Galatasaray Galatasaray, Uğurcan Çakır ile transfer için anlaştı! İşte kabul ettiği rakam...

Galatasaray, Uğurcan Çakır ile transfer için anlaştı! İşte kabul ettiği rakam...

08.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig devi Galatasaray'da Fernando Muslera'nın alternatifi için arayışlar başladı. Sarı-kırmızılılar bu doğrultuda Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır'ı gündemine dahil etti. Şampiyonun, Karadeniz devinin yıldızıyla transfer için anlaşma sağladığı rakam belli oldu.

Galatasaray, Uğurcan Çakır ile transfer için anlaştı İşte kabul ettiği rakam...

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon adına transfer çalışmalarına hız verdi. Okan Kocuk'un takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, Fernando Muslera'nın da yaşının ilerlemesi sonrası kaleci transferine gözler çevrildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bu doğrultuda gündemine aldığı yıldızın Uğurcan Çakır olduğu öğrenildi. Trabzonspor'la pazarlıklara başlayan sarı-kırmızılıların, milli eldiveni ikna ettiği yıllık ücret netlik kazandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

OKAN KOCUK VEDAYA HAZIRLANIYOR

Şampiyon Galatasaray'da bu sezon Fernando Muslera'yla girdiği forma mücadelesinde geride kalan Okan Kocuk'un takımdan ayrılma kararı aldığı öğrenildi. Düzenli olarak forma şansı bulmak isteyen 27 yaşındaki eldivenin Süper Lig'den çok sayıda kulübün radarında olduğu kaydedildi.

Okan Kocuk'un Samsunspor'un da gündeminde olduğu, tecrübeli file bekçisinin transfer için görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Galatasaray'da bu sezon 5 maçta şans bulan Okan Kocuk, 2 müsabakada kalesini gole kapattı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Uğurcan Çakır ile transfer için anlaştı İşte kabul ettiği rakam...

GÜNAY GÜVENÇ GÜNDEMDE

Galatasaray'da Okan Kocuk'un ayrılacak olması ve Jankat Yılmaz'ın da tecrübesizliği nedeniyle başlayan kaleci arayışlarında ilk olarak Günay Güvenç gündeme geldi.

Bonservisi Gaziantep FK'da bulunan tecrübeli eldivenle ilgili çarpıcı bir açıklama yapılmıştı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Erdol Güneş, "Günay Güvenç'le sık sık görüşüyorum. Günay'a Galatasaray ve Trabzonspor'un ilgisi var. Günay'la ilgilenilmesi de gayet normaldir. Lig bittikten sonra resmi girişimler olabilir; kulüp menfaatleri doğrultusunda oturup konuşulur."

Galatasaray, Uğurcan Çakır ile transfer için anlaştı İşte kabul ettiği rakam...

UĞURCAN ÇAKIR BOBMASI

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Fernando Muslera'nın ilerleyen yaşı ve 8+3 yabancı kuralının devam edecek olmasının ardından Galatasaray'da kurmaylar Uğurcan Çakır'ı gündemine aldı. Trabzonspor'un şampiyonluğunda başrol oynayan milli kaleci bu sezon beklentilerin altında kaldı.

Avrupa'dan eskisi kadar talibi olmayan Uğurcan Çakır için Galatasaray'ın devreye girdiği belirtildi. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın geçtiğimiz günlerde "Trabzonspor'un kaptanını satmam" demesine rağmen tecrübeli eldivenin Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle sarı-kırmızılılara sıcak baktığı kaydedildi.

Galatasaray, Uğurcan Çakır ile transfer için anlaştı İşte kabul ettiği rakam...

Galatasaray ile Uğurcan Çakır arasındaki pazarlıklarda anlaşma sağlandığı vurgulandı. Sarı-kırmızılıların 30-35 milyon liralık teklifine Uğurcan Çakır'ın yeşil ışık yaktığı vurgulandı. Uğurcan Çakır'ın sarı-kırmızılı kurmaylara, "Trabzonspor'un da menfaatleri çok önemli. Onlarla da anlaşmanız gerekecek" cevabını verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

TAKAS FORMÜLÜ

Galatasaray'ın Uğurcan Çakır transferindeki formülü belirlediği vurgulandı. Başkan Dursun Özbek ve Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un bu transferi 5-6 milyon euro bonservis bedeli ya da Mostafa Mohamed başta olmak üzere takas artı bir miktar para formülüyle bitirmeye kararlı olduğu aktarıldı.

Galatasaray, Uğurcan Çakır ile transfer için anlaştı İşte kabul ettiği rakam...

Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki transfer pazarlıklarının sürdüğü vurgulandı. Uğurcan Çakır bu sezon Trabzonspor'da 44 maçta şans buldu ve kalesinde 62 gol gördü. Tecrübeli eldiven 18 maçta ise kalesini gole kapatma başarısı gösterdi.

Trabzonspor altyapısında yetişen Uğurcan Çakır'ın sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Milli file bekçisinin güncel piyasa değeri 13 milyon euro. Uğurcan Çakır, A Milli Futbol Takımı'nda 22 maçta şans buldu. 27 yaşındaki file bekçisiyle İngiltere'den Sheffield United'ın da ilgilendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Yazarlar