Galatasaray Galatasaray'da 'Ali Sami Yen' hassasiyeti

Galatasaray'da 'Ali Sami Yen' hassasiyeti

25.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray eski Başkan Yardımcısı Dr. Rezan Epözdemir’in, stadın isminin Ali Sami Yen’e dönüşmesi için NEF’ten 50 milyon lira daha fazla para teklifi büyük yankı uyandırdı. Epözdemir, “Bir markasal veya ticari kullanım talebimiz yok” vurgusu yaptı.

Galatasarayda Ali Sami Yen hassasiyeti

Stat isim hakkıyla ilgili Dr. Rezan Epözdemir’in hem yüzde 30 fazla para ödeme teklifi hem de, ticari kaygısı olmadan, “İsmi Ali Sami Yen Stadı olsun” talebi, sarı-kırmızılı camiada büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Epözdemir, NEF ile yapılan anlaşmadaki sponsorluk bedelini yüzde 30 artırarak, toplamda 214 milyon 500 bin TL vermeyi teklif etmişti. Kulübün halihazırda yürürlükte olan sözleşmenin 4. maddesine göre, NEF’ten, 3 yıl için toplamda 165 milyon lira alınacak, bu paranın yarısı da taşınmaz olarak verileceği belirtilmişti.

Sarı-kırmızılıların eski başkan yardımcısının önerisinde ise, üç yıllık tutar, yaklaşık 50 milyon lira artırılmış olacak. Dr. Rezan Epözdemir, “Bir markasal ve ticari kullanım talebimiz yok. Galatasaray, kökleri, sosyalleşme süreci ve değer yargılarıyla Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu sebeple Galatasaray’ın mabedi olan stadımıza en fazla yakışan isim, kulübümüzün kurucusu olan Ali Sami Yen ismidir” vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

Yazarlar