Galatasaray Galatasaray'a Belçikalı maestro! Transfer için Dries Mertens devreye girdi

Galatasaray'a Belçikalı maestro! Transfer için Dries Mertens devreye girdi

03.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan ve gelecek sezon Devler Ligi'nde gruplara kalmak isteyen Galatasaray'ın transferde büyük oynadığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların gündemine sezon sonunda boşa çıkacak Belçikalı orta sahayı dahil ettiği öğrenildi.

Galatasaraya Belçikalı maestro Transfer için Dries Mertens devreye girdi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da gelecek sezon için çalışmalar hız kazandı. Sarı-kırmızılılarda kadroda beklenen muhtemel ayrılıkların yerlerinin daha iyi isimlerle doldurulmasının planlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bu doğrultuda orta saha kurgusuna Belçikalı yıldızı dahil ettiği ifade edildi. Sarı-kırmızılıların bu transferde Dries Mertens kozunu kullanabileceği vurgulandı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

BARIŞ ALPER'LE YENİ SÖZLEŞME

Galatasaray'da gelecek sezon adına ilk hamle iç transferde geldi. Sarı-kırmızılılar, 22 yaşındaki yıldız Barış Alper Yılmaz'la sözleşme yeniledi. Süper Lig devi, Barış Alper Yılmaz'ın sözleşmesinin 2026-2027 sezonu sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Barış Alper Yılmaz'ın sözleşmesi 2026-2027 sezonu sonuna kadar geçerli olmak üzere uzatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Galatasaraya Belçikalı maestro Transfer için Dries Mertens devreye girdi

MERTENS'TE OPSİYON DEVREDE

Süper Lig devinde sezon sonunda 1+1 yıllık sözleşme imzalanan Dries Mertens'in sözleşmesindeki opsiyon maddesi devreye girdi. Sarı-kırmızılılar, Belçikalı on numarayla gelecek sezon için yapılan anlaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdi.

Haberin Devamı

36 yaşındaki yıldız futbolcu bu sezon Galatasaray'da 32 resmi maçta forma şansı buldu. Belçikalı on numara bu müsabakalrda 7 kez gol atma başarısı gösterdi. Dries Mertens aynı süreçte takım arkadaşlarına 4 asist yaptı.

Galatasaraya Belçikalı maestro Transfer için Dries Mertens devreye girdi

TIELEMANS İDDİASI

Avrupa'dan takımların yakın ilgi gösterdiği Lucas Torreira ile olası bir ayrılık ihtimaline karşın orta saha kurgusuna bir takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılılarla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Takvim'in haberine göre; Leicester City'den ayrılacağını duyuran Youri Tielemans, sarı-kırmızılıların gündemine geldi.

26 yaşındaki orta saha için Süper Lig devinin devrede olduğu belirtildi. Galatasaray'ın Youri Tielemans'a kısa süre içerisinde bir transfer teklifi sunabileceği kaydedildi.

Galatasaraya Belçikalı maestro Transfer için Dries Mertens devreye girdi

MERTENS DEVREYE GİRDİ

Galatasaray'ın bu transfer operasyonundaki kozunun Dries Mertens olduğu belirtildi. Belçikalı on numaranın vatandaşına transfer için olumlu referans verdiği aktarıldı. İngiltere Premier Lig'den Championship'e düşen Leicester City'de Youri Tielemans bu sezon 37 maçta oynadı.

Belçikalı orta saha bu müsabakalarda rakip fileleri 4 kez havalandırdı ve takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi. Avrupa'dan çok sayıda talibi bulunan Youri Tielemans için bir dönem Arsenal'ın 50 milyon euro transfer teklifinde bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Galatasaraya Belçikalı maestro Transfer için Dries Mertens devreye girdi

Anderlecht altyapısında yetişen Youri Tielemans, 2017-2018 sezonunda 25 milyon euro bedelle Monaco'ya kiralandı. Leicester City bir sonraki sezon Belçikalı orta sahayı kiraladı. İngiltere temsilcisi daha sonra 45 milyon euro bonservis bedeli karşılığında tecrübeli orta sahanın bonservisini aldı.

Youri Tielemans, Belçika Milli Takımı'nda 58 maçta oynadı ve 5 gol attı. 26 yaşındaki orta sahanın güncel piyasa değeri 30 milyon euro.

Yazarlar