epey hırpalar ve hata yaptırır. Rakip kanatlardan geldiği zaman etkili oluyor. Çıkardığı toplara orta saha ve defans müdahale etmeyince sarı-kırmızılılar tehlike yaşıyor ama bunu da en kısa sürede Okan hoca mutlaka çözecektir.    

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA RESİTAL / TOLGA ERSARI

Haberin Devamı

Ön alan baskısı uygulayan ve ayağı yere sağlam basan Samsunspor karşısında henüz yedinci dakikada öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı Galatasaray. Esasen bu İstanbul gecesine damga vuracak Rams Park’ın yeşil zeminindeki resital de bu goldeki Mertens- Kerem Aktürkoğlu işbirliğiyle başladı ve 29. dakikadaki golle de seviye arttırdı. Yine Mertens başroldeydi ve Kerem Aktürkoğlu, vuruşuyla tribünleri büyüledi. 42’de Abdülkerim Bardakcı’nın kafayla Samsun ağlarına yolladığı golde korneri kullanan da Kerem Aktürkoğlu’ydu.

3-0 biten ilk devrenin ardından sarı- kırmızılı cenahta Çarşamba akşamı oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı başlamıştı. Ancak ilk yarıda skor ne olursa olsun oyun anlayışını değiştirmeyen ve maçın 1-0 olduğu bölümde direğe takılan Samsunspor, ikinci yarıda skoru 3-2’ye getirmeyi başardı.

Bu andan sonra, Okan Buruk’un ikinci yarıda oyuna dâhil ettiği Hakim Ziyech çıktı sahneye. Esasen sahaya ayak bastığı andan itibaren katkı sunuyordu resitale. O, zaten anlatmaya gerek olmayan büyük bir kalite. Henüz tam hazır olmasa da oyun zekasıyla herkesi kendisine hayran bırakırken 67’deki muazzam şutuyla da yeni bir perde açtı resitalde. O şuta kafayı koyan Icardi de çıtayı iyice çıkardı zirveye!
Elbette resital tadında performans sergileyen başka isimler de vardı. Bu isimlerin başında Torreira’yı saymak gerekir. Kerem Demirbay da performansıyla bu gruba girmeyi hak etti.

Geceye damga vuran resital tadındaki performanslara rağmen oyun anlamında bazı açıklar verdi Galatasaray. Samsunspor, Galatasaray ceza sahasına çok rahat geldi ve bu bölgede çokça da topla buluştu. Ayrıca, Angelino’nun savunduğu sol kanat çok açık verdi. Okan Buruk’un Şampiyonlar Ligi arifesinde bu duruma dikkat etmesi ve çözüm bulması gerekiyor. Angelino’nun savunma zafiyeti zaten biliniyordu. Şampiyonlar Ligi’nde de büyük ihtimalle bu oyuncuyla devam edilecek. Bu durumda Kerem Aktürkoğlu, Angelino ve Abdülkerim Bardakcı üçgeninde bir takım çalışmalar yapılabilir.
Samsunspor, iyi bir takım kurmuş. Ligde henüz galibiyetlerinin olmaması bir ölçü değil. Klasik tabirle, bu takım çok can yakar. Yakın bir zaman içerisinde Samsunspor’un yükselişini izleyeceğimizi düşünüyorum. Bence Galatasaray karşısında da dikkat çeken bir performans sergilediler. Özellikle Dimata ve Fofana dikkat çektiler. Holse’u da bu isimlere ekleyebiliriz. Başlarında da Hüseyin Eroğlu gibi efsaneleşmiş bir teknik direktör var. Altınordu’da yaptıkları ortada. Samsunspor’u da on bir yıl aranın ardından Süper Lig’e taşıdı. Hüseyin Eroğlu’nun Samsunspor ile Süper Lig’de de başarılı olacağına inanıyorum.

Sonuç olarak Galatasaray, kimi zaman zorlansa da resital tadındaki performanslar neticesinde Samsunspor’u dört golle geçmeyi başardı. Kalesinde gördüğü iki gol ve savunma zafiyetleri de Şampiyonlar Ligi öncesinde uyarı olarak hanesine yazıldı. Sarı- kırmızılılar, Çarşamba akşamı özledikleri arenada yeniden sahne alacaklar. Şampiyonlar Ligi’nde başarılar Galatasaray…